Jump to content
Thursday 29 September 2022

frankdaycruiser

Medlemmar
 • Content Count

  99
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About frankdaycruiser

 • Rank
  Kapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan även tipsa om denna grupp där Flipper 880ST samt Flipper 900ST diskuteras flitigt. https://www.facebook.com/groups/910600873096252
 2. Ja är säkert bra men vi står inomhus på vintern så inte så bra då :)
 3. Har det löst sig, hr samma båt och samma värmare men inget fel än
 4. Finnmastern är helt klart bättre, det som jag ser som stora fördelar är en dörr från styrplats ut till sidan samt en separat "midcabin" (i P79 är det bara ett stort utrymme i fören och trångt in på toan) Båda är väldigt fina båtar men skulle jag välja hade det blivit en Finnmaster. Askeladden har lite finare materialval tycker jag om man tycker det är viktigt.
 5. Ja men vi gled ifrån planerna lite. Blev en mycket bättre kompromiss, en Flipper 880ST. Fick avstå trailerbar men annars är den mycket mer båt tycker jag. Riktigt schyst med det öppningsbara taket som man stänger snabbt. Inget stort akterdäck men en riktigt rymlig salong och en mycket bättre toa och akterruff. Den hade dubbla 250 så går riktigt bra i sjön och ingen planingströskel heller.
 6. Har du löst det? Kommer ha samma "problem" nästa sommar
 7. Problemet löst, längst ut på ventilen som öppnar/stänger flödet satt en bit gummi. Den va lite hård och troligtvis åldrad. Hade ingen ny men vände de som satt där och problemet är borta till 90%. Ska försöka få tag i helt nya gummin så borde det ta bort det allra sista spottandet också.
 8. Ja jag är nog inne på att det är något i kranarna som är galet, då duschen matas av exakt samma vattenkrets och den funkar fint. Samma med varmvattnet även om det går via varmvattenberedaren. Får montera isär kranen på något sätt och se.
 9. Nej trycket är det inget fel på alls, tänkte om det var för högt kanske? Trycket i duschen och varmvattnet är bra och högt. Men på kallt så blir det hackigt, som att det är luft i systemet då det kommer inget och sen fullt om vart annat. Och då bara sprutar det vatten runt om som att trycket är för högt. Öppnar man kallvatten kranen fullt så låter den inget alls och det är riktigt bra tryck där också, nästan lite för högt
 10. Har konstigt problem med kallvattnet i båten, både på toan och i köket. Men duschen funkar bra. Köpt båten såhär så aldrig sett hur det funkat innan. Båten har en Marco UP2/E vattenpump vid vattentanken, som går direkt till en 0,6l ackumulatortank från Jabsco, sen vidare till kranarna. Varmvattnet via en Isoterm 16l varmvattenberedare också direkt efter ackumulatortanken. I filmerna nedan är inte elpatronen i varmvattenberedaren igång så det kommer bara kallvatten. Kallvattenkranarna gör ett gräsligt ljud och det blir full spruta direkt när man ska tappa kallt vatten. Varmt vatten funkar bra. Samt att duschen funkar bra, både kallt och varmt vatten. Kranar: Dusch: Vad kan vara fel?
 11. Det blir en gammal vanlig båtvagn med LGF-skylt för min del, med "bred last" skyltar och en traktor som drar. Då blir allt lagligt.
 12. Ska gå från Karlshamn till Helsingborg, har ringt till alla hamnar längs sydkusten och det är bara Simrishamn och Falsterbo som har bensin på hela den långa kuststräckan...
 13. Tack för det! Var på väg att ringa dom själv under dagen. Då återstår bara att kolla fjädringen för min del 😀
 14. Ja kör man max 30 km/h med LGF skylt så antar jag det är omöjligt att skilja från ett efterfordon? Utan vidare inspektion av chassinummer såklart. Gäller 3-axlad trailer som är byggd för 4600kg lastvikt men självklart bara reggad som en 3500kg trailer.
 15. Ok den har bara fjädring i form av bussningar vid axlarna, men kanske fortfarande räknas som fjädring. Konstapeln vet väl inte vilken trailer jag drar med om de inte kollar chassinumret på den? som jag tolkar det får man dra hur tungt som helst så länge trailern har bromsar? Om vagnen saknar bromsar, får bruttovikten (vagn + last [båt]) inte överstiga dragfordonets bruttovikt. står ju inget om vad som gäller om det har bromsar?
×
×
 • Create New...