Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

kobo_83

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om kobo_83

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Innanför nr 14 sitter 11 där va de lite skit som ja fick bort kan de göra de? Men de är väl inget munstycke? Verkar som att bensinen åker förbi den inte igenom? Bara ställskruven som skruvas igenom den?
  2. Den har de skruvats på många många gånger. Går likadant ändå.
  3. Hitta de men borde inte tomgångsmunstycke heta nåt på idle.. eller va heter de på engelska Här är min carb. http://www.boats.net/parts/search/BRP/EVINRUDE/1990/E25RESB/CARBURETOR/parts.html
  4. Läkage. Borde vissa sig när ja trycker på blåsan ? Borde de inte läcka ut bensin då? Tomgångsmunstycke. Vilket är de vart sitter de typ ?
  5. Hello. Hjälp sökes. Va ute med båten idag och motorn börjar knorra. Vid halv och fullgas går den riktigt bra. Men vid låg gas går den inte alls. Fick den att trumma på en stund när jag drog ut chocken en liten bit. Annars går den ner och dör. Känns som ett bränsle/luft problem. Tips o idéer?
  6. Sjösatte båten idaG. Drog Igång motorn och den gick fint stog på tomgång medans jag gjorde resten redo. Kör ut en sväng men kör bara halvgas funkar kanon jämnt och fint. Glider tillbaka till bryggan monterar ekolod och motorn startar på första rycket åker ut igen nu testar jag mera gas kör en stund på fullgas men då börjar han gå dåligt på vägen tillbaka till bryggan går han bara på halvgas och riktigt ojämnt och dåligt till slut dör han och efter de så startar han men dör efter några sekunder samma sak oberoende på hur mycket gas man har på. Börjar tro på smuts i förgasaren men hittar inget där tips?
  7. Nån som har koll på vart kylstrålen ska komma ut. Ser bara några droppar och avgaser som kommer ut bak på riggeN ovanär ytan ska de finnas nån mer stråle eller kan jag anta att impellern är slut?
  8. Har du möjlighet o testa komp så gör de vart finns du?
  9. Hej, Köpte nyss en penta 55hk från tidigt 80tal. och ska koppla in reglage på den. ut från motorn kommer en massa kablar och jag vet inte riktigt hur dessa ska kopplas först är de en stor röd och en stor svart dom ska till batteriet de förstår jag. men sen är de tre smala svarta kablar som går en till varje tändspole? (3cylindrar med en spole på varje) dom är väl till dödarknappen/dödmansgrep och så sitter de tre kablar till vilka jag behöver hjälp med. har testat o koppla dom på lite olika sätt så jag vet vilka som ska va ihop för att startmotorn ska gå runt och ja vet vilka som inte ska vara ihop. men så när jag kommer till mitt reglage som är ett chrysler med många fler han kontakter. Till min fråga: nån som har ett kopplingsschema för hur vilka kablar som ska kopplas vart dels från motorn och dels in i chrysler reglage eller tändningslåset. skulle ju kunna testa mig fram men enklare om nån visste.. kan försöka lägga upp lite bilder eller skicka bilder om de är nån som så önskar.
  10. Köpte en hardtop båt och på taket så har färgen spruckit. Antar att nån gå på taket och därför har de blivit sprickor vad kan man göra åt de? Finns de nån färg som är lite flexibel så den inte spricker. .
  11. Jo men precis vad jag igentligen trodde och blandskruven är den som är spetsig i änden! Kanon då ska tomgångsskruven letas upp. Men justering blandskruv är de som jag skrev grundinställd eller? Ett och et halvt varv ut?
  12. På ovansidan av förgasaren har ni ett plast lock på bortre delens vänstra sida sitter luft skruven med en fjäder. Men längst fram i mitten sitter en skriv som heter SCREW PLUG, Idle passage. Vad är den till? Idle är väl tomgång eller liknande? Kan de vara tomgångsskruven? Isf hur ska de vara grundinställd? Inskruvad helt sen ut ett och ett halvt varv eller liknande?
  13. Idag provade jag att dra ur ena tändkabeln och motorn dog direkt när jag drog ur den andra så gick motorn fortfarande men hade ingen tomgång direkt. Provade också att byta kablar men samma problem på samma cylinder..
  14. Nej inte än. Kan de va dålig komp trots att den går bra annars?
×
×
  • Skapa nytt...