Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

mattiboy

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    82
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av mattiboy

  1. Hallå, Någon som vet var man kan köpa inringad avtappningskran till Yanmar YS-serien? Är det 'Yanmar-special' eller är det en dussinkran? //mats
  2. Hejsan Var på motorn ställer jag tomgången på min YSB8:a? Tomgången är för högt ställd och den måste ställas ner. Tips mottages tacksamt Best Regards Mattiboy
  3. Hallå! Var ute på bukten idag och skotade stor och Genua för kryss och lovade upp. Då märkte jag att storskotet 'slirade' i skotlåset och jag kunde inte skota fullt. Finns det ngn bot på detta eller bara gå och handla nytt block??
  4. För mig är det helt estetiskt och rimmar bra med en helt nyrenoverad motor. Kan man slipa ventilsäten kan man måla motorn oxå och då är ett förarbete bra så det inte släpper. Egentligen av samma anledning som att man håller kölsvinet snustorrt och snyggt. Har genom åren varit spekulant på båtar och när ägaren babblat på om mylarsegel och dynemaskot men kölsvin har sett ut som pekka har det varit tack och adjö för mig.
  5. Tack för tips. Lämnar inte lacknafta en hinna där färgen fäster??
  6. mattiboy

    Måla motor

    Hejsan, Motorn är klar och allt fungerar som det ska. Nu ska motorn spraymålas med högtemperaturfärg. Någon som har erfarenheter? Vilket grundjobb ska göras? Räcker det med rödsprit för att få bra fäste med färgen?
  7. Hallå, någon som har koll på vilken motorolja det ska vara till YSB8? Har manualer och dyligt, men kan inte hitta dem under div. bråte.
  8. Det där var inte hyggligt mattiboy. Pentax/Kalle bidrar med så mycket kunskap här så om han skulle sluta med sina gratiskonsultationer så vore det illa. tror inte ett helt forum står och faller med en person. Och om så är fallet är det ett dåligt forum och en 'klappa varandra på axeln'-mentalitet. Det håller jag mig ifrån utan att blinka...
  9. Det där var inte hyggligt mattiboy. Pentax/Kalle bidrar med så mycket kunskap här så om han skulle sluta med sina gratiskonsultationer så vore det illa. Uppskattat? Inte med den sarkastiska inställningen och oftast negativ i antydningar. Isåfall betackar jag sådan 'hjälp' och inväntar trevliga, uppmuntrande och hjälpsamma råd, tips och funderingar. Att starta en tråd som gör sig rolig på en annan tråd är helt under pari, eller??
  10. länken: http://boatinfo.no/lib/yanmar/manuals/ysm.html#/78 har ALL info...
  11. Japp, det gör vi... Kommer ställa ventilerna med kall motor vid lunchtid imorgon - antagligen full av jetlag, men det går säkert bra, nu när jag fått så goda råd av alla (nästan)
  12. Botved, Dina trådar och inlägg är trevliga och nyttig läsning för alla och envar. Ser fram emot mycket mek-utbyte under kommande vinter.
  13. Kalle: Din fråga är såklart direkt adresserad till mig och min tidigare fråga. Jag känner mig därför nödgad att svara och kommentera. Allt annat vore konstigt. Därtill känns ditt inlägg lite 'spela Allan', alltså bror duktig. Jag ser det på andra trådar du blandar dig i. Jag har skruvat mer motorer än dom flesta och har haft hem nuvarande objekt i garaget för många år sedan. Nu är det dax igen. Tidigare renoveringar har innefattat byte av samtliga slitdelar (utom främre och bakre ramlager) så jag kan nog mina saker - tro mig (men jag är ju självklart inte lika duktig som du...) Därtill befinner jag mig i Kanada nu och ska ställa ventilerna så fort jag kommer hem igen. Frågan är mer satt i ett sammanhang att bespara mig tid när jag kommer hem. Mer frågor av skiftande natur kommer antagligen att komma från mig under vintern. Förstår den irriterar dig, du som både kan och vet allt här i världen...
  14. något du saknar som jag kanske har??
  15. Hallå, Läser i verkstadsboken att när man justerar ventilspelet så: 'vrid motorn till läge TD på svänghjulet står mitt emot ritsen i svänghjulskåpan' Är inte helt med på vad dom menar och var jag ska leta. Ngn. med en ledtråd??
  16. ahaa, då förstår jag... Har du eller kommer du mäta upp din kompression??
  17. Tack alla ovan. Har nu provat och det gick finfint. Eller njaaa, i början satte jag jorden i backslaget och då gick det inte alls. Sen flyttade jag jorden närmare startmotorn och det blev bra. Nu ska jag göra mig en liten låda där jag samlar startknapp och switch för dieselpumpen.
  18. ok, vilka stenar använde du? Grov, medium eller fin? Honade du med cylindern liggande och borrmaskin? Jag är lite orolig att inte kunna centrera riktigt. Jag antar att mekanismen kompenserar om man inte ligger helt centrerad men ändå.
  19. Hejsan, Mycket intressant. Jag gör ett liknande jobb på 2 x YSB8 i vinter. Varför har du olja under kylmantellocket? Läcker det från cylinderfodret?
  20. henade du cylinderloppet och isåfall med vilken utrustning?
  21. har tyvärr ingen kompressionsspak på ventilkåpan, så det får bli med el...
×
×
  • Skapa nytt...