Jump to content
Friday 01 March 2024

jajo

Medlemmar
 • Content Count

  308
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

32 Expert

About jajo

 • Rank
  Kommendör

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Trosa 19,30 / liter för blankdiesel
 2. Hur gör du innan du applicerar din blandning, slipar du trärent eller mattar du bara ned lacken? Samma fundering kring Herdins lackbets
 3. jajo

  Diselmotorer

  Det var en bekant till mig som kände en bilförsäljare av den gamla goda typen, det börjar låta som jag möte Lassie, där ett handslag var ett handslag och det som sagts gällde. Han tittade på hur personens skor såg ut, välskötta och snygga då var det också ordning och reda på och i bilen. Återigen allmänskick och första intrycket, låt magkänslan tala och håll habegäret i schack och gärna en "bad coop" som stötar så går det bra.
 4. Utrymmet är ganska stort och det känns inte alltför varmt men det är ju inte utrymme som man vistas i jämnt. Kanske ska lägga dit en termometer så vet man hur det är.
 5. Jag hade en Isotherm 65 liters monterad i min båt när jag köpte den och den betedde sig likadant gick 3 - 4 min stod stilla 4 - 5 och jag var i kontakt med Kalmar och fick god hjälp, dom tog sig tid och kom med förslaget att det var termostaten som hade för lite hysteres. Ny termostat beställdes och jag bytte den men felet kvarstod, kanske för lite köldmedie? Jag åkte och köpte ett nytt Isothermskåp istället för jag var less och det beter sig i stort sett likadant..... Jag känner inte igen detta från tidigare kylskåp och blir lite fundersam, vad kan det bero på?
 6. Lägger in berömmet här också då. Härligt att man få ta del av så mycket kunskap!
 7. Det finns mycket kunskap här, härligt att få ta del av den
 8. Ok, då är det inte någon nackdel med en MPPT- regulator då? Jag har dragit 6mm2 kabel från solpanelen till regulatorn.
 9. Jag monterade Skyllemarks kontaktdon i förra båten, dom kändes rejäla samt att det finns bra möjligheter att ansluta lite annat på ett bra sätt.
 10. Min 100 W panel har 4*8 celler och jag har en MPPT regulator, vad innebär det?
 11. Batterierna köptes inför säsongen 2016, det är två Bosch 180Ah blybatteri så de borde ju vara samma status på batterierna Kablarna är rejäla batterikablar, vet inte arean. Polskorna är av enklare modell (det ser lite lattjo ut när man skriver polskorna - kan bli syftningsfel) jag har nya ligger från Skylermarks (inte från Polen)som ska monteras.
 12. Jag har ett Isotherm skåp och jag upplever samma fenomen som du beskriver. Kompressorn går ett par minuter och står sedan still några minuter längre än vad den går. Jag tycker inte att det känns ok.
 13. Dom står "ovanpå" varandra, det ena står i en nedsänkt batterilåda och det andra står på locket till lådan så dom står ganska nära... Jag har för mig att jag läst att det skulle vara bättre för batterierna att koppla laddningen på det sättet
 14. Batterierna är parallellkopplade, 12 volts batterier. Laddningen från regulatorn går plus till det ena batteriet och minus till det andra batteriet. Har för mig att jag läst att det var bäst att koppla på det sättet....
×
×
 • Create New...