Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Bigbuster

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    57
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Bigbuster

  1. Jag hade liknande fel på min Yamaha 50hk från 1987. Bytte membramgummin i bränslepumpen. Den där lilla askan med 4 slangar. Ett enkelt och billigt jobb ca 600kr.
  2. Hej! Min erfarenhet från att leta begagnad alubåt på 5meter är att det är svårt att hitta en Silver Fox för 80 till 100 tusen. Kanske 100 tusen med supertur. Inte med 4-takt 50hk insprut från 2004 eller nyare i bra skick. Verkar vara vanligast att det sitter Mercury 2-takt på äldre Silver Fox 470 med en enkel pulpit. Mitt letande efter Silver Fox slutade med en Buster L. Kanske för att utbudet på begagnat var större.
  3. Hej! Min erfarenhet från att leta begagnad alubåt på 5meter är att det är svårt att hitta en Silver Fox för 80 till 100 tusen. Kanske 100 tusen med supertur. Inte med 4-takt 50hk insprut från 2004 eller nyare i bra skick. Verkar vara vanligast att det sitter Mercury 2-takt på äldre Silver Fox 470 med en enkel pulpit. Mitt letande efter Silver Fox slutade med en Buster L. Kanske för att utbudet på begagnat var större.
  4. Hej! Var ute och åkte med helt ny Ryds 478 med Mercury 50hk i helgen.. Vi var 5 personer i stilla vatten och utan packning. Motorn fick gå på nästan maxvarv för att hålla 23 knop.(4600) Kan tänka mig att 510 är något liknande eller att den kräver mer motor än 478. Till vattensport funkar säker Ryds 510 och 50hk. Men då får du vara ensam i båten.
  5. Hej! Runt 1994, satsa på en S utan nitar så slipper du läckande skrov. Som i stort sett händer alla nitade Buster som går i saltvatten för eller senare. Det är min egen erfarenhet efter haft 2 styck buster.
  6. Hej! Jag skulle kunna tänka mig 30 000kr med insprutning och 25 000kr med förgasare.
  7. Hej! Om det är normal skick på allt. Så skulle jag tänka mig en 20-30 tusen mer än för motsvarande Buster L. Skrovet på en 2002 måste vara gamla modellen antar jag. Jag gissar att 60hk räcker till 25-28 knop med en person ombord. D.v.s ca 110-130 tusen.
  8. Hej! Jag har erfarenhet med att bygga durk till en Buster Big för något år sedan. Det blev varken billigt eller bra. Mitt största problem vara durken ej är rak. Alltså att durken svänger uppåt ju närmare fören man kommer. Samt durken är gjord av 3 skivor(vänster, höger och mitten).. Osäker på hur det är på din XL. Till sist jag letade och hittade ingen plyfa som är i närheten av orginalet. Dels att det var fler lager i orginaldurken men även att det är lättare att såga i den utan den smular och spricker. Så min erfarenhet är att köpa orginaldurken även om det är typiskt Buster hutlöst dyrt. //Buster L
  9. Hej! Jag äger en Buster L med 60hk sedan 3 år tillbaka. Misstänker att det svårt att få upp en Buster L över 35knop. Oavsett vad man har för motor i aktern. Eller rättare sagt att jag är undrande om dess sjöegenskaper med större motor. Skrovet har en tendens att ligga plant i normala fart samt att fören ligger lågt. Jag kan tänka mig att den blir lite otäck i medsjö i över 30 knop. //per
  10. 60hk 2-takt Mercury har jag på min Buster L. Min magkänsla är att 50hk räcker gott. Samtidigt som det går att försäkra den utan strul.. Jag är själv inne på att gå ner till 40hk, kör mycket själv och med lite last.
  11. Någon på forumet som provat att lägga roterande kopparfri bottenfärg direkt på alubotten. Utan att måla etch/epoxy-primer. Tänkte prova att lägga Mille Light racing direkt på rena botten. //Buster
  12. Hej! Varför kan inte företaget skriva vad dom vill ha för pris på sina motorer?? Är man rädd för att kunderna skall bli besvikna eller hoppas man på att man skall få kunden på kroken genom att prata kull dom i telefon. Hur som helst så väljer jag att titta på andra företags annonser. Tacksam för kommentarer eller om företaget själv har något sunt svar.
  13. Är du riktigt säker på att motorerna kostade 10 000kr nya på 80 och 90talet.? Möjligtvis upp till 20hk, men absolut inte en 50hk tvåtakt från Mercury, Yamaha etc. Kanske någon på forumet som minns vad man fick betala för en Yamaha 50hk från 1987. En sådan motor som man begär 15 000kr begagnade på Blocket. //Buster
  14. Hade samma problem på min Mercury 3-cyl. 60hk 1994. Har provat med ny termostat och det verkar funka. Nästa steg är temgivarsensorn som kan vara boven. Jag har mätt upp motor och kylvattentemp och det är okey i mitt fall.
