Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

sethakan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    159
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om sethakan

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Så här blev det. 1. Körde först ut saltvattnet genom att köra några sekunder. 2. Kopplade en slang på laddluftkylaren där vattnet först kommer in i motorn, slangen gick ner i en stor bytta med färskvatten, ja tömde den genom att köra motorn. 3. Jag lossade kylvattenslangen i motorn som går till avgasröret och klämde ihop den med en sån där bränsleslangklämma. 4. Stoppade ner sugslangen i klykolblandning som tålde -31,5grader. Slangen där vattnet kommer ut höll jag över en hink tills det klara vattnet var blått, och sen snabbt ner i glykolblandningen. Jag lät det cirkulera lite och stängde av. Glykolen tappade endast 1,5grader i tålighet till -30. Till våren tänkte jag koppla upp slangarna igen för att få ut glykolen innan jag sjösätter. Tack igen för hjälp En massa glykol blev det över också:)
  2. Tack alla för glasklara svar, det var som jag befarade. Jag har haft båten sedan 2008 och det har gått åt mycket glykol sedan dess, trots att jag återanvänder. Jag tror det ligger mycket vatten i avgasslangarna som späder ut glykolen. Svaret från Bosse som jag citerar har jag själv funderat på. Hur länge kan jag köra utan vatten i avgaserna?
  3. Jag funderar på att använda Konserveringsolja för kylsystem istället för glykol och undrar om motorn blir tömd nog av impellern för att inte frysa. Impeller ska ju helst inte gå torr för länge men om man kör tills det inte kommer ut mer kylvatten ut avgasröret räcker det? Jag har 2st perkins 6.354 och tycker det går åt en himla massa glykol.
  4. Inte det du letar efter kanske men typ... http://teknikhamstern.se/index.php/framsida/meaco-mini-d-uppladdningsbar-luftavfuktare.html
  5. Förbjud båtar utan tank istället, ta ett morgondopp i tex gluppö en fin sommarmorgon och du får sicksacka mellan bajskorvarna, det är äckligt det.
  6. Jag hade (har) 2x40w liggande platt på rufftaket kopplat till en mppt regulator. Iom att dom låg platt gav dom så lite att jag byggde en portabel panel bestående av 2x50w som sitter ihop med gångjärn. När jag vinklar dom mot solen ger den riktigt bra med ström, så bra att jag ångrar att jag gjorde den så stor, men så är det ju det med molniga dagar då... Dom liggande panelerna får sitta kvar, lite nytta gör dom väl. Stämmer det att min mppt funktion inte fungerar iom att jag kopplat in en till panel? Spelar iof ingen roll då det laddar som bara den.
  7. Ha en segelbåt på varje sida, det har jag haft på mina senast två platser och har inte ens haft en höjd bombare sedan dess,(3år). Är det någon som delar min erfarenhet eller är det bara en slump?
  8. Du måste ladda hem locus map tweak och köra den.för mig fungerar det iallafall.
  9. Bild på ankarspelet. http://db.tt/wlIBUl3d Försökte infoga bild men det sket sig.
  10. Jag har inte gett upp igen, har haft dåligt med tid bara, tack för att ni kommer med bra tips. Dubbla brytare är en riktigt bra tilfälling lösning, har tänkt på den men har inhen riktigt bra plats att sätta dom, så jag har kopplat bort kablarna helt enkelt, problemet nu är väl att något annat kommer att offras, en lösning är lösningen. Har gjort väldigt mycket i elen ombord, gjort om, gjort nytt, hittat mycket fel så svårt att gå tillbaka till något speciellt som kan blivit fel. Landström, ja. Med isolationstransformator, har knappt vågat använda den iår, ingen skillnad så har mer eller mindre uteslutit den. Spelet har suttit länge, innan min tid, var något frätt när jag köpte den så jag tog loss, blästrade och målade tvåkomp som nu lossar i kakor och bubblar på sina ställen. Tänkte ta några bilder om ni vill se eländet. Sticker och mäter lite nu, skall se om jag kommer fram till något:(
  11. Ställde lite frågot om elinstallation till en elektriker häromdagen. Helt osökt så kom han in på just detta exempel. Han sa, såna här skitjobb där allt är draget och jag skall koppla ihop det få några timmars jobb och då sen stå som ansvarig för elen, såna skitjobb tar jag bara inte. Jag satte nästan i halsen för jag har ju tänkt likadant, har inte sett det ur den synvinkeln bara:) Nu jobbar han iof i villor men det borde vara samma i en båt.
  12. Hittar motorerna skall vara jordar motorerna.
  13. Jag skall till båten och mäta imorgon, några tips?
  14. Jag frågar eftersom mitt Ankarspel på fördäck fräter som en treo.det har gjort det under några år nu. Jag hade inte tänkt ta upp det här eftersom det verkar typ hopplöst att fixa (har typ gett upp). Men får små snilleblixtar ibland om vad det kan vara, detta var en. Tänkte att om jag hittar motorerna kanske jag löser problemet, eller så blir det bara ännu värre? Kan säga att jag mätte 0,85v i vattnet där jag ligger och det kommer inte från mig.alltså minus på spelet och plus ner i vattnet. Kan också säga att jag har ett gammalt inlägg om samma problem men svaren blev för invecklade för mig så jag klarade inte av det.
  15. Detta kan jag väldigt lite om så rätta mig gärna. Mina motorer är inte jordade, tex termostat, oljetryck har två kablar och är alltså inte jordade genom blocket. Är detta rätt eller skall motorerna jordas, fördelar nackdelar? Jag har plastskrov. Perkins 6.354
×
×
  • Skapa nytt...