Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Jansan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    301
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Jansan

  • Placering
    Kommendör

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Bor själv i Sundsvall och är en erfaren seglare. Aktiv i Sundsvalls båtsällskap. Hör av Dig om du behöver besättning. Med vänlig hälsning "Sandström" 070-5377488
  2. Vindö 30 är väl den segelarean de har om jag inte missminner mig.
  3. Totalt sett för de som läser här inne kan inbesparingen bli 100000-tals kronor :-) Teoretiskt naturligtvis beroende på hur man räknar timkostnader :-)
  4. Garmin är i mina ögon helt outstanding! Alltid funkat bra...eller så har jag haft tur och alla andra med andra fakrikat haft otur. Vad tror Ni :-)))
  5. Feeeeel!!! Finns bara ett medel som funkar! Det heter just Ringremover då det tar bort vattenringar etc från ädelträbord mm. Googla: RINGREMOVER och Ni hittar svenska sidor. Själv använt det på mina Carpatimöbler (Ek) hemma och Teakborden i båten. Detta då både Mio och Europamöbler rådde mig detta. Oerhört drygt och effektivt. Lär räcka livet ut. Faktiskt gjort många konferensbord som nya förutom min bokhylla och teakbordet i båten. Tar bara 5 minuter! Hör av Dig när du testat. Kan spara 100 000:- tals kronor för båtägare.
  6. Jodå, Autopilot finns och det är ju snudd på en extra besättningsman :-)
  7. Tack för alla svar! Normalt sett så anser jag att den ekonomiska biten ska skötas privat och inte avhandlas öppet här. Förvånad att det inte är självklart för alla. Sen så är det ju faktiskt så att man kan se det från två håll. Det jag erbjuder är en långseglarskola vilket innebär non-stop-segling under kanske tuffa förhållanden. Båten är perfekt och klarar alla väder. Man kan jämföra det hela med en lång fjällvandring men med möjlighet att sova mellan varven. Hur som...vitsen med seglatsen är att man lär sig uppskatta livet, havet och seglandet i sig :-) Har fått många intresserade som vill ställa upp. Pengar är egentligen ointressant. Har man den uppfattningen att det ska vara en uppoffring att ställa upp...ja då är man helt fel ute. Ungefär som att folk ska ha betalt för att gå på gym. Det är ju oxo jobbigt. Skärpning nu!!! Vill ha en gast som i mitten på Juni vill hjälpa till att segla en L-32 från Marstrand till Sundsvall. Vi delar matkostnader, övriga kostnader står jag för. Viktigast av allt är att medseglaren, man eller kvinna, är positiv och förhoppningsvis inte drabbas av sjösjuka :-) Som sagt: Känner man att det bara handlar om att tjäna pengar på att göra en transportsegling...hehe...då får det vara :-) PS1: Min tidigare båtar har varit Allegro 27 och OE32. Försökt ändra infon i sjöboden på denna sida till att jag numera är lycklig innehavare till L-32 men det funkar inte. Ger upp det. PS2: Seglingen var från Marstrand och inte Malmö.
  8. Hej! Du och Din sambo kan hjälpa mig att segla hem en L-32 som jag köpt. Båten ligger i Marstrand och ska upp till Sundsvall. Är själv van seglare och har haft seglingskurser. Viktigast för mig är att jag måste ha avlastning då jag tänkt segla non-stop. Är själv mycket social så det vore fördelaktigt om Ni vore dito. Ring 070-5377488.
  9. Varför inte L-32! Starkare båt finns inte samtidigt som den är vacker. Otrolig seglare som klarar alla väder what so ever. Väger oftast mellan 6-6,5 ton och inte 4,5 ton som felaktigt uppges ibland Laurin 32 är definitivt det jag skulle välja om jag skulle segla jorden runt.
  10. Förstår inte frågan riktigt... Det är ju bara att slå, eventuellt bräcka om båten ha svårt att gå över stag, för att därefter skota hem på den nya bogen
  11. Toaen: Uppskattar alla dina inlägg här inne. Du tillför sidan massor med dina kunskaper samtidigt som du ofta formulerar Dig bra. Beträffande besättning så tycker jag att 2 personer är tillräckligt. Viktigast av allt är att man kan segla utan att behöva gå i land eller lägga sig på svaj för att slagga. Har stor erfarenhet själv. 4 st. overkill så länge det bara rör sig om transportsegling och ingen kappsegling. Spinnaker ska INTE användas.
×
×
  • Skapa nytt...