Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Bobzu

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Bobzu

  • Placering
    Kadett
  1. Har bytt kondensatorerna nu, och ska vippbryggan ligga emot veven ? för de var ett glapp emellan veven och själva vippan, så släppte dem och tryckte till så dem låg emot veven.. eller har jag gjort fel då ?
  2. Hur hade herrn det med dokumenten ? Något tillgängligt ? Kanonväder ute och man vill ju ut och åka lite ! Sett på youtube nu på senare dagar med folk som också har en Ap360 som flyttar fint på sig..
  3. Kanon ! Njut av den och ta dokumenten vid tilfälle .
  4. Har nu provat med slang till förgasaren.. Vägrar gå bra när växel väl lägs i ... Kliar mig bara i huvudet just nu .. Tändspolar som lämnar för klen ström ? Kondensatorer ? tändplattan ? Ingen som råkar ha några bra dokument till denna pjäsen ?
  5. Okej då är jag lite klokare ! Nej detta var den absolut första starten sedan den här motorn stått i 2 år. Numera när man vrider på nyckeln hoppar den igång på momangen, utan choke .
  6. Så Archimedes vart volvo penta tillslut ? Intressant.. Här är motorn vi håller på med iallfall.. Första starten av den.. http://www.youtube.com/watch?v=ucwflpgmTAg
  7. Okej tack åter igen ! Jag är helt grön på dessa motorer.. vet iallafall att pipan kommer ut ovanför propellern och att jag har bytt växellådsolja .. Ligger en skuren 36a bredvid denna båten som också saknade slangstumpen som också betedde sig såhär. Så därför vill jag ha allt rätt denna gången
  8. Hej och tack för snabbt svar ! Sitter nån form av plastbricka.. bifogar bild på de här.. Och vart får man tag på en sånhär slang ? Går de tillverka själv ? Vart skall den gå ? tank kör vi med en plasttank ifrån biltema så rost kan man nog utesluta.. Bilden finns länken nedan http://www.garaget.org/mypage/gallery_image.php?user=123535&image=2018606
  9. Har en Archimedes Penta 36Hk som jag inte får bukt med ... Motorn är en 3-Cylindrig 2-Taktare, problemet är att så fort man lägger i växel så vägrar den lixom dra iväg. Torrvarvar ja den varvar den upp utan problem och låter så gött.. men så fort ja lägger i växel så blir det typ som bööööööö och låter som den går på 2 cylindrar typ. Har försökt mecka lite med luftskruven, haft isär och rengjort förgasaren också.. Gnistan verkar vara blå på alla 3 stiftena också... Nån som kan ha nån fundering på vad det kan vara ? Dem första minutrarna gick de faktiskt att köra den.. Impellern verkar funka bra eftersom den spottar ur fint med vatten bak ur hålet och sen ser jag en liten stråle från högersidan av motorn.
×
×
  • Skapa nytt...