Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Tornado

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    78
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Tornado

  • Placering
    Kapten
  1. Någon som har erfarenhet av uppgradering? Jag har en Mercury F200 V6 från 2021 som då kan uppgraderas till 225. Sitter på en Greatwhite DLX700. En sådan uppgradering kostar 10.000:- hos Lundin i Eskilstuna. Finns väl inga nackdelar? Men hur mkt bättre kommer motorn gå med 25hk extra är frågan.
  2. Hej, Finns det någon som vet vart man lättast får tag i delar till en Trophy 2103? Jag har hört att försäkringsbolag i USA är en bra källa, men vad söker jag på? har testat, kommer bara till butiker av olika slag som inte har det jag är ute efter.
  3. Hej, Våren närmar sig! några som har några heta fiskeplatser i mellersta skärgården (gädda,gös,aborre)? Tänkte ta en runda med sonen som blivit gammal nog att följa med pappa Jag är ute efter några bra smultronställen som alltid ger utdelning. Dela gärna med er!
  4. Jag skulle köra på Verado alla ggr! suveräna motorer.
  5. Dum fråga kanske, men jag har bytt till en större propp och undrar hur mycket man ska tilta för att det ska bli optimalt? Är det bara att tilta tills proppen är så nära ytan som möjligt? Verado 275 Propp 19 tum
  6. Hej! Jag har beställt och fått hem helt nya dekaler till min motor (Mercury Verado). Det är hela dekalkittet. Jag undrar om det finns någon kunnig här som kan hjälpa mig med råd och tips hur jag applicerar dessa. Jag har inte råd att göra fel. Jag skulle ha låtit varvet fixa detta, nu är det sjösättning i morgon så det hinns inte. Är det någon idé alls att göra detta själv?
  7. Någon som har koll på detta? Går den via 3G-nätet? Inte alltid man har den täckningen på sjön. Jag har hört positiva saker om denna. Ni?
  8. Om du tidigare marchade på 4000 varv med en hastighet på 30 knop, Så ska du nu kunna köra med samma hastighet fast på 3500 varv. Detta är bara ett enkelt exempel. Vart i Sverige bor du?
  9. Jag behöver sjöbefäl klass 8, maskinbefäl klass 8 och båtmekaniker samt högfarten. Jag ska bedriva detta på hobbynivå, så klass 8:an räcker gott och väl. Sen kommer jag även hjälpa till med RIB-körningar också.
  10. Var försiktig. Enda gången du kan vara riktig säker på att detta fungerar är om Mercury själva flashar om boxen. Du har ingen aning vad för programvara denna firma flashar om med. Om detta görs på rätt sätt blir det grymt bra. Jag har uppgraderat från 200 till 275.
  11. Om du har en iPad så fungerar den grymt bra, finns riktigt shyssta fästen till just båt också. Garmin gör grymma plottrar och Lowrance gör grymma ekolod. Jag tycker personligen att Garmins sjökort är skönare. Jag tror inte du skulle uppleva denna som slö med en Verado.
  12. Att låta en firma som inte har Mercurys egna programvara flasha om boxen är inte så bra. Det finns olika versioner av Verado (3st) alla versioner har olika programvaror. MEN skulle firman du anlitat gjort rätt så kan du behöva byta propp, du måste upp i stigning. Du kan även testa att köra på 4000 varv. Om du vet hur många knop din båt gjorde innan du flashade om boxen på detta varvtal så kan du nu testa och se. Har du samma fart på samma vartal före och efter är det något som inte stämmer. Jag har flashat om min verado 200 till 275. Jag behövde inte byta propp då den inte riktigt varvade ur tidigare. Jag kan säga att jag märkte av en stor skillnad direkt!
×
×
  • Skapa nytt...