Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

klusa

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    124
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

14 Trovärdig

Om klusa

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! Har två frågor kring detta. Har hittat en kylbox från Vevor, som är förvånansvärt prisvärda, men jag är osäker på om jag klurat ut förbrukningen korrekt? De skriver "...Tyst och energieffektiv: Vårt minikylskåp förbrukar endast 0,708 kw.h energi per 24 timmar.." Vad blir snittförbrukningen under ett dygn? Fråga 2: Har även spanat in en variant där det finns ett inbyggt laddbart batteri, vilket känns praktiskt vid transport till/från båt. Någon som har erfarenheter kring detta och vill dela med sig ?
  2. Jag tar mig friheten att revidera min uppfattning. Ser nu att en ny 4-takt kostar 33900:- och om man anstränger sig, går den att köpa billigare som "gråimport". Prisskillnaden är för liten för mig, så jag hade inte köpt en 2-taktare (om ni räknar med att få igen merparten av de 27000:- motorn kostar), och stämmer därför in i kören "...10000:- om någon vill köpa den..."
  3. Lägg ut en annons på Blocket på den motorn ni inte har, tex 2 takts 15 hk Suzuki årsmodell 2022 och sätt ett pris ni är nöjda med, förslagsvis 25000:-. Marknaden kommer då att ge ett svar, eller flera. En sak jag skulle fundera kring om jag vore spekulant, är hur det ligger till med reservdelar på en motor som enbart säljs i utvalda delar av världen?
  4. Amortering kan jag inte se att du tagit med som en "utgift". Spontant tycker jag även att 300 distans är i underkant.
  5. Även i mina "okunniga" öron, låter det som ngt remrelaterat. Jag hade, som jag skrev tidigare, låtit maskin bli varm först. Sedan hade jag smort spännrullarna med typ W40. Åtgärder som förhoppningsvis ger en förändring i ljudkaraktären, eller får det att försvinna. Jag tycker inte det låter som ngt inifrån motorn. Hur förändras ljudet, om det förändras när du gasar? Be mig inte utveckla 😊
  6. Njae, utveckla och utveckla, då du redan verkar veta. När du frågar sådär blir jag givet osäker på hur kamaxlarna sitter i förhållande till ventilerna på denna motorn, men om du lyfter på ventilkåporna och gasar, så skvätter det en hel del olja. Du menar att det är inte kamkedjan som orsakar detta ?
  7. Hej! Under belastning när du kör, kan det skvätta upp olja på insidan av locket. Att det inte är någon olja där nu, hade jag inte bekymrat mig över. Kamkedjan "drar" upp olja till ventilkåpan och det kan ju skvätta en del när du gasar. Gällande knacket låter jag annan initierad svara, men oregelbundenheten i ljudet hade även fått mig att reagera, dock hade jag avvaktat och låtit motorn bli genomvarm först. Enligt bild på stickan, så är motorn full med olja, dvs så full den skall vara
  8. 4-taktare är i allmänhet betydligt bredare än en äldre 2-taktare. Mät noga, men tror det blir svårt att gå upp nämnvärt i storlek. Tycker mig se att riggen är för lång till den båten, men bilden kanske luras
  9. Jag skulle börja med att mäta laddningen med en multimeter. Visar den bra/ok värde, så vet du att ngt är fel på mätaren eller förluster fram till mätaren.
  10. Hej! Om det är din båt och motor på bilden, så verkar inte riggen vara ett problem. Först skulle jag se hur impellern mår. Finns det en sk skvallerstråle, dvs att motorn kastar ut delar av kylvattnet i en stråle från sidan av motorn?
  11. Tyvärr hann några från andra sidan Östersjön med att bespara mig från den utgiften.
  12. Jag hade också valt alternativ 2. Köp en båt som motsvarar dina förväntningar från början. Brukar bli billigast så. Som någon skrivit så är dock 150hk varianten ovanlig. letade själv efter det, men det blev en med 115hk från 2018 istället. Inget jag ångrar, utan jag kanske lämna bort maskinen för optimering och skall då kunna leverera ca 130hk. Toppar idag 36 knop. Fullastad, 4 vx, 4 barn 31-32 knop och inga problem med att komma upp i planing. Vet ej hur snabb den blir med 150hk, men kanske över 40 knop? Faller också in i ledet att en Yamarin utan en Yamaha på akterspegeln påverkar begagnatpriset negativt.
  13. Sedan tillkommer pris för motor och dess installation...
  14. Ja. Praktiskt båtägande har nyttjat Lundins i en artikel, där just det poängterades i termer av ökat acc och snabbare planing samt några knops ökning av toppfarten. Ingen vetenskaplig artikel, men för mig trovärdig. Visst är garantin i fara, men boxen kan återställas till ursprungsvärden. uppskattar fortsatta ifrågasättanden/kommentarer kring detta!
×
×
  • Skapa nytt...