Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

JeanetteJ

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om JeanetteJ

  • Placering
    Kadett
  1. Stort tack! Ringde dem idag men de kunde inte se att de hade någon ersättare. ska ringa dem och fråga om denna. har du fått ordning på din motor? vår startar och går på tomgång men dör vid gas.. har lämnat in spridare nu till El och diesel för koll men börjar bli galen på att inte hitta vad som är fel så letar efter alla möjliga tänkbara tankar och idéer.
  2. Hej! jag har exakt samma symptom på min YSM8, hittade du en lösning? mvh jeanette
  3. Hej Lukasbido. jag har en YSM8 där jag fått problem med alger. Behöver köpa nytt Tryckrör mellan högtryckspump och spridare. Dessa verkar ha utgått som reservdel så jag undrar nu vart du hittat ditt? Mitt original ser ut som på bilden jag bifogar. Har du koll på vart man kan hitta dessa och är det just detta du ersatt?
  4. Nu vet jag inte hur pass det här stämmer men jag har hört att den egentliga segelfria höjden under Danvikstullsbron är 12,80m men att de sänkt den segelfria höjden för att ha mer marginal. Min mast är 12,50 med antenner och Windex och jag kommer under utan problem. Ser bara till att inte ha en massa svall precis när jag går under och att vattenståndet inte är alltför högt. Jag tycker i ju för sig att det är bättre att de har lagt perioden så som de gjort istället för att lägga den mitt i sommaren. De var ju tvugna att kompromissa och då är det här ett mycket bättre alternativ. Midsommar i skärgården är ju inte hotat för de som inte kommer under och sen har man hela sommaren och sensommaren. Själv brukar jag inte vara klar med allt vårbestyr före 1 Juni iaf så 2 veckor skulle jag lätt kunna hålla mig i Mälaren om jag hade haft problem att komma under..
  5. HAr sett samma på de Tyresöstöttor som finns i båtklubben. Jag tycker ärligt att stöttan är skräp! Plockepinn med en jäkla massa rör hit och dit.. Nä tacka vet jag vår egengjorda som är så grymt smidig och lätt att sätta under men den är också rejält tilltagen (Pappa svetsat ihop). Är så enkelt att lägga båten i vaggan med dom! Harsett att Biltema har en vagga också som folk i båtklubben är mer nöjda med än Tyresövaggan.. och dessutom så är det billigare!
  6. Såg nu att du också har en Trio 80! Kuuul! Vart ligger ni?
  7. Jag hade det problemet för några år sedan och då var det bränslepumpen som strulade. Kan säkert ha många fler anledningar än det också..
  8. Hej! Jag är en ensamseglande tjej! Har seglat så sedan jag var 16 år. Det jag anser vara viktigast på sjön är att jag vet att motorn fungerar vid en ev. situation. Om motorn går sönder så måste jag själv veta hur jag ska laga den. Som jag brukar göra när jag är ute är att jag innan jag lämna bryggan gör klart för sättning av seglena. Sen låter jag alltid motorn gå en stund så jag ser att den kommer upp i temperatur och kyler ordentligt. För oss har det varit det vanligaste problemet att någon slang brustit och det är trist när man är ute själv och det börjar tjuta. Sen gäller det att alltid ta det lugnt! Jag vet att det är många blickar på tjejseglare när man lägger till i ex.vis sandhamn men tar man det bara lugnt och försiktigt så går det med största sannolikhet bra. De jag ser som har problem är de som stressar upp sig. Det är faktiskt inte så mycket som kan gå fel om man bara glider in långsamt. Jag får ofta mycket beröm när jag är ute just för att jag gör snygga och ostressiga tilläggningar även i hårt väder. Nu senast fick jag beröm av en väldigt känd gammal Americas Cup seglare som var väldigt imponerad.Jag själv förstår dock inte vad det är som är så svårt att det är värt att bli imponerad av. Sen OM det går fel så är man ju faktiskt tjej så då kan man bara fnittra lite åt det och alla kommer tycka man e duktig ändå! Som tjej har man den fördelen att man alltid kan få hjälp om man behöver. Själv föredrar jag att lära mig precis allt själv som att laga problem hos båten/motorn/pumpar etc. just för att jag ska veta nästa gång det händer hur det ska lösas. Vädret kan man alltid kolla innan man går ut. Är sannolikheten för vindar över 15m/s mer än 20 % kanske man inte ska bege sig ut ensam med barn i båten. Om det behöver göras något av dig medans man är ute och åker så kan ju faktiskt någon av barnen ta över rodret en snabbis om man är ute på tex en stor fjärd och man ser att det inte är några båtar/faror i närheten. Autopilot är grymt bra! Dt har jag och det är perfekt om jag behöver gå upp på däck och ta ner segel osv. Då har jag bara med fjärrkontrollen så kan jag styra ändå. Som någon tipsade om innan. Ta med en kompis som kan hjälpa dig ifall att men gör allting själv ett par gånger. Det kommer ge dig trygghet och erfarenhet! Lycka till med seglingen i sommar!
  9. Trio 92 kanske? Trio är otroligt välbyggdaoch tåliga och det finns en kille som gått ensam jorden runt med en Trio 80 så de klarar det mesta. De ligger väl runt en 300 tror jag.
×
×
  • Skapa nytt...