Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Rinnan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Rinnan

  1. Problemet löst. Min lokala båthandlare kopplade ur Defa startspärren. Den slöt inte kretsen mot bränslepumpen som jag befarade. Kostade 1500 och var enligt honom inte helt ovanligt på gamla startspärr system. Inte bara Defa.
  2. Hur yttrade sig dina problem? var motorn helt strömlös då och då eller tände den inte som det är för mej nu?
  3. Efter ytterligare felsökning så kan jag konstatera att bränslepumpen är helt tyst när jag slår på tändningen. stiften är torra och jag har gnista på alla stiften när jag provar starta. Kan det vara kretsen till bränslepumpen som via Defa som är boven:( Eller är det vanligt att bränslepumpen går sönder på dessa motorer?? eller är det nåt jag missar?
  4. Hej! Har en Mercury EFI 60 hk som från ena dagen till den andra slutat starta. Den drar igång cylindrarna men den tänder inte. Har pumpat fram soppa till filtret och ser att det finns bensin i koppen. Batteriet är fulladat. Alla säkringar ser hela ut. dödmansgreppet står på ”Run” Funderar om det kan vara Defa startspärren som börjat krångla. Men är osäker eftersom den då brukar vara helt död när man glömmer trycka på fjärren. Eller kan det vara så att den inte sluter kretsen mot bensinpumpen men att allt annat ger signal från Defa? Någon som har varit med om Defa gb201 problem där man får ström till motorn men saknar tändning? andra tips att kolla mottages gärna:)
  5. Felet visade sig vara tändspolen! Problemet löst:)
  6. Hej! är ute efter en ny tändkabel till min Mercury 60hk EFI -07. någon som vet vart man kan få tag på enbart en tändkabel.? Hittar bara butiker som säljer i ser om 4 st Kanske någon som köpt ett set och har 3 st över?!
  7. Det är en av distanserna noterad som nr 4 på sprängskissen som saknas. Ser inte att en av dom ska vara mer kopplad mot jord än någon annan. ?
  8. Har haft problem med min Mercury 60 hk EFI. har bara gått på 3 cylindrar. 3 cylindern gick inte. Bytte Alla fyra tändstift men fungerade fortfarande inte. Ingen gnista på cylinder 3. För att komma åt att byta stiften lossade jag på tändspolarna och tappade då en distans som sitter mellan tändspolen och plåten som dom är monterade på. Jag provade att låta tändspolen hänga löst Helt utan distanser och då tände stiftet!!! Måste man ha båda distanserna bakom spolen för att det ska jorda riktigt?? Ska försöka fiska upp den andra och återmontera för att se om den fortafarande tänder som den ska. någon som varit nedmontering detta??
  9. Då låter mitt Lawrence ligga kvar direkt på batteriet om det inte finns någon vits med att ha det på brytaren. Bör jag flytta motorn/ tilt funktionen till brytaren?
  10. Hej! Hur har ni kopplat pluskabel till ekolodet? Direkt på batteriet eller på huvudbrytaren? Finns risk för krypström om jag kopplar det direkt på pluspolen? Tänkte först koppla på plint under pulpetern men blev avrådd att göra det då signalen kunde störas?! Har även insett att när jag har huvudbrytaren från så kan jag fortfarande tilta motorn?!! Är det felkopplat? Ska inte huvudbrytaren bryta allt?
  11. Hej! Har köpt 7 delar Teaklaminat till vår Ryds 510 Gti. Någon som monterat teak laminat? Limma eller skruva? Eller både och? val av lim? antar att när man väl har limmat så får ser inte att ångra sig? Andra tips?!
  12. Håller med Georg! Bensinslangen från biltema som jag bytte var stenhård och enbart 4 år.
  13. Nu går motorn igen. vet inte vad felet var men jag gjorde ren filtret i tanken. (Såg inte skitigt ut) bytte bränslefiltret och tändstiften. jag tror bränslefiltret var igensatt. Inte bytt på 3 år.
  14. Ny slang, biltema, från tant till motor så att backventilen är dålig är nog uteslutet. Altså inga sprickor heller. om bränslefiltret är igensatt, hur beter sig motorn då? Om jag manuellt pumpar fram bensin och motorn går så vad betyder det i så fall?
