Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

galonen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    57
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

1 följare

Om galonen

  • Placering
    Löjtnant

Profile Information

  • Plats
    kungshamn
  • Interests
    motorer,fiska,svetsa,havet mitt andra hem. köra båten med pentan strax över tomgång.

Senaste Profilbesöken

1 021 profilvisningar
  1. för jag vill ju kunna använda mer än just en dörj på varje stång har sett många båtar som har 3 på varje stång.
  2. hej är är det någon som vet hur långa linor man behöver till mina dörjestänger har precis köpt båten och det följde inte med något mer än en 4.5 m långt persienn snöre med beteslås på som sitter i varje stång. vad som kommer efter det har jag ingen aning om vad för längder det ska vara. har ett par gamla bly sänken som väger 1.5 kg.
  3. ja det är det jag har en hemmagjord avgaskrök tror att det är den som spökar i mitt fall
  4. Nej jag har full koll på hur avgaserna fungerar. Inga problem med det men problemet är verkstads folket som man inte kan lita han som hjälpte mig han sa att det berodde på att att vattnet som sprutas in i avgasröret förångats o att det är det som förstört ventil säten mm har mest skruvat me två takes motorer så vet inte så mycket om ventiler.
  5. Ja jag vet inte vad jag ska göra riktigt. Om jag ska köra torra eller våta avgaser. våta verkar ju bra ingen brandrisk osv. Istället för att köpa o göra rostfritt kan ske man ska köpa det riktiga avgasröret för den med vatten tillförseln på rätt ställe? Tror nämligen att det är det som spökar.
  6. Hur menar du? Utgående kylvatten från värmeväxlaren skickar man direkt överbord. Själva avgassystemet gör man nog enklast med lite delar från Biltema el likn, standard bil. Inkl en ljuddämpare. RF behövs inte, det ska ju inte vara något vatten i systemet eller något vägsalt. Värmeisolera där det behövs. ja ja jag tror jag ska köra på torra avgaser iallfall som sagt det är en öppen jölle på 5.5 m och kör aldrig på mer än 50% gas ändå så tror inte värmen är ett jättestort problem. turbo finns inte heller på denna maskin så det är lungt.
  7. Tack för alla svar tror jag svetsar mig ett eget Avgassystem på verkstaden jag jobbar på i rostfritt. vattnet för avgasröret leder jag ut i en genomföring som redan finns. Motorn är färskvatten kyld(värmeväxlare)
  8. nej vakuum ventil finns ej men den drar inte vattnet baklänges. det bildas en vattenånga när vattnet sprutas ner i avgassystemet som förkortar livslängden på ventilerna saltet bildar porer i ventilerna enligt verkstaden som jag jobbar på. nu är det också så att förra ägaren har gjort ett eget avgasrör som slangen fästs på så det kan säkert ha nåt med saken att göra. det enda den har är en vatten sammlare. gi na ölja o van som farfar säger.
  9. Det är en Volvo penta md7 har provat att bara starta den o stänga av den utan vatten i slangarna o det låter i te så mycket faktiskt den är ju bara 13hk. Men det är klart våta avgaser är ju bäst
  10. Tjenare funderar på att ta bort dom våta avgaserna och göra ett rostfritt system med torra. Men jag funderar på hur det blir med värmen då funkar det att linda glasfiber matta runt avgasröret eller finns det något annat sätt. Vatten avgaser har jag bara haft otur med har redan bytt ventiler en gång på stonkan pga detta.
  11. https://www.google.se/search?q=volvo+penta+ljudd%C3%A4mpare&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjltP6w1uTPAhUCMZoKHcozAaMQ_AUICCgB&biw=1656&bih=917#imgrc=7oiDKRbnrJnW3M%3A exact så här ser den ut så det måste vara en ljuddämpare då eller?
  12. Tja jag vet inte men gissar nog mer på att det är en vattensamlare för det är två rostfria stålplåtar på var sin sida med en gummi bälg emellan
  13. Hej har en vattenkyld Volvo penta md7 med en ljuddämpare som börjar bli dålig. Går det att ta bort den o köra utan den med ett rör istället mellan slangarna. Eller är det risk att motorn suger tillbaka vattnet?
×
×
  • Skapa nytt...