Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Kustskepparen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    63
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Kustskepparen

  • Placering
    Löjtnant
  1. Letar efter International Micron Extra. Den säljs ej i sverige men dock i Polen och UK (enligt International på båtmässan). UK-sajter verkar inte vilja skicka färg.. och det är heller inte tillåtet att ha i bagaget på flyg pga brandrisk. Anledningen till att jag vill köra med denna färg är att det ev. blir en utlandsseglats snart samt att det är den färgen som sitter på just nu.. Plan B får väl bli Micron WQ. Tacksam för tips på hur det kan gå att få tag i den i närheten...
  2. Jag oxå! Jag kollar efter en ipad-applikation som man kan köra CM93 C-MAP kort med? Typ som OpenCPN fast för iPad..
  3. Instämmer! 6kw elvärme 8 värmeljus för att hålla 20 grader om bord. Isen kryper allt närmare.. men det är ändå en bit kvar.
  4. En blickfångare! Denna var till salu för ett tag sedan.. inte i nyskick heller..
  5. Jag håller på med samma sak. Har satt in ett vattenburet värmesystem bestående av en vattenslinga med EL och dieselvärmare..vidare så har jag satt en värmeväxlare på systemet som jag avser att koppla in på motorkylslingan som just nu bara går till VV-beredaren. Bara inkoppling och testning som återstår. Kan återkomma med resultat senare! Det jag sedan vill kunna göra är att även kunna värma varmvattnet med dieselvärmaren utan att värma upp motorn i onödan. Jag har en lösning och det är att sätta in en cirk.motor och T-ventil mellan motorn och vv-beredaren vilket skulle innebära att man bryter kylarflödet från motorn när man skall värma VV.beredaren med dieselvärmaren. Detta leder till huvudfrågan om motorns kylsystem är konstruerat så vattnet MÅSTE passera VV-beredaren för att kylningen ska funka? Jag tycker det skulle verkar lite osmart att VV-beredaren skulle kunna få motorn att överhetta, men man vill ju vara säker.. Vill ju inte riskera motorn för man glömt att ställa om VV-kranen.. Motor: VP TMD22 (78hk) EDIT: Excel319: Missade ditt inlägg. Om båda är pluggade som orginal på VP måste det väl vara helt ofarligt att strypa flödet? Har du nån dokumentation som styrker detta? . Senast ändrad av Kustskepparen | 28 januari 2011 | 23:49
  6. Hmm ja då blir det väl dags att flagga om och försäkra utomlands. De flesta riktigt stora yachter i medelhavet har ju hemmahamnar på Jersey tex.. Politikernas bot mot sådant i längden blir väl att avgiftsbelägga båt-turister då oxå..
  7. Jag installerade en ny Jabsco tystspolande i höstas. Fanns 2,5mm kabel(20m från elpanelen) framdraget som jag använde då förra ägaren/varvet hade el-konverterat alla vanliga pumptoaletter o dragit dessa. När man använder toan så peakar strömmen på 20A i 1-2 sekunder. Fungerar finfint.. dock så underar jag hur Jabscos icke tystspolande låter för denna är allt ifrån tyst.. En kompis som har samma modell, men med klenare kablar har inte samma volym i sin mugg, men den fungerar likabra den.
  8. Fick en julklapp i brevlådan av transportstyrelsen.. http://transportstyrelsen.se/avgifter Jag som trodde att de dyra registreringsavgifterna för (fritids)skepp berodde på gamla regler då fritidsskepp ej existerade... nu skall allt istället höjas, samt införelse av en årlig avgift för man tvingas att vara med i registret. Vore det inte rimligt att man på frivillig basis är med så länge det handlar om privata fritidsskepp då?
  9. 1. Vad tror du är den genomsnittliga båtanvändaren? (Ålder, kön, inkomst) Kön: Män Ålder: förmodligen över medel - än så länge! Inkomst: Ingen aning..Tror dock den är lägre än vad man tror då båtanvändare även inkluderar småbåtar.. 2. Vad för teknisk utrustning har du med dig när du åker båt? Det var en generell fråga! .. jag navigerar med laptop. Har VHF o radar.. 3. Är du med i någon båtklubb? Nej, inte längre.. 4. Äger du en smartphone? >JA 5. Har du något intresse av en applikation till din mobil där du kan se andra båtar och där din egen position visas för andra båtägare? (Din position kommer endast vara synlig när applikationen är påslagen, när du stänger av den försvinner din position automatiskt) >JA & Nej, Mobilen stannar ju ofta ej i båten.. AIS känns bättre här. 6. Skulle du vilka ha en applikation där du enkelt kan kontakt andra båtar? JA, Detta vore bra - VHF känns lite förlegat, men det kräver nog någon form av standard att de flesta använder detta. Appar vet jag inte om det är rätt väg, ser hellre att man utvecklar nån ny standard som är plattformsoberoende. 7. Skulle du kunna tänka dig betala för denna applikation? JA, Man betalar ju för en VHF.radio samt certifikat. 8. Förslag på funktion som appen skulle kunna ha utöver det som redan nämnts i beskrivningen? inkludera GIS, med olika lager av information, gästhamnar, krogar, varv, hotellet.. etc etc.. Varför inte koppla ihop med dockspot så man kan boka platser i välbesökta hamnar? Ihopkoppling med Facebook för att kunna se båtägarnas bild samt status etc.. kul grej!
  10. Någon som har lösning på hur man skulle kunna fixa automatstart av elverk? Den manuella proceduren innehåller ett gäng steg: För att starta elverket måste man 1. Vrida på huvudströmbrytarna (både den svarta o röda) 2. Trycka på ON 3. Hålla inne nästa knapp som värmer upp dieseln i ca 10-15 sekunder 4. Hålla inne START tills den går igång. 5. Slå om en switch (ej på bild) så att 230V-strömmen tas från generatorn istället för landströmmen. Jag är ute efter en något sånär smart funktion som känner av om generatorn startar, alltså helst ingen statisk sekvens. Detta för att tex starta elverket om landströmmen försvinner.. eller i framtiden om man installerar 230V inverter och batterispänningen i banken sjunker så kan elverket dra igång ajtomagiskt efter ett tag så att säga. Tacksam för alla tips!
  11. vad är bra med vintern?...kallt o j****gt, trögt på sjön och is som spränger o förstör. Miljötänkande vore väl ändå att bosätta sig där man ej behöver konsumera massa energi bara för att hålla varmt?
  12. haha vad fånigt! All snö som dumpas i vatten runt om i städerna innehåller ju säkerligen ingen skit.... http://www.dn.se/sthlm/snon-far-dumpas-i-vattnet-1.1200354
  13. 20 Grader ombord -2 ute. värmer med El-patron samt vanliga elelement. Konstant ström för värmen på ca 3,8 KW. Snön borde ju hjälpa till att isolera nu när minusgraderna kommer. Frågan är när man ska slänga i bubbelanordningen för att hålla isen borta..
×
×
  • Skapa nytt...