  15. Har inte kollat filtret i tanken men ska göra det. Och ja, ventilen är öppen på tanklocket. har inte provat pumpa medans den går än. Däremot flödar bensin ur tankkontakten när jag pumpar. Alltså läcker ur kontakten. Kanske gör så när man pressar fram bränsle.
  16. Hej! Är inte jätte bra på motorer och skulle behöva lite vägledning på dom symtom min Honda BF50 beter sig. Skulle starta motorn efter vintern. Ej vinterkonserverad. bytt motorolja och växelhusolja samt ny bensin i tanken. Startade direkt men stannade ganska snabbt därefter. Hittade massor med torrsprickor på bensinslangen där Bensin flödade ut när jag pumpade på blåsan. Bytte bensinslang men stannar fortfarande oavsett om jag släpper handgas reglaget eller ger gas. Min fråga är vad nästa steg är. Bensinfilter, tändstift, eller kan det vara förgasarna som behöver rengöras.? Någon som känner igen symptomen?
  17. Såg nu att den här tråden fortfarande låg öppen. Felet låg i CDI boxen. Trots att man tydligen aldrig haft fel på en box från Honda. Beställde begagnad på eBay för 1200 sek och går som en klocka igen.
  18. Hej! Jag har kommit över ett set på 7 delar Teaklaminat till min Ryds 510 Gti. Har hört att man både limmar( bredspackalar lim med tandad spackel) och skruvar laminatet. Finns det någon annan här på forumet som har monterat dessa skivor? Känns lite som att det inte finns någon återvändo om man väljer att göra så. Tänk om laminaten inte håller!, visar sig vara hal, het etc. Någon som limmat med typ silicon på enstaka ställen så dom ändå sitter men går att ta bort i framtiden. Tacksam för era tankar kring detta.
  19. Hej! Hittade den här gammal tråden och undrar hur du, Nisse Hult, valde att fästa teak laminaten. Eller hur ni andra valt att fästa denna laminat. Jag har också införskaffat ett set på 7 delar till min Ryds 510 och är osäker på hur jag ska göra. Om man väljer att limma med tandad spackel så går det ju aldrig att återställa durken om laminaten skulle bli ful med åren. tips och tankar tack.
  20. En till tanke som slog mej. Jag har själv aldrig använt mej av den manuella choken men grannen som har fått låna båten använde sig av den. Kan det vara någonting med den som kärvar, ligger i eller fastnat, som gör att den går dåligt. Det är ju trots allt när den blir varm ( ca15 min) som den börjar gå dåligt. Vad tror ni?
  21. Har bytt tändspolen på 1 cylindern men går fortfarande dåligt. Senaste 2 gångerna har den gått bra i 10-15 min innan första cylindern lägger av till och från. Vår Honda specialist på orten tror stenhårt på att det är förgasarna som inte tillräckligt rengjorda. (Vet inte om den tidigare killen jag anlitade använde sig av ultraljuds rengöring?) Jag passade på att låna komplett tank med blåsa och koppling för att utesluta att det inte är dom som flödar för dåligt. Men fungerade lika dåligt den med:( Om det skulle vara förgasaren, hur kan den då gå bra i 15min för att sedan krångla konstant? Borde den inte gå dåligt hela tiden då, även på tomgång? Tacksam för idéer!
  22. Tänkte byta plats på tändspolarna men såg att som satt ihop ned tändhatten med kabel och var markerad 1-2-3 för cylindrarna. Går det verkligen bara att sätta 1:an på 2:an då??
  23. Hur kopplar jag strobelampan och hur fungerar den när jag bara ska kolla om den tänder som den ska och inte ställa tändningen? Har aldrig sett eller använt en sån!
  24. Hej och tack för hjälpen! Det är väldigt många tyckare i tråden! Är det att flytta runt tändspolen från översta cylindern( den som slår av) till dom andra cylindrarna för att se om felet byter cylinder?? Har inte skaffat kylspray än! Var kan man köpa en strobolampan? Fungerar det inte med en tändningspenna med lampa som man sätter på tändkabeln? 69:- på biltema.
×
×
  • Skapa nytt...