Jump to content
Tuesday 21 May 2024

Gutterslut

Medlemmar
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Gutterslut

 • Rank
  Fänrik
 1. Solnedgången från trappan till föräldranas hus i sthlms södra skärgård. Inte annat än att man längtar ihjäl sig! Np: Black Sabbath - Children of the Sea!
 2. Dock är denna bilden mer förtäljande för sommaren '07... Fiskedags! Np:Helvetets Port - Hårdrockens förkämpe!
 3. Utanför Dalarö 07.07.25 halv fem på morgonen på väg hem efter ett nattpass på båtklubben. Jag satt där i soluppgången och drack kaffe mitt ute på fjärden.
 4. Jag skulle lätt kunna tänka mig sådan typ av båt! Vad finns det annars för större alternativ?
 5. Jag måste då säga, jäääävlar vilken båt, saga 35, den hade varit ultimat. Albin 30 såg ganksa ball ut, men jag har nog aldrig sett en sån tillsalu... som du säger är det nog en bra båt så att ingen vill sälja sin.
 6. Alltså, jag själv föredrar Heavy Metal och då den mer extrema genren Thrash Metal och då är det ju 2-takt som gäller, men popmusik innehåller sällan annat än 4-takt så jag tror det är 4-takt som går hem i stugorna. Sen finns det ju jazz och då är det ju 5-takt som är mest anvä... eller jaha, det var båtmotorer vi snackade om... sorry!
 7. Mussli är en bra människa, han får till-och-med tråkjobb som att vaxa båten att låta roligt.
 8. Äh, jag har haft både 30 och 35 hk på min Ockelbo B14 utan några problem och den är långt ifrån stadig. dock fick jag nita om hela däcket förra sommaren, men båten är från '67 så det hade nog behövds ändå. Nu har jag en 20 hk Yamaha och det är perfekt! Så 20hk klarar nog din av utan problem!
 9. Shit, låter väldigt intressant! Hoppas jag stöter på någon irl!
 10. Jävlar, det skulle va nåt! Men hur driftsäker/bränsleekonomisk är en sån?
 11. Hur fan!? Hur funkar det? Kan nån förklara?
 12. Som sagt, om jag inte minns fel. Kan ju fråga far hurdana prestandan var, men något i mitt minne säger 27 knop iaf!
 13. Ha! Vad ni plättar er! Det ända jag gör är att att: Kör igenom motorn i sötvatten. Tar av proppen. Fettar in axeln. Tar ut dyvikarn. Jag skiter fullständigt i att täcka båten då det blir lika skitit och jävligt ändå, också slipper jag möggel och sönderblåsta presseningar! Visserligen är min båt från 60-talet och motorn från mitten av 90-talet och ligger på tomten i skärgården, så stöldrisken är inte allt för stor.
 14. Ååh! Ljuva minnen, mor och far hade en sån båt när jag växte upp. Har för mig att dom hade en lätt trimmad b 20 i sin och den gjorde 27 knop om jag inte minns fel. Jag pratade jag en med en snubbe som hade en Solö som sa att han fick upp den i 35 knop utan större svårighet, V8:a där också, vet dock hur mycket effekten var... så det låter konstigt i ditt fall med 18 knop. I övrigt en underbar båt med det absolut rätta stuket!
×
×
 • Create New...