Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Lukasbido

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    36
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Lukasbido

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag sålde till slut båten utan fungerande motor eftersom jag redan köpt ny båt förra säsongen. Båtmekanikern som var nere vid båten felsökte ned till fel på spridaren eller insprutningspumpen men eftersom jag inte på något enkelt sätt fick ut spridaren så gav jag upp och sålde båten till någon med mer tid. Är du säker på att du behöver byta tryckrör? Om det enbart är algtillväxt så borde du väl kunna spola rent det.
  2. Hej, Nej, jag ersatte till ysb8. Det är format lite annorlunda men är i princip samma. Jag köpte från Lidingö marin. Det bör vara det här du ska köpa https://butik.lidingomarin.se/y104271-59800/4698hem-pipe-assy-injection
  3. Hej, Nu har mekaniker varit och kikat utan större framgång. Han felsökte problemet ned till att det troligaste var fel med antingen insprutningspumpen eller spridaren. Problemet är att spridaren sitter fast som berget och Lidingö marin vill serva pumpen och spridaren som ett paket så nästa steg blir troligen att lämna in båten för att se om någon annan får ut spridaren. Alternativt byte av topplock om spridaren har bränt fast helt. Tack för alla tips och råd!
  4. Det tog mig ett tag att komma ut till båten igen och testa. Jag provade att lätta lite på tryckrörets koppling till spridaren och precis som du säger så läcker det då där. Jag hade alltså fel i att det skulle vara en bristande koppling mellan tryckröret och spridaren. Jag hittade inte nippeln på insugsröret men jag testade att värma lite med värmepistol vid röret innan startförsök. Tyvärr fungerade inte det.. Det ska komma en båtmekaniker och felsöka motorn den 17 maj, hoppas de kan få igång den eller åtminstone vet vad som är fel. Tack för all hjälp!
  5. Jag har inte sett något läckage vid tryckröret vid spridaren men säkert på att det inte sluter tätt eftersom det röret inte låser fast. Tror jag måste försöka demontera spridaren igen och byta spridarkropp. Hur går man bäst till väga för att demontera spridaren? Det finns en rostlösare på biltema som heter snabbrostlösare som kyler ner till -40 grader så att olja lättare kan tränga in, kan det fungera för att enklare för loss den? Eller ska man använda sig utav värmepistol?
  6. Tack för tipsen, jag har sett den där nippeln i instruktionsboken men inte testat det ännu. Du menar att man ska ha bensin och inte diesel alltså? Kompressionsspaken har jag tryckt på utan framgång tyvärr.. En tanke som jag har är att det inte sluter tätt mellan spridare och spridarrör. Jag tror eventuellt att jag inte kan skruva ned nippeln hela vägen i botten precis som det inte gick vid insprutningspumpen innan jag bytte tryckventilen. Jag kan inte dra fast nippeln så hårt att tryckröret sitter fast i den änden utan röret kan röra sig fritt även fast nippeln är stenhårt åtdragen, precis som det var innan jag bytte tryckventilen på den sidan. Kan det vara så att det suger luft här? Någon skrev tidigare att jag skulle ta tryckröret till en maskinverkstad för att flytta ned konan men är det möjligt om jag inte får ut spridaren?
  7. Tyvärr lyckades jag inte montera ut spridaren, den sitter fast hårt där den sitter. Men i höstas så startade motorn om än lite trög i starten. Låter som att jag får försöka få någon att komma och titta på motorn..
  8. Nu har jag testat enl. Instruktionerna och motorn startar ändå inte tyvärr. Jag tycker att jag får luftfritt bränsle igenom hela systemet nu men tyvärr utan antydan till tändning. Någon som har en aning om hur jag ska gå tillväga?
  9. Ja precis, där sitter den. Hela motorrummet är framme under förpiken och där sitter också grovfiltret. Tanken sitter uppe vid sittbrunnen på babord sida monterad ganska högt så det borde vara självfall genom hela systemet därifrån.
  10. Tack för svar! Bifogar bild, gissar att inringat på bilden är den elektriska matarpump du beskriver? I sånt fall borde den går bara jag drar på tändningen, dvs utan att köra startmotorn?
  11. Tack för det utförliga svaret! En fråga, jag har hällt i 5 liter diesel, borde jag hälla i 5 liter till för att få lite bättre tryck eller gör det ingen skillnad?
  12. Tack, det missade jag Båten ligger i Stockholm, Jakobsberg.
  13. Nu sluter det tätt, jag bytte tryckventilen och det fungerade fint. Motorn startar dock fortfarande inte, har svårt att förstå hur jag ska lufta det hela vägen. Jag får luftfritt diesel förbi grov och finfilter men vid skruven vid insprutningspumpen kommer det inte mycket diesel. Det står att man ska pumpa fram diesel men jag har ingen pump i mitt system? Därefter står det att tryckröret ska luftas genom att lossa på överfallsmuttern och därefter några varv på tryckventilen. Därefter ska motorn dras runt genom att använda startveven och dra runt motorn 20-30 gånger tills det kommer luftfritt diesel vid tryckventilen. Min motor har ingen startvev, jag försöker vända runt den för hand men det är väldigt tungt. Finns det något annat sätt? Det kommer en del diesel när jag drar runt motorn för hand men om det är luftfritt är svårt att se. Därefter ska man dra åt tryckventil och muttern och fortsätta dra runt motorn tills man hör insprutningsljudet vid spridaren. Det tycker jag att jag hör. Jag har försökt starta motorn några gånger men det händer inte mycket. Jag öppnade också skruven på returoljeledningen och det pös ut en del diesel och luft där så det kommer diesel förbi tryckröret. Vad gör jag för fel? Behöver jag startvev och pump? Känner någon till någon person/verkstad som har möjlighet att åka ut till båthamnen och kolla på motorer?
  14. Tack för förslaget. Jag tror inte jag får in någon bricka där tyvärr och det syns inga brickor på sprängskissen. Min tanke var om jag missat att jag borde använda gängtätning när jag fäster nippeln in i tryckventilen. Det framgår inte i någon manual att man ska göra någonting annat än att dra åt nippeln för tryckröret. Jag har beställt en ny tryckventil, kanske avhjälper det problemet...
  15. Tack för svaren. Det sitter inga brickor där, eller gjorde inte tidigare åtminstone och detaljen kom utan brickor från leverantören. Bifogar en bild på hur det ser ut där tryckröret går in i spridaren, det läcker i andra ändan. Kan ta en bild på det senare ikväll och bifoga! Det är nummer 1 på sprängskissen. Kopplingen ser ut som den tredje bifogade bilden.
×
×
  • Skapa nytt...