Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

jonhul

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    33
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av jonhul

  1. Bytte bälgar, växelvire, stödlager i höstas. Verktyg kommer att hjälpa dig mycket. Går utan men det kommer att ta 3 gånger så lång tid. Stödlagret fick vi borra bort då det satt ordentligt. Här behövs verkligen rätt verktyg. Kolla om du har ett öppet eller slutet stödlager. Ett slutet håller längre.
  2. Hur kontrollerar man tändningen och ställer densamma på en MPI motor?
  3. Finns ingen choke. IAC modulen styr tomgången som jag förstår det hela. /J
  4. Tack för svaren. Angående bränsle regulatorn så sitter det en nere vid High pressure pumpen och en på railsen (den man kopplar vakumslangen på) Har bytt den där nere men inte den på railsen. Har haft vakumslangen borta och det kommer ingen bensin. Ska kolla elkablar och spruta kontaktsprej på dem. Ingen som tror på vatten i bensinen?
  5. Det började förra året med att motorn tappade effekt. Gick ej att varva ut den till max fart. Den verkade kväva sig själv. Det luktade väldigt mycket oförbränd bensin. I 5 knop fungerade det rätt bra men när man gav gas så ville den dö. Efter hand så blev den mer svårstartad och tomgången försvann mer eller mindre. Till slut gick det knappt att starta den vilket innebar att vi låg still. Börjagde felsöka och bytte delar enligt nedan och den blev lite bättre efter varje grej men problemet kvarstod. Det sista vi gjorde var att byta TPS och efter det startade den lätt och den rök inte lika mycket. Nu i våras så startade den direkt och tomgången var låg men jämn och vid belastning efter sjösättning uppstod samma problem. Den går ej över 2000-2500rpm ca 10-13 kn. Vilket den kan göra utan att drevet är inkopplat. Jag har bytt i följande ordning: Vatten Temp givaren IAC, Idle Air Control T-MAP-sensor Tändstift (original) + Tändkablar, Rotor och Fördelarlock TPS, Trottle position sender (gasspjällsgivare) På bränsle sidan så har jag gjort följande: Spridare bortplockade och provtryckta utan anmärkning bytt Low Pressure bränsle pump bytt Fuel pressure regulator + filter till High pressure fule pump bytt Inline filter bytt Bränslefilter och oljefilter och Backventilen till bränsleledningen är borttagen. Det som inte är gjort är: Kompressionsprov Ej kontrollerat bränsletrycket Ej bytt bränsletrycksregulatorn Ej kontrollerat tändningen Mina tankar: Kan det vara drevet som håller emot. Man kan dock vrida runt propeller utan större motstånd. Just nu är det lite mycket olja i motorn, kan det påverka? Kan det vara datorstyrningen som det är fel på? Kan motorn ha gått in i safetymode och att den därför ej går att varva ut? Kan den få för lite luft? Kan det vara vatten i bränslet? Det som är märkligt är att den går ok på tomgång men inte när jag belastar motorn. Är det någon som har några förslag för nu är jag tom på ideér. MVH Jonas
  6. Hej! Får jag ställa några följd frågor då min 04 beter sig nästan lika. Rök den mycket innan du bytte filter? Vad var det för vattenavskijande bränslefilter du köpte? Ett som du bara monterade i stället för originalfilter?? Min går jämnt på tomgång men jag kommer inte över 2500 varv när jag kör. Har funderat på luftfiltret men det kan knappast sätta igen så grovt som det är. /J
  7. Jag menar att du skall göra detta med neutralen i och fullgas. Men var beredd att slå av om den startar.
  8. Jag menar att du skall göra detta med neutralen i och fullgas. Men var beredd att slå av om den startar.
  9. Men det skall väll inte komma vatten där överhuvudtaget? Eller?
