Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

MartinG

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    53
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om MartinG

  • Placering
    Löjtnant
  1. Tjärö ligger några distanser öster ut, fin ö med gästhamn.
  2. Jag betalar 1125kr/år för min plats. 3,5m bred med bojförtöjning. finns det mesta där vatten, el dusch, toa, kiosk, sophämtning, mm. Fast jag jag skulle jättegärna vilja byta plats mot en med bättre läge och y-bom dom kostar 2250kr/år. men det är ju självklart kö på dom. ändå står ca:50 platser tomma varje sommar, men hamnfogden kan ingen göra så länge dom betalar hyran. Andrahandsuthyrning är förbjuden på egenhand men tillåten om det går genom hamnfogden. Fast ändå verkar inte mång vilja vara villiga att hyra ut sina platser i andrahand.
  3. Det spelar absolut ingen roll alls globalt sett vad vi har för pris på bensinen i sverige. All olja som pumpas upp kommer att användas ändå. Om det inte är en svensk så är det en kines eller en polack. Så kommer det fortgå till det inte finns någon olja kvar. Enda sättet att stoppa det på är att ta fram ett alternativt drivmedel, som är mer ekonomiskt än olja. Det skulle inte hjälpa ett skit att höjja bensinen till 1000kr liten i sverige. Det enda som händer är att sverige stannar och det blir mass arbetslöshet. Ska ert miljöpati gått till val med löfte om att höjja bensinen till 50kr/l lär ni inte få många röster. Går ni istället till val på att samtliga miljöskatter som finns idag ska gå till forskning för att ta fram nya alternativa bränslen så kanske ni får några röster. Hade man velat så hade det redan idag funnits alternativ miljövänliga drivmedel. problemet är att de flesta länder är beroende av skatteintäkterna från drivmedel, därför är inte intresset så stort för att hitta någon lösning på problemet. Den hårda sanningen är att jordklotet räcker inte till för 6miljarder männinskor.
  4. Här kan man höra sanningen om koldioxsid http://koldioxidensvanner.slu.se/
  5. Jag kör en Jeep grand cherokee V8. Det är kanske inte det bästa miljövalet. Hade en Volvo V70 awd automat innan och den tog ungefär lika mycke soppa, då var det ingen som brydde sig men bara för man har en Jeep så tycker dom flesta man är en miljöbov. Senast ändrad av MartinG | 14 januari 2008 | 20:22
  6. Man kan oxå säga att det blir aldrig billigare än vad säljaren vill sälja den för. Jag själv kommer lägga ut min båt till försäljning till våren till ett pris som jag kan tänka mig att sälja den för, är det då någon som vill köpa den för det priset så blir det affär annars behåller jag den. Jag är igentligen nöjd med den båten jag har, men det är alltid kul att byta, får jag då ett bra pris på båten så byter jag men får jag inte det så behåller jag den. Jag bryr mig inte om annonsen ligger ute hela våren/sommaren utan att bli såld. Så har jag gjort med bilar oxå och faktiskt lyckats sälja dom för mer än jag köpt dom för. Jag resonerar så här. Är det något jag verkligen vill bli av med så går det att pruta. Är det något jag Jag inte är i akut behöv av att sälja, så säljer jag den endast om jag får rätt pris.
  7. Tråden startades för ett tag sedan Senast ändrad av MartinG | 25 oktober 2007 | 17:56
  8. Jag var inne på samma som dig innan 2 i 1, Magellan verkar vara den enda som har detta. Dock har den fått jätte dålig kritik i de flesta tester så jag avstod från den och köpte en garmin endast för båt istället. Detta var i våras så dom kanske har uppdaterat den nu. Men mitt tips är att söka efter tester.
