Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

adde_xboy

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    87
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om adde_xboy

  • Placering
    Kapten
  1. Hej! Är lite nyfiken på en båt. Men funderar om riggen på utombordaren är för kort (se bifogad bild), vad säger ni? Om den är för kort, vad uppstår det för problem vid körning? Tack på förhand! Båt.bmp
  2. AQ170 skulle inte jag satsa på. För tung och törstig i relation till vad den ger, om du söker på Maringuiden kan du säkert läsa en hel del om den. I din prisklass och användningsområde skulle jag hellre satsa på en båt med utombordare. Enklare att fixa eller till och med byta ut vid behov för gamla motorer/drev brukar man oftast få meka mer eller mindre med. Okej, tack för svaret. Kanske ska satsa på en utombordare då. Jag tänkte att en gammal pentamotor skulle vara lättskruvad. Har ju tillgång till en bra mekaniker ifall det skulle bli något. Vad jag förstår så är det andra vevaxlar i marinmotorena och andra kamaxlar, men annars ska de väl vara ganska lika som jag förstått. Tror det skulle bli mer problematiskt ifall drevet skulle haverera dock. Johnson GT 150 VRO, är det någon utombordare att satsa på? Har ingen koll på den utombordaren. Har du tillgång till en duktig mekaniker som är gratis/billig och som kan komma till båten och fixa tar jag tillbaka det med utombordare. DC21:an anser jag behöver en modernare 4:a men helst V6 (ej AQ170) eller V8 för att komma till sin rätt, särskilt om du ska dra vattenskidor. Mer osäker vad gäller Nora 20 / Ockelbo T17i då jag inte kört de båtarna. Råder dig att första läsa om båtarna här på MG (ifall du inte har gjort det), där brukar ofta folk skriva om motorn är bra eller för svag. Och sedan testköra de modeller du är ute efter helt enkelt. Orkar båten lätt upp i plan med det antal personer du har tänkt vara på båten med och kan man köra i marschfart utan att motorn jobbar ihjäl sig? En motor som får jobba hårt låter mer, slits mer och drar mer soppa....vilket inte är så kul.
  3. AQ170 skulle inte jag satsa på. För tung och törstig i relation till vad den ger, om du söker på Maringuiden kan du säkert läsa en hel del om den. I din prisklass och användningsområde skulle jag hellre satsa på en båt med utombordare. Enklare att fixa eller till och med byta ut vid behov för gamla motorer/drev brukar man oftast få meka mer eller mindre med.
  4. Hej! Nyfiken på en båtmodell som oftast har en Albin O22. Fattar ju att det inte går att jämföra med en nyare Solé, Vetus etc. Men är motorn en "bra" gammal motor eller kan man räkna med mycket problem och att den kommer vara helt slut inom några få år? Och man står där och måste installera en ny motor. Tacksam för era åsikter/erfarenheter.
  5. Jo jag hade trott att det bara var att välja och vraka. Men nästan alla av de som jag var intresserad av att åka och kolla på har sålts snabbt i februari-mars. T.o.m. en träbåt (som brukar vara grymt svårsålda).
  6. Hej! Funderar på att köpa någon billigare långsamtgående båt till våren. Kollar på snipor och liknande under 100 k. Har inte varit med på maken, många har snabbt sålts under februari-mars. Och annonspriserna har inte varit några fyndpriser direkt. Jag som har uppfattat marknaden som död. Har det vänt? Några exempel (finns fler): Båt /annonspris Öppen snipa i plast / 33 000 kr Se ovan / 38 000 kr Se ovan / 42 000 kr Se ovan / 95 000 kr Joda Tur / 98 000 kr Myra 21 / 35 000 kr Fjord 21 snipa / 31 000 kr Väddösnipa / 30 000 kr Arendalsnipa / 43 000 Polar 22 / 56 000 kr
  7. "När du har summan på ditt konto, enligt träffat avtal, så får köparen disponera sin båt. Vilket också står i avtalet." Men överföringar mellan olika banker går ju inte över direkt. Så vem disponerar båten mellan att beloppet är draget från köparens konto och det hamnar på säljarens konto? Jag skulle inte vilja föra över pengar för att få båten någon dag senare, eller som säljare lämna över båten innan man fått pengarna på kontot.
  8. Jag är själv i samma situation som du. Känns som om utbudet är enormt i denna prisklass. Tyvärr verkar de flesta säljarna inte ha insett detta utan håller fast vid sina priser och hoppas på en osedvanlig tur (antar jag). Men jag har ingen brådska. Just nu lutar det åt att jag ska titta på en Virbo i helgen, kan återkomma om mina intryck om du vill. Andra snipor som kan nämnas är följande: - Master 680 - Getasnipa - Delfin 24 - Sjögren 69 - Adec 630 - Adec 700 - Myra 21 - Rana 22 - Gullholmen 22 - Tidan 22 - Sea Max II
  9. Nä, han menar nig att du ska ta bort elkontakterna på baksidan av tändningen och spraya de. Så att de får bättre kontakt.
  10. Jag har inte uppfattat någon större skillnad på marknaden nu jämfört med senare år. För vissa objekt anser jag att det finns närmare 50% prutmån, särskilt vad gäller de många träsniporna i 50 000 kr-klassen som är i normalskick. Själv förstår jag inte hur säljare resonerar, innan de lägger ut annonsen antar jag att de kollar priserna på samma eller liknande modell som redan finns ute. Varför lägger sig de då på samma pris eller högre? Uppenbarligen är ju det priset för högt eftersom båtarna är osålda. Enligt mig är annonspriserna inte marknadsvärdet utan för högt, annars skulle de ju ha sålts. Förstår heller inte de säljare som betalar en avgift till Blocket för att sänka priset i annonsen, och gör det med mindre än 10 %, såg nyligen en som sänkte från 50 000 kr till 47 000 kr. Wow, det sätter nog fart på spekulanterna......not! Själv är jag ingen storprutare, är priset alldeles för högt hör jag inte av mig utan avvaktar ev. prissänkning eller annat objekt till rimligare pris.
  11. Ingen affärside'. Planerar att sköta konservering och vårrustning själv men funderar hur jag ska lösa större grejer, eller om något pajjar i en gammal inombordare (vilket det gör förr eller senare). En ambulerande och duktig mekaniker vore att föredra. Bor i Sthlmsområdet.
  12. Hej! Hade lite problem att sätta en lämplig rubrik. Har tidigare haft hjälp av en kompis med dessa saker men kan inte ha det längre, och själv har jag tummen mitt i handen. Ni som lämnar bort service/reparationer på inombordsmotorn, är det vanligt att mekanikern kan komma till båten, eller kör man den sjövägen till deras verkstad? Andra lösningar? Frågan avser er utan trailer som ligger på en båtklubb, som inte alltför sällan ligger relativt ödsligt till.
  13. Väldigt smalt pentry på Blocket-båten och den lär vara rejält bränsletörstig. Min första tanke är Nimbus 26 eller Maxim.
×
×
  • Skapa nytt...