  10. Instämmer med föregående. IAC-ventilen har säkert lagt av. Du kan testa dettamed att ge gas och försöka starta. Dock måste du vara med på att dra av när den tänder. Funkar detta kan du utesluta problem på bränslesidan och då är det alla gånger IAC.
  11. EN uppdatering. Bifogar en bild. Kom med all expertis som ni har. Vad tror ni om detta knä samt att det kommer vatten vid gummibälgen??
  12. Det är som sagt original som sitter på. Motorn är från 2004 och det har kommit en hel del rost på framförallt knä och förhöjningsblock. Det droppar vatten I övergången från knäna (plus olja, suck.) Så de är 10 år gamla och man ser att de aldrig varit borta för lackeringen sitter over skruvarna. Så det borde vara dax att byta.
  13. Nix, det har jag inte. Märkte igår när jag var nere att det försvunnit en hel del motoroljaolja.
  14. Är det ingen som har någon klok fundering på mitt problem. Som lök på laxen så upptäckte jag idag att den slukat nästan en liter olja på 1 times körning och att det droppar vatten mellan knät och avgas"röret" vet inte vad det kallas. Nu blir det limpor och knä byte. Kanske det som varit problemet hela tiden????
  15. Ok, När jag känner på min så blir den varm. Så varm att jag inte kan hålla på den utan att bränna mig.
  16. Nu handlade inte min fråga om svensktillverkat för det har jag inte hittat någonstans. Var finns det uppgifter om det? Är det någon som vet någonting eller har uppfattning om Barr produkter kontra kinestillverkat. Eller skall jag köpa Quicksilver (OEM) produkter till ett mycket högre pris?
  17. Hej! Upptäckte till min fasa att det droppar vatten från ena knät. Tur att det var under upstart. Av med motorn och hem igen. Byta limpor, knä mm, Suck. Jaja, det skulle ändå göras. Nu till min fråga: Vad är era erfarenheter av skillnaden mellan original, annan USA (Barr) eller kina (HGE). Skall man betala 25000 för en originaluppsättning eller 6000 för en kina variant. Detta är mitt första byte och är därför nyfiken på vad alla med erfarenhet har att saga. Motorn är en Mercruiser 350 mag MPI 2004. MVH Jonas
  18. Är det någon som vet om IAC ventilen skall bli varm? Min blir mycket varm vid elektroniken. Vid kontakten annars är den kall.
  19. Mercruiser 2004, MCM 350 mag MPI. Serienr: 0w027670. Bakgrund: Köpte båt (Bayliner 285) hösten 2013. Provkörde och allt var bra (verkade bra). Vinter och efter det sjösättning. Första turena allt ok, sedan började prestandan att sjunka. Motorn började hacka och det luktade allt mer oförbränd bensin om avgaserna och till slut gick den ej i mer än 7 kn och den verkade kväva sig själv med bränsle. Fick den ej över 2000 RPM. Det känns som om den går fett, eller jag vet att den går fett. Avgasröken har luktat oförbränd bensin och varit gråsvart. (nej, jag har inte vatten i motorn. Olja är kontrollerad vid flertal tillfällen). Efter jag (igår) bytt stift och rengjort TMAP sensorn så gick det idag bättre. jag fick upp den i 24 kn och den varvade efterhand mer och mer dock ej mer än 3700 rpm. Den verkar fortfarande sota på låga varvtal och gå fett för efter jag puttrat lite var det svårt att få upp den i varv igen. Den borde varva 4800 rpm och göra 32kn. Vad jag gjort hittills är: * Bytt tändstift (AC -delco 41-993). * Bytt Tempgivare. * Provtryckt och rengjort spridare. * Bytt gnisslande "low pressure fuel pump" ( var inte det som gnisslade) suck. * Kontrollerat och rengjort "Fule pressure regulator" på "railsen" (den var helt ren). * Bytt "Inline fule filter". * Bytt bränslefilter (20 micron) * Borrat ur backventilen till bränslet. Den sk. "Anti Siphon