  9. Ska du hyra eller hyra ut en plats? Om du ska hyra ut så hade jag i första han kollat så det är tillåtet at hyra ut i andra hand. Om det är ok borde det inte vara några problem med att skriva på ett vanligt papper tex Här med hyr jag ut båtplats xxxx under tiden datum till datum För en kostnad av ????kr Sen kan man ju lägga till om det ska vara någon uppsägningstid. Eller om det finns några speciella regler för platsen. Sen en underskrift av båda vittne Brygg/hamn ägaren kanske kan hjälpa dig med det Om det inte är tillåtet att hyra ut i andrahand. Då hade jag aktat mig för att skriva kontrakt med den som vill hyra. Det kan stå dig dyrt om hamnfogden får reda på det. Du kan bli av med båtplatsen och det är i dom flesta fall även olagligt att teckna kontrakt i andrahand. Då kan det även bli tal om böter. Finns det inga bevis för att du hyrt platsen lär du komma undan med en varning eller liknande.
  10. Det priset du anger var ju ett kampanjpris som inte gäller längre. priset som gäller är 227k kollar man sedan vad trailer kostar gps, lås,mm så landar man någonstans runt 276000kr enligt den sidan och då har jag änndå tagit i underkant. båten i annonsen har gott 40h det betyder att båten kanske har kostat honom någonstans runt 1500kr i timmen i värdeminskning om han får vad han begär för den. Sen kanske priset var lägre när han köpte den så det är lite svårt och jämföra exakt. Det går inte att jämföra en begagnat annons mot en företags annons på en ny båt. Man måste åka och kolla på båtarna och se exakt vad som ingår i prisen och sen efter det se vad som skiljer. Hur mycke tycke du värde minskningen ska vara på en ny båt?
  11. Ok hoppas det löser sig med nytt knä. Jag hade gjort ett komptest oxå bara för att vara på den säkra sidan. Det är ju väldigt snabbt gjort. Patrik Anledningen för att man ska använda t-röd istället för vatten är att t-röd har lägre ytspänning än vatten det rinner alltså lättare igenom en spricka än vatten. Endel små sprickor behöver vatten tryck eller/och värme för att komma igenom.
  12. Det jag hade gjort är att börja med att ta ett komptest. Kolla samtidigt om det är någon rost på tändstiften. Sen hade jag bytt olja och sett om det är vatten i oljan. Sen hade jag kollat om det är vatten i limpan genom att ta bort knät. Är komptestet dåligt kan det vara toppackningen alternativt spricka i toppen. Är komptestet bra och det är vatten i oljan så hade jag misstänkt limpan eller packningen mellan limpa och knä. prova i så fall att ta bort limpan och häll t-röd i kylkanalerna för att se ifall det är någon spricka. Beskriv gärna dina fel och symtomer så är det lättare att veta vad det kan vara för fel.
  13. Går det att byta kondingarna mellan cylinrarna så kan du ju göra det för att testa om det är det som är felet. Byter du kondingarna och den andra cylindern dör så är det ju det som är felet. Du kan ju även prova att skifta tändspolarna om du inte har köpt några ännu. Senast ändrad av MartinG | 22 augusti 2007 | 02:18
  14. Självklart bör båtar vara ganska mycke billigare på sensommar och höst. Man har ju bara utgifter på båten under höst och vinter. Enda anledningen till att köpa båt på hösten är ju för att man vill ha den för ett billigare pris än vad den kostar att köpa på våren. Båten ska vinterkonserveras, försäkras, förvaras, servas, vaxas, bottenmålas, mm. Allt detta kostar pengar och tid. Sen har du oxå en visst värdeminskning på båten under vintern eftersom båten åldras. Sen binder du upp kapital i båten som hade gett avkastning om du haft den på banken eller dyligt. Vissa tar oxå lån på sina båtar då ska ränta betalas. Sen finns det alltid en risk för att något på båten går sönder eller slutar att fungera under vinten. Detta blir snabbt många tusenlappar som du slipper läggar ut om du köper båten på våren när det bara är att lägga i den och köra.
  15. Oftast får man vatten i oljan. Eftersom det brukar rinna ner vatten i limpan och sen vidare in i 4:e cylindern och ner i oljan Första tecknet är vit gräddliknande skum under ventilkåpan. Tar man bort knät och tittar ner i limpan brukar man oxå se vatten som har samlat sig i limpan. Detta gäller om du har sjövattenkylning om du har sötvattenkylning vet jag inte om det är likadant. Senast ändrad av MartinG | 22 augusti 2007 | 01:33
×
×
  • Skapa nytt...