Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

grebonicke

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    26
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om grebonicke

  • Placering
    Fänrik
  1. Min tanke var mera att de skall bättra sig i dialogen med kunderna. Det verkar som att Magnus Rassy skulle vinna lite på att 1) svara kunderna och 2) svara på ett bra sätt. Vilken kund det än är så skall det kännas som att leverantören lyssnar. Det har de igen många gånger om. Vad gäller domen så är den som den är just nu och jag tror att vi kanske tycker olika om den?!
  2. Jag har nu med skickat mina åsikter till HR och hoppas att de bättrar sig framöver. Denna PR-missen är ju tyvärr redan gjord...
  3. Hej, vi fick hjälp av John i Åsa som besiktigade våran segelbåt på ett sätt som vi var nöjda med i alla fall. Han hittade en stor sak som säljaren fick åtgärda samt kommentarer på elsystemet. Han kanske kan hjälpa till? Han står med på besktningsmännens lista med. http://www.jhvl-design.com/ Lycka till =)
  4. Jag hann inte med det i helgen - fick jobba lite med värmaren istället. Den fungerade i alla fall hela fredagen i princip, sedan på söndagen var den inte med alls - det var ju rejält fuktigt ute då. Så jag skulle tippa på glapp eller att det ärgat någonstans. Återkommer när jag skruvat isär panelen/varvräknaren.
  5. Underbart - din rubrik lockade mig att läsa! Grattis, ni som svarar och hjälper till är ovärderliga, ni gör siten. Fortsätt att dela med dig - respekt!
  6. Ok, har du med en diesel till din varvräknare? Gissar på att det finns alternativ för att priserna var väl tilltagna tycker jag... =) Berätta gärna vad du kommer fram till. Går det att kontrollera varvräknaren på något sätt? Ge den lite olika spänningar och se om den gör utslag?
  7. Personligen gillar jag True Headings produkter och vi kommer att skaffa en Carbon med splitter i. Den känns hyggligt framtidssäker med tanke på uppgraderingsmöjligeterna av mjukvaran. Att de sitter med och tar fram och utvecklar standarden tycker jag med låter som ett . Det finns säkert en bunt andra bra AIS-produkter med men denna har vi fastnat för. Lycka till med köpet!
  8. Japp, skall göra det på fredag. Tack för tipset! Tack för länken med, superbt med sprängskiss och alla delar =)
  9. Hej igen, när vi var på väg in till hamnen i torsdags så darrade varvräknaren väldigt på tomgång, den slog mellan 0 och 1000 varv. När vi väl gav gas och körde så låg den på 0 rpm. Den vaknade till liv lite igen strax innan vi slog av motorn vid bryggan. Vi har en VP panel med endast en varvräknare förutom varningslampor och startnyckel. Motorn är en 2003T. Jag trodde att det var vajer men laddade mer motormanualen och det ser ut som att det är styrt elektriskt? Det har inte visat några tendenser innan på att inte stämma med varvtalen. Sökte här innan men hittade ingen klockrent gällande detta så alla tips mottages tacksamt, skall ner i veckan till båten igen!
  10. Hej, jag har skrivit ett inlägg om detta tidigare med och det är lite tråkigt då vi har nära dit och det är en trevlig stad i övrigt =) Jag har ett mail som jag skall skicka till dem på marinan, jag har också pratat med turistbyrån i Västervik så de vet om att vi som kommer vattenvägen inte blir helt schysst bemötta varje gång. Vi skall med ta notholmen nästa gång! Under denna sommaren när vi seglade runt Sverige så hörde vi flera som inte var nöjda tyvärr. Däremot så kan jag hålla med om att Oskarshamn är trevligt, det betyder så mycket. Även Kristianopel, Simrishamn och Borgholm har varit bra denna sommaren =)