  15. Hej! Jag kan tänka mig att det är bra att vänta med epoxy-behandling till att vi får en dygnstemperatur som är över 20C i medel. Så juni till Augusti kan vara bra månader när man gör jobbet. När man googlar på båtforumen så verkar det som de flesta förordar att inte lägga Etchprimer som första lager. Även på Internationals metodbok så har dom ingen Etchprimer under de 5-6stycken lagrerna av epoxy färgen. Angående att hitta vattenlinjen. Jag har sparat blocketannonser på liknande båtar som är bottenmålade för att få en indikation på hur högt upp man skall måla just min båt. Noterbart är att i fören (ca 3meter) så ligger färgen riktigt lågt. M.v.h Per
  16. Hej! Jag har haft min omålade Buster i L i Östersjön under 2010. Har skurat botten ca 2 gånger i månader under juli och augusti. För att behålla den fin under. Men tyvärr så har inte det räckt utan den blivit rejält med hård beväxtning som varit svårt att få bort. Så jag har tröttnat och kommer behandla båten. Tänkte berätta hur jag kommer göra med med min båt. I år tänker jag lägga Biltemas 2-komp epoxy för båtar. Lägger 4-5 lager med epoxyn. Sedan så lägger jag roterande International Ecoruiser eller Mille Light racing ovanpå epoxyn. Dessa är utan koppar. //Per
  17. Hej! Borde kunna duga med Biltema produkter till den motorn. Dom har både 2-takts oljan för båt och olja till drevet. Impellet skall du skifta så fort du ser att vattenstrålen är svag.
  18. Hej! Jag skulle tänka mig runt 40 tusen för bara motorn. Sätter frågetecken på värdet på båten. Skulle gissa på max 10-15 tusen. Nu betänker jag att det är priset ut till kund och inte inbyt.pris. //Per
  19. Det saknas helt information och bilder. Utan bilder så är det svårt att sälja saker, speciellt båtar. Ofta så vill man ju se de sköna formerna och skicket. Båt köper man av kärlek till havet!
  20. Jaa, pris och utrustning verkar vara bra. Ser ju ut att vara i närmasr nyskick. Att den inte är bottenmålad är bra.Då slipper du vara rädda att någon målat på kopparfärg Som du säkert förstår så är jag själv nöjd Buster ägare. Har en Buster L från 1994 som går riktigt. Kanske den bästa båt jag haft. Dock så finns det kritiker på fiskeforumet som kritiserar Buster L för att gå lågt med fören. Att den skulle ta in vatten i fören när det går sjö. Att den skulle vara sjöodulig. Jag har själv inte haft dom problemen. Men kan konstantera att fören går ganska lågt och båten plant på just Buster L. Men att säga att det skulle vara modellfel på Buster L verkar starkt överdrivet.
  21. Hej! Vad jag förstår så är det en ny eller relativt ny Terhi ni funderar på. Jag skulle inte tro att man kan säga att skrovet är oömt och tål att dras upp på stenar på stranden. Sätter också frågetecken på hur lätt det är att laga större sprickor på Therin. Med tanke på att den är gjord i mjuk hinkplast. Även materialet i Pioner sätter jag frågetecken på. Båda märkerna håller säker jätte bra i 20 år om man är försiktig med den. Mitt tips är leta efter en begagnad Buster M för 70-90 tusen.
  22. Hej! Oömt skrov som tålas att dras upp klippor? Tveksamt om det finns vanliga glasfiber/plast båtar som tål det i någon större utsträckning. Kolla Buster eller Silver om du vill ha en botten som tål mer oömt och oförsiktiga strandhugg. Kolla så att den verkligen är godkänd för hela 70Hk och 6 pers. Om inte så blir det problem med försäkring och i säkerhetsrisk för er som skall bruka båten. Till sist, jag tycker båten är något högt i pris. Skulle vilja ha ner den till minst 60 000kr. Med tanke på att både skrovet och motorn känns gammalt och lite omodernt. Skulle personligen hellre sikta på en Ryds 510GT/GTI med fyrtakt 50/60hk för 80 000-90 000kr från 1995 eller nyare. Tror att du har igen det om du skulle sälja vidare den om 5-10 år.
  23. Jaaa, det är tokigt bra pris. Bara motor och kärran skulle kunna vara värt 15 000kr. En båt för den som vill ha något billigt!
  24. Hej! Vanligt fel är fel på CDI-box på Mercury från dom åren. Jag kan tänka mig att motorn på 70hk funkar skapligt, Inget för vattensport och lek. Toppar strax under 30 knop med 2 man. Bra marchfart 22 knop. Pris runt 40 till 65 tusen beroende på skick och ålder på kärra, motor och kapell.
×
×
  • Skapa nytt...