Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

svenoe

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    57
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om svenoe

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Har beställt denna men ej testat ännu https://www.helmstock.com/impeller-selva-46-hp.html
  2. Köpte denna https://www.marineparts.se/reservdelar/utombordare/selva/produkter/impeller-selva-5-6-7-5-hk-cef500375/
  3. Påminner om min motor att den stannar. Har även bytt impeller nu. Den gamla började gå sönder. Dock problem med att den går trögt att dra runt. Ev fel ej original impeller. Ska testa annan.
  4. Motorn går bra efter rengöring av förgasaren. Tomgångsvarvtal justeras med översta skruven. De två luftskruvarna är utskruvade två varv. Tror den vänstra är för tomgång.
  5. Hej, försöker justera tomgången på min Selva Seabass 5hk. Tenderar att stanna med sotigt stift. Någon som vet funktionen hos de tre skruvarna på bilden? Har letat efter servicemanual men inte hittat.
  6. Vilken micron-storlek är att föredra? 2, 10 och 30 t ex har jag sett. Blir ett för fint filter trögt för pumpen och/eller igensatt?
  7. @Styrman_Karlsson var kan man köpa en Racor 500-kopia som kan ha bra flöde? Vill köpa ett billigt filter med bra flöde.
  8. @Lintott, en dålig formulering av mig. Men beror på om jag vill tappa ur rent diesel till dunkar, kanske i början. Eller suga ur det dåliga i botten med ev vatten och bakterier. I det första fallet vill jag stoppa pumpen om det kommer för mycket föroreningar. I det andra kanske jag vill köra utan filter och bara ta upp viss mängd av dåligt bränsle.
  9. Jag avser bygga en enkel rengöringsstation för diesel. Den ska pumpa diesel ur tanken till dunkar. Bränslet ska passera ett enkelt filter före pumpen och sedan CAV-filter (och kanske finfilter?) så att bränslet i dunken är rent. Det ska vara lätt att se föroreningar i filter och slangar. Delar: https://www.biltema.se/bat/pumpar/vattenpumpar/vatten-dieselpump-2000017741 dieselpump 15 l/min 8mm slang i silikon så att man undviker att suga föroreningar. Rör för att nå ner i en relativt djup dieseltank. CAV-filter med kapacitet enligt ovan. Genomskinlig kopp för vatten. Ev finfilter. Jag söker ett billigt CAV-filter med tillräcklig kapacitet Tror ni att detta kommer att fungera? Kan man lägga till något steg för att få bättre resultat? Kommer ett finfilter klara tillräckligt flöde?
  10. Fungerar om man kompletterar med horisontellt rep genom alla dunkars handtag runt båten. Då gungar de inte i vinden samtidigt som det inte rycks så hårt. Vid storm lindar jag dessutom rep runt båt och presenning.
  11. Urspårad tråd, men en del bra tips i början vad gäller butiker! 😀😀
  12. Finns det några båttillbehörsbutiker med söndagsöppet i Göteborg nu? Hittar ingen förutom Biltema och Jula. En sådan skulle lätt ta marknadsandelar.
  13. Om ett datornätverk finns, t ex WLAN, kan många enkla IP-kameror live-strömmas till mobilen. T ex https://www.kjell.com/se/sortiment/hem-kontor-fritid/larm-sakerhet-overvakning/tv-video-overvakning/overvakningskameror/natverkskameror/d-link-dcs-930l-tradlos-overvakningskamera-p68840 Finns andra för utomhusbruk. Strömförsörjning t ex via Usb med https://www.kjell.com/se/sortiment/hem-kontor-fritid/fritid/resetillbehor/powerbank/laddkabel-for-linocell-powerbank-p94620 Nyare kameror har ofta micro-USB Öppna bilden i webbläsare http://USERID:PASSWORD@IPADDRESS:80/video/mjpg.cgi Edit: Observera att olika kameror har olika URL. På en dator kan man ofta strömma till gratisprogrammet VLC. I mobilen fungerar det inte alltid. D-Link egen app fungerar också.
×
×
  • Skapa nytt...