Gå till innehåll
måndag 22 april 2024

Storisten

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Storisten

  • Placering
    Kadett
  1. Jo, men det finns recept på hur man gör i länken några inlägg upp. Sedan finns det ( i alla fall fanns) det "hubkit" att köpa som passar Volvosplines - flo-torqpropellrar hos Propellertrim. Och då finns hur många rostfria propellrar att välja på som helst.
  2. Det skulle vara intressant att veta vad som går sönder snabbare om man ändrar rotationsriktning. Överhuset går ju åt samma håll, fast det blir påfrestning på andra delar. Nere i underhuset roterar det motsatt mot förut. Normalt så lägger man ju i backväxeln några gånger per resa så lite övning i ändrad rotationsriktning får delarna. En positiv sak är att man kan rädda en sliten kona/växelförare genom att ändra rotationsriktning. Backkonan är antagligen i bra skick. Inte för att det stämmer på alla båtar, men båtar med Volvodrev (normalt vänsterrotation på propellern) har förarplats på babordssidan, medan Mercruiserdrev (normalt högerrotation) har förarplats på styrbordssidan. Vänsterrotation lyfter babordssidan och högerrotation styrbordssidan. Har ändrat rotationsriktning själv till högergående för att få fler propellrar att välja på. "Nya" framväxeln gick i mer distinkt. Tyvärr har jag inte kört så mycket men än fungerar det.
  3. Enligt Tändkulans Vänners tidskrift "Tändkulan" går det bra att köpa tändpatroner på internet: http://www.oldtimer-kuepper.de/epages/61009898.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/61009898/Categories/Z%C3%BCndfix
  4. Hej! Har funnits originalmonterat, AQ 270 E: http://www.volvopenta.com/SiteCollectionDocuments/Penta/Misc/drive_2_oil_rec_7745608.pdf En liten kolv i mitten.
  5. Håller med om att lägga glykolprov i frysen. Börjar det inte bli sörja vid 18 grader så fryser motorn inte sönder i båten. Det är värre för en bil som har fartvinden som ger extra köldeffekt innan termostaten öppnat.
  6. Du tar uniform för bokstavligt. En yrkesroll är också en uniform. Och har man staten bakom sig mot den enskilda människan så gäller det verkligen att rannsaka sig själv. Att säga att om inte jag gör det så gör någon annan det, det håller inte.
  7. Det handlar inte om en pråm. Det handlar om personer som drar på sig en uniform vilket får till följd att de anser att deras egen myndighets beslut alltid är rätt. Om du tycker att det är löjligt så visar det bara att du haft tur. Hittills.
  8. Fast om budbäraren själv inser att budskapet som han/hon är på väg att förmedla/genomföra inte är rätt, vettigt, omoraliskt eller omänskligt så har han/hon alltid möjligheten att låta bli. Och ta konsekvenserna, säga upp sig. Det vill säga ta sitt egna personliga ansvar för sitt handlande. Det krävde, och kräver, hela världen att tyskarna skulle göra under andra världskriget.
  9. Det enklaste är att byta propeller. Om det finns rätt stigning att tillgå till rimligt pris, förstås. Att underhusets utväxling är olika för 4-cyl, 6-cyl och 8-cyl betyder inte att det inte går att köra med 4-cyl utväxling till v8.
  10. Remmen kan vara så sliten att den bottnar, d.v.s. inte drivs av friktionen på sidorna, och då slirar även en rem som känns spänd.
  11. Byt blåsa! Backventilen har kommit ur läge och tätar mot motorn istället för att hindra bensinen att rinna tillbaka mot tanken. Precis samma sak har hänt mig.
  12. Min 350 orkade inte heller efter att bensinen i förgasaren tagit slut. Trots att det var jättebra flöde fram. Men det var skit som hade letat sig in i kanalen fram till nålventilerna. Var som cement. Fick skrapa med en svetstråd efter att ha tagit bort det inbyggda filtret och nålventilerna.
  13. Hej! Ett tips, men om det är rätt tips vet jag inte: Hände en grej med min V8 som också har Weberförgasare. Fast det står Edelbrock på den. Hur som helst så hade det kommit skit i förgasaren, trots bränslefilter innan bränslepumpen. Fick göra ren från kopplingen in till förgasaren och fram till nålventilerna. Det var fullt med smuts. Konstigt att den gick överhuvudtaget. Symptomen var att den slutade gå på annat än tomgång/tomgångsfart framåt. Drog man på gasen så stannade motorn efter att den lilla bränslereserv som fanns i förgasaren tog slut. Det här var ingenting som jag märkte när jag gasade på land. Men i sjön så gick det åt mer bensin.
  14. Har ett 290-drev och impellerpump monterad på vevaxeln. Det är lättåtkomligt. Så här gör jag: Lossar och drar av samt viker undan sugslangen på pumpen. Monterar på en slang (blå, 32mm, platt så man kan rulla ihop den, Biltema, billig) och har den så lång att den räcker ut ur båten och ut på backen. Stoppar in en 1/2 tums slang så den kommer fram till pumpen. Då är det bara att släppa på vattnet. Behöver inte oroa mig för högt vattentryck eller att pumpen inte skall orka suga.
×
×
  • Skapa nytt...