Jump to content
Thursday 23 May 2024

Bamse8

Medlemmar
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bamse8

 1. Bamse8

  Raymarine C130

  Problemet löst. Har köpt en ekolodsmodul DSM300. och fart genom vatten Ekolod med rullande bild samt vattentemp visas nu på plotterskärmen.
 2. Plottern behöver en ekolodsmodul DSM300 för att kunna visa rullande bild. Har nu köpt detta och har nu både ekolod och temperatur. Precis som det ska vara
 3. Hur får jag fram rullande (skrivande) bild på skärmen? Djupet visas med siffror i en liten ruta men ingen bild därimot står det mitt på: INGEN DATA. Givaren är en Airmar Shorty P7 200kHz artnr E26021 Tacksam för lite hjälp.
 4. Att Airmar inte visar vilka trådar som hör till respektive sensorer finner jag mycket märkligt.
 5. Jo men nmea-sladden från plottern har inte samma färgar på trådarna som givarens. Kan det vara så att temp och fart går på samma trådar så att enbart 2 trådar behöver kopplas i plottern? Plotterns manual visar vilka trådar som är in/ut men givarens manual visar ingenting o jag vill ju inte riskera att bränna av nått i plottern.
 6. Hur koppla in denne till plottern? Vilka trådar tillhör fart och tempgivare? Det står ingenting i givarens manual.
 7. Bamse8

  Raymarine C130

  ST300 har endast två trådar inkopplade i C120 . I kabeln dit finns 5 trådar, vågar man koppla in de 3 andre också tro. I kabeln från C120 finns likaledes 3 "lösa" trådar nämligen dock med andre färgar. Hur kan man testa om tempgivaren fungerar.? Mäta sig fram?
 8. Bamse8

  Raymarine C130

  OK då förstår jag. Intressant att fartmätaren ska visa temp. Jo ST300 visar fart genom vattnet men ingen temperatur...kanske har tempmätaren lagt av.
 9. Bamse8

  Raymarine C130

  på den ene står det AIRMAR Shorty P7 partnr E26021 På den andre står det AIRMAR Shorty ST300 P371 HS partnr E26003 Hoppas att nån av dem har tempgivare inbyggd. Raymarine C120 ska det vara.
 10. Bamse8

  Raymarine C130

  Ska titta på det imorn. Hoppas det står nån beteckning på den. Återkommer.
 11. Bamse8

  Raymarine C130

  Och hur ser man det tro?
 12. Bamse8

  Raymarine C130

  Visar djup men ingen vattentemp. Har läst manualen men hittar inget om bad-vattentemperaturen. Lite märkligt på en så avancerat apparat. Likaledes kan jag inte ställa in datum. Tid går fint men inte datum. Vad gör jag fel?
 13. Man ska aldrig ge upp...skam den som ger sig😊
 14. Hur får man bort trappan ned till sovkabin, toa och gästkabin på en Nimbus 350C? Har nu lossnat 4 muttra, 6 skruvar men trappan sitter som limmad....är den det tro?? Ska rengöra toatanken o byta slangar så jag måste ha bort trappan för att göra jobbet ordentligt.
 15. Har nu kört hela sommaren -22 och trimmet fungerar nästan perfekt dock visar triminstrumentet fel vinkel. Där vinkeln ska vara 0 står det nu -22 men jag kör ändå eftersom en kalibrering verkar rätt onödig och jobbig.
 16. Du kan få min Uttern 6000 med nästan ny fyrtaktsmotor 80 hk, mycke utrustning samt trailer med elwinch för 135t Båten finns på land på Bokenäset Västra Götaland
 17. PROBLEMET LÖST ! Tog loss trimgivaren och motionerade trimaxeln som går in i givaren, knackade lite lätt med en liten hammare och skruvade tillbaka givaren på plats. Allt fungerar perfekt nu o inga mer felkoder. MEN får väl se hur länge man slipper köpa en ny givare....
 18. Mitt triminstrument visar siffran 56 och trimmet går inte upp, har satt sig i helt intrimmat läge. Det går att trimma in men inte ut. Felkod från EVC MID187 PSID30 FMI7 PRID401 FMI4 Vad betyder detta? Någon som vet? Motor D6 350 2006 med drev
 19. Har en D6 350 2006 som visar felkoder: MID187 PSID 30 FMI7 PRID401 FMI4 Trimivinkelinstrumentet visar 56 Motorn går som vanligt men trimmet går inte upp. Kan jag köra med detta? Ska tilläggas att jag sällan kör mer än 8 knob så att jag behöver inte vinkla drevet ut eftersom det har placerat sig i fullt intrimmat läge.
 20. Jag fräste ur rätt profil i ek. Målade sen listorna svarta, blev mycket bra. Fräsen var nog det dyraste men en firma skulle ha 3500.00 kr pr st eftersom jag inte behövde mer än 2 st.
 21. Man kan väl ha en strålkastare i stäven som lyser upp ca 50 meter i färdriktningen?
 22. Rekommenderat lina o 3 meter kätting. Efter 2 säsonger är linhjulet utslitet väl mest pga halva "greppet" är gjort i plast (komposit). Detta för att göra spelet tyst enl Lewmar. Att göra greppet i linhjulet i plast visar sig inte så lyckat eftersom minsta slirande från linan gör att det försvinner material. Har det först börjat går det väldig fort innan slirande blir permanent. Comstedt 👍lämnar 3 års garanti och bytte ut mitt linhjul med ett nytt. Får se hur länge det nye fungerar nu. Om även detta nye fallerar får det bli ett ankarspel med linhjul av stål. HX1 spelet sitter i aktern. I fören har jag ett gammalt Engbo med blyad lina som bara går o går. Vist, minst dubbelt så dyrt att köpa kanske men "köper man billigt får man billigt" eller??
 23. Din båt har sk steg-köl som gärna vill fastna på sista kölrullen o gör det besvärligt att sjösätta. Du behöver en kölrulle längst bak på trailern som består av 2 eller 4 hjul där kölen kan passera emellan. Tillbehöret finns hos Fogelsta bl.a.
 24. Jag har haft en ryds camping den med hel sidoruta (nyare modellen). Det var inget skönt att köra mer än 5-6 knop i sjöhävning över ½ meter eftersom båten slog hårt i vågarna grundat den helt platta bordläggning ut mot sidorna. Detta förmodligen för att ge stabilitet vid stillaliggande. en vuxen kan gå på skarndäck utan att båten lutar nämnvärt. Ett tips är att montera trimplan så att man kan vinkla ned stäven i motsjö. Detta gör enorm skillnad(har detta på min nuvarande båt) Ryds Camping👍
×
×
 • Create New...