Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Ibanezfender

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Ibanezfender

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Du kanske har valt redan men om jag kan styra någon i en annan riktning än den jag valde är det värdefullt. 1. Valde tyvärr Northtracker + 795 kr 1 års abb. 2. Fanns lättillgängligt och försäkringsbolag har ”godkänt” den. Undrar om de ens testat produkten. Som ni säkert kan utläsa är jag extremt missnöjd. Produkten är enkel och lätt att placera men vad gör det när den absolut inte går att lita på. Har under hela säsongen ”lekt” tjuv för att se hur den reagerar (snarare ej reagerar). Ställt ner uppdateringsfrekvensen till några få timmar i perioder men det är ett lotto om man överhuvudtaget får någon notifiering att något håller på eller har hänt. Båten hade exempelvis kunnat vara i Danmark en vecka utan att jag haft en aning. Några få gånger har det plingat till, men det är allt för sällan. Har testar flera olika geo-zoner som skall larma om båten är utanför zonen, men dessa är också opålitliga. Positionen som rapporteras är heller inget vidare i precision och hoppar flera hundra meter när båten är förtöjd. Om den inte hittar position behåller den tidigare position, men utan att visa att position ej kunde hittas. Detta är falsk trygghet. Båten ligger enligt Northtracker fortfarande i vattnet fastän den är på land och inomhus (ingen GPS täckning). Har haft kontakt med deras kundservice flera gånger och ifrågsatt funktionerna och om någor var fel, men det har inte gett mycket, de är förmodligen medvetna själva om alla brister och gav ett oengagerat intryck. Ja listan kan göras lång. Min rekommendation är att undvika allt vad Northtracker heter. Och har ni redan en, se för guds skull till att testa den ordentligt!
  2. Ett alternativ till sötvattenkonvertering kanske kan vara en seasmart. Någon som har testat? En liten batteridriven manick som automatiskt doserar ett medel i inloppsslangen som tar död på mikroorganismer och bakterier. Seasmart kostar cirka 2000 kr och medlet byter man en gång per år för några hundralappar. För bra för att vara sant?
  3. Tack för många bra användbara tips! Inte så avhängt på ständig tillförsel av kemikalier och diverse dyra tillsatser låter det som.
  4. Hej! Har precis tagit leverans av en ny båt med handpumpad jabsco toalett som tar spolvatten från havet (västkusten) och som sen pumpas till septitank, tanken töms via sugtömning. Det finns en uppsjö med kemikalier att tillsätta till både spolning och i tanken som tillverkarna säger skall hålla slangar och tank fräscht och hjälpa till med nedbrytningen. Är det att rekommendera att tillsätta något medel som förebyggande åtgärd? Hur gör ni med liknande förutsättningar? Om ni skulle som mig ha möjligheten att börja från början, skulle det vara värdefullt om ni ville dela med er av erfarenheter
  5. Stort tack för många inlägg! Inte många som inte skulle välja det låter det som. Tittar man på en ny båt idag kostar ett aktermonterat ankarspel ungefär 50.000 kr i tillval. Ni som monterat själva och har räknat efter lite, vad har det kostat?
  6. Står i valet och kvalet att investera i ett ankarspel till båten (7 x 2,8m). Kör mest med bruceankare på 10kg. Visst är det tungt ibland att dra upp men det går ju. Ni som har erfarenhet av elektrisk ankarvinch, är det något ni absolut skulle välja till exempelvis en ny båt jämfört med att sköta ankaret för hand? Strular det ofta? Är fjärrkontroll också något att satsa på? Som ni märker behöver jag en spark i någon riktning. Tacksam för åsikter och erfarenheter 😄
×
×
  • Skapa nytt...