Gå till innehåll
torsdag 14 december 2017

Scand27adriatic

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  5
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

1 följare

Om Scand27adriatic

 • Placering
  Kadett
 1. Generator laddar inte

  Kolla vad jag hittade på Marin express hemsida http://www.marinexpress.se/artikel.php?kid=642-798-802&sok=&id=3952. Tittar man på bilden syns det tydligt att det är "D-" i godset men att de säger att det är "D+" som ska kopplas in där. 110127_koppling2.bmp
 2. Generator laddar inte

  Tittar man noga på "D-" på bilden av Prestolite generatorn kan som på min skönja ett vagt streck till så att det blir ett +. Jag har kollat under kondingen men hittar tyvärr ingen beteckning där. Ska försöka svänga förbi firman jag köpet generatorn på så han får köra den i testbänken igen också ska jag vara mer uppmärksam på hur den är inkopplad.
 3. Generator laddar inte

  Generatorn är av märket CARGO, men jag tror du kan ha rätt Thomas-1, tittar man riktigt noga på D- så kan man se ett streck till i gjutningen så att det blir ett +, kan dock inte hitta någon märkning på störningskondingens anslutning. Ska testa din inkoppling så snart jag får möjlighet.
 4. Generator laddar inte

  Jag har kopplat batteri på B+, jord på D-, varvräknare på W och laddlampan på störningskondingen (grå kabel med röd kabelsko). När det gäller rem och utväxling är det inga frågetecken. Har även testat med en separat laddlampa på 5w utan resultat, tror inte att det är något fel med magnetiserings kretsen eftersom det funkar med bilgeneratorn. Det enda som skiljer generatorerna är som jag sagt tidigare jorden, kan det vara jordrelät (pos15) som spökar? Tycker ändå att det inte borde vara någon skillnad mellan denna generator och bilgeneratorn om jag kopplar D- direkt i blocket.
 5. Generator laddar inte

  När generatorn på min Volvo penta AQAD41 slutade fungera köpte jag en ersättningsgenerator som jag aldrig fick att ladda, försökte med det mesta men blev tillslut desperat och hittade en gammal bilgenerator som jag modifierade att passa och som fungerade på första försöket. Åkte till firman som levererade ersättningsgeneratorn för att byta men när han monterade den i sin testbänk fungerade den!! Testade igen i min båt men icke, inte ett liv. Enda skillnaden är att ersättningsgeneratorn är separat jordad men inte bilgeneratorn, jorden på ersättningsgeneratorn är dock jordad direkt i blocket. Någon som har en lösning på detta problem?
×