Gå till innehåll
lördag 27 juli 2024

Bamse8

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    73
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Bamse8

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Problemet löst. Har köpt en ekolodsmodul DSM300. och fart genom vatten Ekolod med rullande bild samt vattentemp visas nu på plotterskärmen.
  2. Plottern behöver en ekolodsmodul DSM300 för att kunna visa rullande bild. Har nu köpt detta och har nu både ekolod och temperatur. Precis som det ska vara
  3. Hur får jag fram rullande (skrivande) bild på skärmen? Djupet visas med siffror i en liten ruta men ingen bild därimot står det mitt på: INGEN DATA. Givaren är en Airmar Shorty P7 200kHz artnr E26021 Tacksam för lite hjälp.
  4. Att Airmar inte visar vilka trådar som hör till respektive sensorer finner jag mycket märkligt.
  5. Jo men nmea-sladden från plottern har inte samma färgar på trådarna som givarens. Kan det vara så att temp och fart går på samma trådar så att enbart 2 trådar behöver kopplas i plottern? Plotterns manual visar vilka trådar som är in/ut men givarens manual visar ingenting o jag vill ju inte riskera att bränna av nått i plottern.
  6. Bamse8

    Airmar ST300 P371 HS

    Hur koppla in denne till plottern? Vilka trådar tillhör fart och tempgivare? Det står ingenting i givarens manual.
  7. ST300 har endast två trådar inkopplade i C120 . I kabeln dit finns 5 trådar, vågar man koppla in de 3 andre också tro. I kabeln från C120 finns likaledes 3 "lösa" trådar nämligen dock med andre färgar. Hur kan man testa om tempgivaren fungerar.? Mäta sig fram?
  8. OK då förstår jag. Intressant att fartmätaren ska visa temp. Jo ST300 visar fart genom vattnet men ingen temperatur...kanske har tempmätaren lagt av.
  9. på den ene står det AIRMAR Shorty P7 partnr E26021 På den andre står det AIRMAR Shorty ST300 P371 HS partnr E26003 Hoppas att nån av dem har tempgivare inbyggd. Raymarine C120 ska det vara.
  10. Ska titta på det imorn. Hoppas det står nån beteckning på den. Återkommer.
  11. Bamse8

    Raymarine C130

    Visar djup men ingen vattentemp. Har läst manualen men hittar inget om bad-vattentemperaturen. Lite märkligt på en så avancerat apparat. Likaledes kan jag inte ställa in datum. Tid går fint men inte datum. Vad gör jag fel?
  12. Man ska aldrig ge upp...skam den som ger sig😊
  13. Hur får man bort trappan ned till sovkabin, toa och gästkabin på en Nimbus 350C? Har nu lossnat 4 muttra, 6 skruvar men trappan sitter som limmad....är den det tro?? Ska rengöra toatanken o byta slangar så jag måste ha bort trappan för att göra jobbet ordentligt.
×
×
  • Skapa nytt...