Jump to content
Thursday 02 February 2023

invader

Medlemmar
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About invader

 • Rank
  Löjtnant

Profile Information

 • Location
  Norrland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Testa att pumpa på blåsan under gång.
 2. Testar att lägga in en bild jag hittade på google. Kanske kan det vara till hjälp.
 3. Att komma åt från insidan är svårt. Att plasta på en kaka låter som en riktig reparation. Men som redan nämnts så är det dags att få den i baljan snart så det får nog bli några varv epoxyprimer till att börja med. Sen får vi se hur permanent det blir. Tack för hjälpen!
 4. Glasfiberspackel och gelcoat? Epoxyprimer är det en sorts grundfärg? Känns som det viktigaste är att det blir tätt. Det rör sig om en mindre styrpulpetare som har sett och kommer se fler stenar. Om man ska göra en "riktig" reparation, vad innebär det för upplysnings skull? Tack för svaren.
 5. Ifjol var havsnivån låg tillräckligt länge för att en sten skulle nöta bort både gelcoat och en del glasfiber. Nu är då frågan har jag åtgärdar detta lämpligast. Har läst många trådar om plastning, polyester, epoxy etc men kanske det räcker med någon sorts spackel? Skadans längd upskattar jag till ca 15cm och ca 5-6mm djup. Tacksam för tips och förslag.
 6. I väntan på kunningare svar så kan jag slänga fram en idé. Ifall den misständer vid acceleration/hård belastning kan det bero på tändkablarna. En halvdålig kabel kan orka leverera gnista på tomgång och vid full fart men missar vid själva accelerationsfasen.
 7. Blir bälgen mjuk när du startat motorn eller verkar den hålla samma tryck som du pumpat upp?
 8. Skvallerstrålen kan ju vara bra att hålla ett öga på.
 9. På vår brygga har vi en stor Uv i plast. Den funkar bra första dagarna innan måsen börjar landa på den. Att flytta den regelbundet hjälper föga. Ifjol la vi ut två st plastormar som test. Upplever ungefär samma resultat som med Uven. Dessutom hamnade ena ormen i vattnet av någon anledning(kanske rovfågel?). Att spänna linor kors och tvärs med rasslande remsor och typ cd-skivor är väl det som funkar bäst men knappast så praktiskt.
 10. Jag lyckas då se klippen på telefon(android).
 11. Börja med att provköra utan kåpa som sagt. Var bränslepumpen renoverad med nya membran och packningar eller bara rengjord?
 12. Att få loss avdragna skruvar är ett tålamodskrävande jobb. Jag löste det mesta med ordentlig värme(gasbrännare), rostlösningsolja, borrmaskin, borrar och billiga svinpittar. Om det sticker ut silikonsträngar i skarvarna så lär det vara packningsklister av något slag. Vad gäller olja så finns det lika många åsikter som det finns motorer. Min personliga uppfattning är att välja en olja avsedd för båt, sen är märket eller priset mindre noga i det här fallet.
 13. Med hjälp av sprängskiss, goda råd och en näve reservskruv från min hjälpsamme Evinrudeguru. I princip är det bara mer av det ni redan gjort. Det som kan och lär jävlas är avdragna skruvar och annat som suttit ihop länge med separationsångest som följd. Men börja med att testköra utan kåpa.
 14. Gissar att exhaust under locket innebär avgaser inuti motorkåpan. Jag hade precis detta fel på en gammal Evinrude 35. Minns inte exakt symptomen men efter en stunds körning så började den hosta och sen dö. Felet var en trasig packning mellan motorblock och rigg som gjorde att avgaser läckte in i motorkåpan= stryper syret till motorn. Testa enkelt genom att köra utan kåpa.
 15. Du lär ha en låsmekanism som hakar fast i tiltpinnen. Denna mekanism kan mycket väl kärva ihop. Om den "fastnat på lite mer lutning än plant läge" kan den sitta i grundkörningsläget. En bild på tiltpinnen skulle underlätta.
×
×
 • Create New...