Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

Markus_KBSS

Företag
  • Innehålls Antal

    26
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om Markus_KBSS

  • Placering
    Fänrik
  1. När man hissar segel och äntligen kan stänga av motorn. Vinden tar tag i seglen och det blir tyst. Barnen trivs på sjön/båten. Det är härligt att se, grabben blir nog en duktig seglare, och ja, mina döttrar också. Fint är det också när man har en sån där fin vik helt för sig själv och frun passar på att sola lite sådär halvnaken på däck. Eller när något strular sådär som det bara kan göra på sjön, men man reder ut det och klarar av det hela. Då blir man glad i kroppen. Sämst: Folk på sjön som inte vet vad folkvett är för något, eller som någon skrev här ovan. "Man har en fin vik och efter en stund kommer 1, 2, 3 båtar och lägger sig på fenderavstånd.."
  2. Jag hoppas att jag en dag ska bli lika lycklig som du! Att jag en dag ska få känna, att det jävligaste jag utsätts för är ljudet av en lina i havsmiljö. Du måste vara den på¨forumet med minst bekymmer. // Ulf Haha!
  3. Jag hade satt den vid soldäcket istället...
  4. Så onödigt, ett rejält lavemang hade gjort större nytta Så gjorde man väl även på VOR. Jag skall ut och segla om ett tag, men jag måste åka buss och tåg för att komma till båten. Har en genaker som skulle passa som jag funderar på att ta med. Jag kanske skulle klippa lätthål i duken så att packningen blev lättare att bära och även i flytoveroallen. Ja, ta ut "flytstoppningen" i Overallen så sparar du mycket vikt!
  5. Bor du i Stockholm finns ju flera borsttvättar att välja på, så sluta du att måla och borsta istället. :-)
  6. Vi jobbar på att få en tankstation till Matvik i Karlshamns Skärgård. (Först och främst bensin och kanske diesel!) Det går lite småtrögt, mycket papper som ska stämma men vi hoppas på det bästa! /Markus www.karlshamnsbattvatt.se
  7. Lite OT här också. Min grabb lurade mig förra påsken. Han hade blåst ur ett ägg och fyllt detta med diskmedel, plomberat och serverat detta med övriga ägg till påskfrukosten med yttersta finess. Det var kul och jag fattade nada först.
  8. Därför att den kan gå sönder när Du som bäst behöver den! Dåligt väder, trångt läge, långt hem osv. Kallas för säkerhetstänk eller att minimera riskerna. /Claes Visst har jag en i reserv! Bytte matarpump på en volvo penta för ett par tre år sedan. Till en splitter NY. Hade kanske kört en 70-80 distans innan en packning gick och jag fick kalla på SSRS via VHF'en och be om snålskjuts in i hamn.
  9. Impeller.. impeller.. Låter bekant men något jag sällan skådat. Som allt annat: Byt om det behövs. Är det helt och fungerar som det ska så varför byta? Har en Honda 5hk där jag aldrig bytt impeller, börjar närma sig 7 år...
  10. För er som behöver läsa på om väjningsregler finns här en liten miniguide. http://www.upptackbatlivet.se/miniguide-om-vajningsregler.aspx
  11. ...på en plastbåt..? Ja, det är väl lika enkelt att sätta på en plastbåt som någon annan båt. ;-)
  12. Det glädjer mig! Får man fråga vilken klubb/var i landet? /Markus http://www.karlshamnsbattvatt.se
  13. Har kollat runt på några andra Maxibåtar idag. Ingen, ingen av de jag tittat på har denna lilla "vattenspoiler" (det måste vara dess funktion?) mellan akterspegeln och rodret. Kan nog sjösätta båten utan den misstänker jag. Men är det verkligen ingen som hört talas om en sån här mojäng? Inte bara en vanlig zinkanod?
  14. Varför måla? Finns ju möjlighet till både spolplatta och det smidigare/billigare alternativet borsttvätt. se: boatwasher.se
  15. Nej, jag äter fisken från Östersjön, men det är sällan jag ligger i Östersjön och äter. ... Höhö.. skämt å sido. Fiskar en del och äter som regel det mesta som kommer upp. Undantaget allehanda bifångster som ex. tejstefisk, spigg och tobis. - - Har ett skärgårdsföretag som jobbar mycket med miljöfrågor. OM jag skulle leva som jag lär skulle jag inte ens låta barnen bada i Östersjön. Det är ett genomsmutsigt hav fullt av allt annat än rent vatten, fisk och och livskraftiga miljöer. Men fiska är kul, och vi fiskar nästan varje gång vi är ute och det är ett kul sätt (och billigt) att dryga ut matkassan med. Skulle man akta sig för allt som inte är hälsosamt så får man nog även börja handla enbart ekologiskt alternativt odla sin egen mat..
×
×
  • Skapa nytt...