Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Treudd

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    190
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Treudd

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Monterade en backventil på en y-koppling mellan tank och filter för att eliminera eventuella problem med motstånd/stopp i filtret vid sugtömning då den kunde suga luft där i stället. Häller i sanitetsvätska varje dag. Till nästa säsong ska jag flytta upp filret samt montera en dispenser mellan vattenintaget och pumpen i toaletten som förser spolvattnet konstant med medel. Jabsco har en sådan har jag sett.
  2. Min hypotes också. Innehållet i filtret (kolet) känns nästan som betong.
  3. Har haft problem med lukt från septitanken då avluftningen från tanken är monterad 5 cm från friskluftsintaget. I vintras monterade jag ett odörfilter mellan tank och avluftning. Filtret har legat ovanpå tanken med ca 1 m slang åt båda hållen. Tycker inte det har fungerat så bra under säsongen. Efter upptagningen så tänkte jag inspektera filtret (sitter lite illa till) och blev lite förvånad att det såg sprängt ut, inte konstigt att det har luktat ändå. Någon som har en idé om vad som kan ha hänt? Båten har alltid varit förvarad i varmhall under vintern.
  4. Hej I våras bytte vi vår Bella Falcon 26 mot en Inter 9000. Stor skillnad i utrymmen trots att det inte skiljer mer än några fot i storlek. Finns en på Blocket för under miljonen, dock från 2004. Men eftersom det är dieselmotor så bör inte vara något problem om den är i bra skick. http://www.blocket.se/skaraborg/Inter_9000_35653922.htm?ca=11&w=3
  5. Tack för tipset. Ska var noggrann vid kontaktskrivandet.
  6. Det är i samband med köp. Dock inget bestämt ännu. Jag sonderar lite för att vara förberedd...
  7. Hej. Är det någon på detta forum som kan rekommendera en besiktningsman i Göteborgsområdet?
  8. Jag gör precis som RikardE på alla punkter och det fungerar klockrent. Ibland slackar jag och fäster jag ankarlinan på motstående knap bara för att räta upp båten om den ligger snett.
  9. Den jag tittar på har en D6-370. Tittar man på bränsleförbrukningen så ligger ganska konstant på ca 2,1 /distans oavsett varvtal. Har kikat på 33:an också men tycker om att ha köket ovan vattenytan Sedan tycker jag att det är skönt att stänga dörren när det drar. Men det blir ju på bekostnad av uteplatsen som inte är så mycket att hurra för.
  10. Finns det någon på detta forum som har några erfarenheter av Aquador 32 C att dela med sig av?
  11. Lyfter denna tråd för att se om det har dykt upp någon vis människa.
  12. Självklart ska man sätta dit de som åker fram och tillbaka till sjökrogen på fyllan. Det kan man med nuvarande lagstiftning. Problemet blir när man förtöjer för kvällen tar några öl och snaps till sillen om vinden plötsligt vänder och man måste hitta alternativ plats. Nu blir det till att ringa sjöräddningen istället för att åka runt udden för egen maskin. Blir man stoppad med nuvarande lagstiftning kan man bli friad om man för båten på ett säkert sätt. Med den nya lagen blir de tvunga att lagföra om man blåser över 0,2..
  13. Tack alla härliga båtmänniskor för de fina tipsen. Jag ska nog få till det. /Adam
  14. Treudd

    Malla skott

    Tänkte bygga ett skott framför bogpropellern för att få ett till stuvfack. Någon som har ett bra tips på hur man mallar på enklaste sätt för att få bra passform. Tänkte såga till en plywoodskiva som jag ska plasta in.
  15. Har 3 st Extreme från odyssey Länk. De håller laddningen ett par år vid 25 gr. Klarar djupurladdningar samt kan även fungera som startbatterier till dieselmotorer då de kan leverera 950 MCA (CCA). Kostar dock 2500 kr /st för 70 Ah. Senast ändrad av Treudd | 01 november 2009 | 16:49 Senast ändrad av Treudd | 01 november 2009 | 16:50
×
×
  • Skapa nytt...