Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Peson80

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    32
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Peson80

  • Placering
    Fänrik
  1. Hej! Jag har tappat bort min nyckel... Som tur är så står det vilken nyckel nr. det är på cylindern. Är det någon som vet var i Sverige man kan få tag i ny nyckel? Har sökt på nätet då det är hela kittet man köper.. Det är 77 serien och nummer är 65! Eller det kanske finns någon vänlig själ här på forumet som har och kan kopiera sin nyckel och skicka?
  2. Hur får jag bort den översta muttern? Jag prövade förut när jag bytte bakgaveln på den men gav upp! Ville inte förstöra något och hoppades att den skulle funka ändå. Tänkte se om jag kunde få mer klös i den efter rengöring
  3. Yeeeehuuu :-) motorn hostade igång några gånger idag Ska köpa nya tändstift och plocka isär startmotorn för rengöring!
  4. Det går bara titta på PC och inte telefon eller padda tyvärr! Men det ska jag kolla och återkommer med det!
  5. Glodde runt på youtube och hittade ett klipp på en annan som hade samma problem. Det var många kommentarer att det var batteriet som inte gav tillräckligt med ström. Jag använde bilens batteri. Vad tror ni?
  6. Hej! Här kör jag med utan tändstift! Den går försakta va? För när jag har tändstiften i så går det väldigt trögt! :-/ Tändstiften ger en riktigt bra gnista! Testade med startgas men den ville inte hosta igång då den inte går runt tillräckligt fort antar jag!? Kan tyvärr inte lägga upp längre klipp.... Vad tycker ni man kan testa att göra? Jag tycker jag får bättre skjuts på svänghjulet manuellt med snöre än startmotorn!? trim.A0E5EEE0-4B45-4344-9C7B-3F851B5545BF.MOV
  7. Du kan ansluta jordkabeln till en bra jordpunkt på motorn. Sedan kan du ansluta pluskabeln till startmotorn. Sedan tar du t.ex en 2.5 mm2 kabel från pluspolen på batteriet (eller om du klämmer fast den vid plusanslutningen till startmotorn) denna kabel kan du sedan använda som "startnyckel" genom att lägga denna kabel som då har plusspänning mot kontakten på solenoiden som då drar startmotor drevet upp mot startkransen och sätter fart på startmotorn. Om nu motorn startar kan du ta bort en av batterikablarna från batteriet så stannar motorn då den inte får ström mer. OBS! Om du har en växelströmssystem på din motor så är detta inget bra sätt att stanna motorn på då diodbryggan kan ta stryk av detta, men tror att du likspänningsladdning och då är det inga problem. Tusen tack!!
  8. Nu har jag plockat ihop den :-) Så imorgon är det den stora dagen att försöka få igång den. Men mitt stora bekymmer är att jag har ingen tändnings nyckel..... Hur ska jag göra? Jag vet att man kan ta startkablar till startmotorn men mer vet jag inte. Det måste väll vara ett läge i tändningen som är konstant ström? Eller ska jag inte ha den stora röda kontakten kopplad till reglaget? Men då vet jag inte hur jag ska stanna motorn då det inte finns någon dödmansgrepp på motorn. Jag kan skruva och dona men är KASS på el. Snälla hjälp mig hur jag ska göra
  9. Nu har jag även rengjort VRO. :-) Membranen såg ut och vara hela och fina. När jag skulle sätta ihop den så märkte jag att den bakre kåpans passform inte var så bra, lite konvex. Inte undra på att några skruvhål öglor var spruckna. Kom på det att när jag pumpade upp bensin med blåsan så läckte det bensin ifrån just den skarven. Ägarna innan har nog skruvat alldeles för hårt.... Man kan se på bilden att jag har klippt till en tunn 0.25 packning som jag köpte från Mekonomen och lagt emellan delarna och hoppas det ska hjälpa!?!
  10. Nä jag tycker inte det häller och den har ju stått med utan kåpa i två år under bar himmel!!?!
  11. Nu är den andra sista förgasare rengjord :-) Som ni ser på bilden så var den lilla tappen ärgskadad som sitter under flottören. Men jag tänker byta den OM jag får igång motorn!?! Imorgon blir det sätta tillbaka förgasarna. :-)
  12. Hej! Har sett några stycken i Oskarshamn som är i samma modell men olika färger! Är det någon som vet vad det kan vara för modell den är byggd ifrån? Har hört att det finns någon som har typskylt på sin båt och att det står Västerbo? Har googlat men kan inte hitta någon liknande båt! Skulle vara kul å få lite fakta om båten + försäkringsmässigt om man visste vad det är för båt?!
×
×
  • Skapa nytt...