Jump to content
Sunday 21 July 2024

Emil3454

Medlemmar
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Emil3454

 • Rank
  Landkrabba
 1. Hade en ockelbo en gång i tiden.Men bytte till en nimo 22 eftersom jag hellre ville ha en båt med ruff. Dock kan sägas att ockelbo dc 21 går tyst. och går fint i sjön. Trots att båten du tittat på har en liten motor så verkar den vara ett bra köp. Båten överlag verkar ju välskött. Har båten ett 270T eller 280T drev så köp den inte. Delar till hydrauliken är stört omöjliga att få tag på. Ser nu på bilden med motorn att det sitter just ett sånt drev jag nyss varnade för.synd AQ170 skulle inte jag satsa på. För tung och törstig i relation till vad den ger, om du söker på Maringuiden kan du säkert läsa en hel del om den. I din prisklass och användningsområde skulle jag hellre satsa på en båt med utombordare. Enklare att fixa eller till och med byta ut vid behov för gamla motorer/drev brukar man oftast få meka mer eller mindre med. Okej, tack för svaret. Kanske ska satsa på en utombordare då. Jag tänkte att en gammal pentamotor skulle vara lättskruvad. Har ju tillgång till en bra mekaniker ifall det skulle bli något. Vad jag förstår så är det andra vevaxlar i marinmotorena och andra kamaxlar, men annars ska de väl vara ganska lika som jag förstått. Tror det skulle bli mer problematiskt ifall drevet skulle haverera dock. Johnson GT 150 VRO, är det någon utombordare att satsa på? Har ingen koll på den utombordaren. Har du tillgång till en duktig mekaniker som är gratis/billig och som kan komma till båten och fixa tar jag tillbaka det med utombordare. DC21:an anser jag behöver en modernare 4:a men helst V6 (ej AQ170) eller V8 för att komma till sin rätt, särskilt om du ska dra vattenskidor. Mer osäker vad gäller Nora 20 / Ockelbo T17i då jag inte kört de båtarna. Råder dig att första läsa om båtarna här på MG (ifall du inte har gjort det), där brukar ofta folk skriva om motorn är bra eller för svag. Och sedan testköra de modeller du är ute efter helt enkelt. Orkar båten lätt upp i plan med det antal personer du har tänkt vara på båten med och kan man köra i marschfart utan att motorn jobbar ihjäl sig? En motor som får jobba hårt låter mer, slits mer och drar mer soppa....vilket inte är så kul. Tack för svaren Tror jag har bestämt mig för en båt nu. Den är lite över min prisklass, men verkar vara värd pengarna. Köparen verkade vara väldigt seriös och motorn, en mercruiser 4 cyl på 140 hkr ska vara helt genomgången. drevet som är ett alpha one är utbytt. Mycket annat är utbytt också, som propeller, hydraulpump, länspump, sidofönster och diverse annat. Båten är en delfin tornado dc21. Hittar tyvärr inte mycket information om båten mer än det som står i annonsen.
 2. AQ170 skulle inte jag satsa på. För tung och törstig i relation till vad den ger, om du söker på Maringuiden kan du säkert läsa en hel del om den. I din prisklass och användningsområde skulle jag hellre satsa på en båt med utombordare. Enklare att fixa eller till och med byta ut vid behov för gamla motorer/drev brukar man oftast få meka mer eller mindre med. Okej, tack för svaret. Kanske ska satsa på en utombordare då. Jag tänkte att en gammal pentamotor skulle vara lättskruvad. Har ju tillgång till en bra mekaniker ifall det skulle bli något. Vad jag förstår så är det andra vevaxlar i marinmotorena och andra kamaxlar, men annars ska de väl vara ganska lika som jag förstått. Tror det skulle bli mer problematiskt ifall drevet skulle haverera dock. Johnson GT 150 VRO, är det någon utombordare att satsa på?
 3. Hej, funderar på att bli båtägare och har en budget på 50 000 kr. Har mest gått i tankarna på att köpa en nora 20 dc. Har hittat några objekt, en med penta b21 och en annan med penta aq170. Vilket motorval blir bäst? Har även hittat en Bayliner capri 1750 bowrider med en johnson gt150 på. Har även gått i tankarna på en ockelbo. Någon som kan rekomendera någon bra båt av samma typ då jag inte har någon stor erfarenhet av ämnet. Vill gärna kunna dra vattenskidor och dylikt efter båten. Länk till annonserna på ockelbo: https://www.blocket.se/gavleborg/Ockelbo_T_17_deluxe_67915273.htm?ca=3&w=2 https://www.blocket.se/uppsala/Ockelbo_dc_21_78_67981276.htm?ca=3&w=3 Tack på förhand.
×
×
 • Create New...