Gå till innehåll
lördag 27 april 2024
Grovah

Ignitor till VP 250 (151c)

Rekommendera Poster

Hej!

Jag har en Volvo Penta 250 (samma som 151c) och jag har funderat på att byta till elektronisk tändning. Jag har funnit en produkt här som heter: 2842 IGNITOR BOSCH MARINE VOLVO PENTA. Kan någon hjälpa mig och se om det är exakt den modellen jag skall till min motor genom att kolla länken nedan? Kanske någon har monterat en likadan? Tips och synpunkter mottages tacksamt!

http://www.shopatron.com/product/part_number=2842/591.0

MVH

/Magnus

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för tipset!

Jag har kollat lite mer noga på http://www.vintageperformance.com/retrorockets/volvo-pe.htm och fann en guide för vilka produkter som passade till just min motor. För Ignitor tar dom 80,20$ och för en tillhörande tändspole 42,10$. Frakt och import till EU tar dom 30$. Summa SEK för frakt, import, Ignitor och tändspole till dörren i Sverige blir ca 760SEK. Det måste vara riktigt billigt, eller hur? Slänger nog iväg en order, hoppas på en mer lättstartad motor när den är kall.

MVH

/Magnus

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har precis monterat en från BM Classics, men inte haft möjlighet att ställa tändningen ännu. Hur som helst så bör man köpa en ny tändspole samtidigt. Finns också hos BM (ca 500 kr). På min aq 250 blev medföljande kablar mellan fördelaren och tänspolen för korta, så jag fick förlänga dem.

mvh

Anders

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hm  skall Du inte lägga till tull o moms.....?????Har Du tur kan det ju slinka igenom om det går med vanliga us mail, ta ju litet längre tid. DHL mfl tar ju ut tull o momsen. Rätta mig gärna om jag har fel.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej! Priset är inklusive Import till EU. Dom använder ett warehous i england som dom importerar varorna till. Sen går varorna från England till slutkund. Som slutkund i sverige så får man alltså varorna från England, inte USA. Export från USA samt Import till EU (England) sköter dom som en service (som iof betalar för) men det blir ändå betydligt billigare. Kolla länken för mer info: http://www.vintageperformance.com/retrorockets/european__orders.htm Om man vill så kan man ju naturligtvis chansa och köpa direkt från USA och hoppas på att det slinker igenom tullen, men jag har själv åkt dit dom två senaste gångerna jag försökt med skor bla och fick vackert betala tull & moms för sakerna. MVH /Magnus

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...