Jump to content
Friday 01 December 2023

CaptainH

Medlemmar
 • Content Count

  419
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About CaptainH

 • Rank
  Kommendör 1. graden

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. I det kort jag har sitter ett micro-sd i det vanliga sd-kortet kolla om det inte bara är att dra ut det i kortändan utan kontaktdonen
 2. Albin 78 är väldigt mycket båt för pengarna
 3. Ett bra metod är om man är osäker om man är sedd i mörker är att lysa med en ficklampa på seglet......
 4. Absolut minst två 2 kg pulversläckare i alla båtar.
 5. CaptainH

  Sjösatt!

  Äntligen sjösatt Hansen.... Tid att i lugn i lugn och ro meka och polera när båten är i sjön. Tycker det är mycket enklare. När kommer ni andra i? Gör ni lika dant?
 6. Tycker både och dvs du ska ha en fastmonterad i båten med en rejäl antenn ger lång räckvidd försörjs med fast-el med mera. Sedan ska du ha en grab bag med en handburen vhf ifall det händer något. Om du ska gå över östersjön till Baltikum är detta självklart. I grab bagen ska du också ha en plb. Bra grejor att ha när det hänt något och du måste gå i flotten.
 7. CaptainH

  Grab-bag

  Grab-bags.....vad man ska ha med kan göras lång men jag har två 1 saker som man ska ha tex pass, skeppspappper, plånbok, kontokort, och sådant som man inte behöver till havs utan vad som behövs när man räddas eller kommer iland. 2 solskydd, energikakor, energidrycker, vatten, rökfacklor. I denna fästes med band plb, kniv, vaatentålig VHF och spegel. Förutsätter att man har flotte men diverse annat.
 8. Finns bara ett säkert sätt, dyka regelbundet från mitten juli till säsongens slut,borsta skrapa med en diskborste! Havstulpanerna försvinner tillfälligtvis.....
 9. Gör som Taoen....Använder oxå Ultraglozz Bästa jag provat hittills...
 10. Nån som vet hur mycket man ska räkna med att en Volvo Penta d1-30 för brukar per timme. Båten en segelbåt Hanse345 med foldingpropeller. Vikt ca 6 200kg.
 11. Ett 80 ampersbatteri förbrukningbatteri är klent. Bly ackar åldras snabbt. Föreslår att du investerar i en större batteribank ex 2 ggr 100 amperer eller nåt sådant. Helst ska det vara AGM batterier. Jag har haft en Waeco CDF35. Fungerarde utmärkt i min 78. Nästan för bra då det frös i botten ibland.
 12. Klart man ska göra som westfjord! jag gör det varje vår och när jag byter flaskan. Men det sker fler olyckor vid påfyllning av sprit i spritkök än av gasol tråkigt men sant. Vad lär vi oss? Jo att alltid vara försiktiga oavsett vad vi värmer kaffet med. Eld ska man vara försiktig med oavsett gasol eller Sprit. En väldigt bra regel är att stänga kranen på flaskan när matlagningen är klar.
 13. Hej Mikbar! Har haft exakt samma problem i min A78 med en md5:a. Min motor är konverterad efter några år i saltvaaten. Letade på samma sätt som alla beskriver i tråden. Men, hittade inget men konstaterade att färskvattnet inte cirkulerade (kollade i expansionskärlet). Tillslut lossade jag el-pumpen, kopplade på en slangbit på insuget och körde i balja. Kunde då konstatera att den inte pumpade vatten (även om den surrade). Köpte en ny pump och problemet var löst! Under kommande vinter lämnade jag den till en händig motorman som total renoverade den. Han rapporterade då oxå att de var gott om rostflagor i kylsystemet. Hoppas detta kan hjälpa dig!
 14. Tackar Hasse! Jag tror ditt tips är lösningen. Ska testa och återkommer.
 15. Till Hasse Ja den låter som den ska Returen Hmmmmm ska kolla detta, ett möjligt fel. Hur ska den vara? Ström finns det massor av Senast ändrad av CaptainH | 07 maj 2012 | 21:51
×
×
 • Create New...