Jump to content
Saturday 24 February 2024

Jonaslatt

Medlemmar
 • Content Count

  236
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jonaslatt last won the day on December 8 2021

Jonaslatt had the most liked content!

Community Reputation

47 Expert

1 Follower

About Jonaslatt

 • Rank
  Kommendörkapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Aha okej. Tänkte om det va annan utväxling eller liknade som också. Men det e mest för att hålla då.. Tack för snabbt svar
 2. Har en selco 18 med inombordare. Motor är renoverad och små trimmad kör nu med original 100 drev. Frågan är. Skulle båten gå snabbare med ett större drev? Eller är det bara att de större dreven är mer skottsäkra? Varvtal ligger bra och allt funkar. Absolut ingen sportbåts modell. Gör runt 25knop. Som alla selco 18 verkar göra.
 3. Köpte en båt som hade stått länge. Tog av kapellet och spola rent det med högtryckstvätt. Sen bad jag en bekant att byta rutorna. Blev som nytt. På utsidan. Men insidan ser det inte lika kul ut. Går detta få bort tro? Mögel? Luktar inget.
 4. Tack för matig info. Man lär sig något nytt varje dag.
 5. Om man köpet tex de du skicka. Hjälper de också till att justera om det "lutar"?
 6. Jag har låst fast plattan. Jag kör dock enkel förgasare weber 36
 7. De satt på båten när jag köpte den. Har aldrig provat köra utan dessa. Varför monterar folk dessa om de inte funkar? Men tack. Nu planar båten bra så har inget behov att bättre för tillfället.
 8. Min seloc lutar ofta lite åt höger (där jag sitter /står och kör) Kan man tex spänna så höger trimplan är lite hårdare jämfört med vänster?
 9. Om den passar. Säljer du? 😀. Kör redan brytarlöst. Koppla nyss bort vaccumet och justera tändningen lite. Spännande att se om jag märker skillnad nästa gång.
 10. Så är det tyvärr. Men det e den fördelaren jag har nu. Ska prova utan vaccumklockan och se om det går bättre eller sämre. Om man köper en beg fördelare. Hur vet man vilken som är till marin eller inte.?
 11. Och ställa tändningen runt 12 grader på tomgång?
 12. Känner igen detta. Jag kanske frågade detta tidigare. Men är det egentligen bättre om jag kopplar bort vaccumet och pluggar den? Eller kan man lika gärna köra med den inkopplad.
 13. Jag undra om man kunde få bort glappet. Det enda jag hittar som skulle kunna minska glappet lite va haken. Men den har tyvärr inget med glappet att göra. Förtändningen funkar fint. Jaså kör ni utan vaccumet på era marin motorer?
 14. Precis axeln finns inget glapp. Jag kör brytarlöst på den. Tänkte bara när jag ändå hade isär sakerna om detta va ett problem.
 15. Vet någon om det är okej att fördelarens tändplatta glappar lite fram och tillbaka? Som bilden visar Enda som man kan justera är ju denna hake om jag inte är helt ute och cyklar.? Knackar man åt den hårdare /tajtare så funkar inte förtänningen då den går för trögt.
×
×
 • Create New...