valve". * Rengjort och kontrollerat IAC-valve. (Dock ej mätt upp elektroniken) Tomgång är OK. * Varit uppkopplad mot "Mercruiser scan Tool" och den visade inga felkoder som skall påverka motorn. * Jag har rengjort TMAP sensorn då denna var skitig. (Vet ej om det räcker att rengöra?) * Tändkablar sitter på rätt plats. * Knack-sensorn varit bortplockad, rengjord, och återmonterad. Jag har beställt en ny TMAP-sensor då detta verkar vara en nyckel-sensor för hela insprutningen. Mina funderingar * har läst att Olje trycks sensorn kan påverka bränsleblandningen. Kan den det? * Det finns 2 bränsletrycksregulatoren, kan dessa påverka och bidra med för högt tryck? * Kan den vara fel på IAC-Valve även om tomgång fungerar. Ligger på 450rpm (lite lågt). El komponenten på sensorn blir väldigt varm. Skall den vara/bli det? Det jag inte gjort är att kontrollera tändningen, Den startar lätt och kablarna är hela och rena och rätt placerade. men???? Nu behöver jag kloka råd, funderingar på jag skall gå vidare. MVH JoNaS
  20. Hej! Har en marcruiser 350 mag MPI, 0w027670 som fullständigt slukar bränsle. Den startar som den skall men den går väldigt orent på tomgång. Avgaserna fullständigt stinker bensin. Det verkar som den sprutar in så mycket att den är på väg att kväva sig själv. Detta händer när man kastar loss och belastar motorn. Den har inte ork att driva så jag kommer inte över 7kn, ca 2000rpm och då luktar den om möjligt ännu mer. Den verkar helt enkelt spruta in för mycket soppa. Inte som i de flesta fall här på forumet för lite. Jag har bytt: Bränslefilter In line filter Anti-sipon valve är borttagen Nya stift Rengjort Flame arrestor Bytt IAC muffler Bytt Tempgivaren Har även haft den uppkopplad med Mercruiser Scan Tool och den påvisade inga direkta fel. Men det verkar ändå vara något med luft/bränsle blandningen. Tror inte själv på tändningen då den startar som den skall. Någon som har någon klok ide vad jag skall gå vidare med?? Jonas
  21. Glömde att säga att jag bor i Ronneby. /Jonas
  22. Hej! Har en Mercruiser 350mag MPI 2004, 300hk som har gått in i "Safety Mode". Detta innebär att den varvar max 2200-2500 rpm. Jag måste nollställa datorn och är därför I behov av ett Mercruiser Scan Tool. Min fråga är således om någon i Blekinge har detta för lån/hyra/köpa eller om någon mekare har tid att hjälpa mig snarast. Alla lokala mekaniker (som jag varit i kontakt med) är upptagna de närmaste veckorna då jag inte är den ende som har problem just nu . Kontakta mig på tele: 0708-73 25 76 MVH Jonas
  23. Har läst mig till att NGK TR55 skall funka som ersättningsstift men nu har jag beställt ACDelco 41-993 på eBay för ca 530kr för 8 st. Mindre är halva priset jämfört med i Sverige.
  24. Vad skall jag ha för tändstift? Några förslag? Oavsett pris.
  25. jonhul

    Tändstift

    Säkert något som behandlats tidigare men jag hittade inget som passade min fundering. I min Mercruiser 350 mag MPI-2004 satt det AC Delco 41-932 (993 idag). När man söker på ersättningsstift så kommer att standard NKG TR55 upp som förslag. Och ersättning till detta är på NKG hemsida TR55IX (iridium) eller LPG5. Sedan rekomederar NKG ITR4A15. Ena experten hävdar att det duger gott med standard stift och byte varje eller vartannat år. Bara värmetal och avstånd stämmer Andra experten säger absolut Iridium och dyra stift för att säkra korrekt tändning. Nu till min fråga. Behöver man köpa 8 st 200kr stift till en båt med uteslutande kallstarter och ett fåtal gångtimmar per år. Är det inte bättre att köpa standard stift och byta oftare. Vad är er allmänna uppfattning?
×
×
  • Skapa nytt...