  11. Hej på er, vi har nära till Västervik och tycker att det är en trevlig stad speciellt på sommaren. Det brukar alltid bli en eller ett par nätter där per sommar. Dock så upplever jag och flera jag pratat med att de inte är speciellt serviceinriktade och ofta lite halvt snorkiga. Denna sommaren så hörde vi det av 3 besättningar som vi mötte söder om Västervik att de inte var nöjda med servicen men vi tänkte att det är nog inte så illa men tyvärr så måste vi nog hålla med. Jag tänkte skriva ett mail till dem men ville också kolla lite med andra och era uppfattningar. Så för knappt 300 pix per natt så får du t ex. - Inte el och vatten så att det räcker till alla platser. El kanske inte alla villa ha men du blir anvisad en plats. - Tar du inte anvisad plats (t ex om ni är två båtar som kommer ihop) så hörde vi kommentaren Ta den platsen nu annars så får du f-n lägga dig någon annanstans - Många duschar som inte fungerar - Hamnvärdar som inte hjälper till utan skakar på huvudet och inte stannar och lyssnar på kundernas åsikter. - Det var en segelbåt som gick för långt in i hamnen och fastnade, hjälpte de till som jobbar där och har en gummibåt med en 50 hk på? Nope, de stod på land och skakade på huvudet som besserwissrar, satte sig i skuggan och åt en glass. Jag tror att de skulle må bra av en charmkurs och vara lite mera alerta och på tårna. Det finns ju alternativ i Västervik men för folk som kommer utifrån så hamnar nog de flesta på denna marinan. Då vore det kul för dem att få ett bra bemötande tror jag! Hoppas att ni gillar Västervik som stad i alla fall =) Fortsatt trevlig båtsommar!
  12. Hej igen, vi har fått hjälp av palmblad i Höllviken, det är rätt injusterat i motoränden nu. Nu är jag mera inne på att det kanske är obalans i propellern eller annan del i akteränden, för vibrationerna kvarstår - men kanske i mindre omfattning. Tack för eran hjälp =)
  13. Hej och tack för svaren! Motorn har varit helt ur och lossad ifrån axeln. det var en oljekylare som satt under motorn som byttes. Jag gissar att det är små marginaler och provar att ringa limab och se om de har möjlighet att hjälpa till inom kort!
  14. Hej på er alla mekare, vi har precis hämtat våran båt och är på väg hem. Nu tycker jag att det vibrerar en del i propelleraxeln ut ifrån motorn. Det är en rak axel som sitter direkt på backslaget, inga vibrationsdämpande gummibussningar och så mellan axel och backslag. Motorn har varit ut under vintern, två nya motorkuddar (de bakre). Det märktes inget av vibrationerna tidigare, kan motorkuddarna ha satt sig? Har skrovet ändrat dig när riggen monterats? Vad kan ha hänt nu annars? Det är tydliga vibrationer runt 1500 rpm och det skvätter lite vatten vid gummibälgen på axeln som skall vara en tätning. Det tolkar jag som ett tecken på att axeln inte är helt centrisk, rätt eller fel?! Hur kan jag komma vidare - jag skulle gärna ha lite mer erfaren hjälp än min egen. Vet ni någon som har tid att titta på detta i semestertider? Själva är vi nu i Helsingborg/Råå och vi kommer att åka vidare emot Malmö och Falsterbo/Höllviken. Alla tips är varmt välkomna. Vi har många distansminuter kvar att ta oss denna semestern och snart kommer barnen ombord med. Båt: Najad 360 Motor: VP 2003T med rak axel Tack på förhand!
  15. Jag har tänkt precis samma tanke som dig att kunna få en 10 plotter för ca 5000. Så länge som inga andra finesser som länkning med NMEA2000 eller så behövs så tror jag att det kan fungera bra. Vi har lite skyddat i båten som vi skulle kunna sätta den om det är busväder. Jag kommer följa tråden för intressanta kommentarer!
×
×
  • Skapa nytt...