Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

MiljoBengt

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    56
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om MiljoBengt

  • Placering
    Löjtnant
  1. Hur har det gått för er kära båtvänner? Har ni påverkat er båtklubb att köpa dom hjälpmedel som finns att tillgå? Nu vill jag undvika att skapa för mycket oreda här i debatten, men jag hoppas dom mest militanta båtägarna som sist jag var här kan hålla igen nu. Med en röst övervikt fick vi igenom höjningen av bensinskatten och jag som hade tänkt rösta nej först, allt pga en dålig attityd av dessa båtägare som häcklade mig sist. Man ska inte låta personliga saker ta överhand i en sluten omröstning men samtidigt kändes det bra att kunna hjälpa er båtägare för att ni skulle hjälpa oss i miljöarbetet.
  2. Först tänkte jag rösta nej till skattehöjningen men efter att läst attityden här på maringuiden bestämde jag mig för att rösta ja. Har nu ansvar för u-landsbiståndet och kommer därför aktivt att påverka för ännu en höjning av bensinskatten innan sommaren för att kunna finansiera det utökade bistånd jag äskat regeringen om.
  3. Röka miljömuppar, hehe. Nu höjer vi skatten Don Quijote http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1042138&from=rss
  4. Som avslutning på veckan vill vi ändå ge er medlemmar här på Maringuiden en eloge för att ni engagerar er, fast i vårt tycke fel. Men vi tror ändå att det finns hopp om att vi ska kunna arbeta vidare på våra studier och tillsammans med er fritidsbåtägare finna en bra lösning som i slutet gynnar miljön. Skickar med en länk, inte just om båtar men bilar som är väldigt intressant. http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=913&a=366408
  5. Var har du fått det ifrån? Att jag ämnar driva med er? Är det bara för att tramskillarna på forumet försöker göra sig lustiga över mina förslag? Jag står för det jag sagt här på forumet, ibland tar jag visioner och blandar med reella tankegångar vilket kanske kan uppfattas som stötande men visoner har alltid betraktas som galenskaper, så ni får ursäkta att jag eller vi ligger steget före er i denna fråga.
  6. Var har du fått det ifrån? Om så vore fallet hade Sverige varit ockuperat för länge sedan.
  7. I denna undersökning bestämde vi inom gruppen att vi skulle verka anonymt, och jag begår tjänstefel om jag skriver vilket parti etc. vi tillhör, faktum är att vi har betalt för denna studie då den sker på arbetstid.
  8. Jag är blygsam westfjord, men min position säger något helt annat än det du påstår.
  9. Detta är ändå bara ett forum på internet, små stavfel eller andra syftningsfel förekommer ibland. Vill inte visa upp mitt Curriculum Vitae här och det vill nog inte du heller, mitt kall är dock ändå politiken, där man kan påverka-förändra. Vill du vara med och förändra? Eller vill du bara läsa om förändringarna i kvällstidningen eller på olika forum?
  10. Vi vill gärna ta del av fritidsbåtägarnas idéer mm. om du inte vill vara delaktig i viktiga framtida beslut rörande viktiga frågor för ditt eventuella intresse av båtliv är helt upp till den enskilda individen. Vi ger dig ändå möjligheten att påverka beslut som du annars kanske kommer att sitta och gnissla tänder över. Normalt begåvade människor brukar när det väl kommer till deras insikt att man har en chans och tar man inte den så står man där i kölvattnet tillsammans med några andra förlorare och tittar på när seglatsen dragit förbi.
  11. Dert var synd att någon flyttat den dit, det beror nog på att det var så många oseriösa svar i tråden. Skam den som ger sig, nu tar vi nya ekologiska tag och skapar visioner för framtidens fritidsflotta!
  12. Hittar inte tråden \Nollvision\ som jag startade igår, så här är den igen: Vad anser ni om införandet av en nollvision inom fritidsbåtar? Lagstadga flytvästanvändning. Körkort. Obligatorisk kurs i vett & etikett på sjön för alla som ska åka med i båten vare sig dom kör eller inte. Livflotte på alla båtar över 7 meter längd. Simkunnighetsprov, 200 m simborgarmärket. Hjälmtvång, förekommer ofta skallskador vid olyckor. Vi diskuterade även säkerhetsbälten men la det åt sidan så länge då drunkningsrisken ökar vid en olycka. Max 7 knop i inre farleder Max 20 knop i yttre farleder Alkohollås för alla motorbåtar Vad anser ni att vi mer kan ta upp på den listan? Gärna seriösa förslag denna gång , tack.
  13. Vi inom partiet studerar olika motoriserade forum, hur människor i allmänhet står sig i förhållande till miljön. Vi är intresserade av att veta vad allmänheten gör för miljön utan att svara på enkäter. Vi har fått massor av svar på forumen, både bra och dåliga. I detta forum har tyvärr den stora massan varit väldigt negativ till förändringsarbete för främjandet av miljön, vilket är synd då aktiviteten dom förespråkar dvs. båtliv är en naturupplevelse.
  14. Bensinpriset är alldeles för lågt idag med tanke på hur mycket elände för miljön den ställer till. Vi har pratat 50 till 60 kronor litern, det är rimligt i förhållande till årsinkomsterna i Sverige, sedan kan man succesivt höja beroende på hur världsmarknaden ser ut. För dom redan idag miljövänliga båtarna spelar detta ingen roll, dvs. segelbåtar, gör man som segelbåtsägare redan idag en insats för miljön genom att avstå motor ska man inte bestraffas, snarare belönas vilket vi gör med detta förslag. Dessa skattepengar kan vi sedan använda till forskning av alternativa bränslen, förnyelsbar energi mm. Vi MÅSTE passa på att göra detta innan oljan tar slut på planeten, och kan vi då göra en sån insats genom forskning och ta fram alternativa källor kommer Sverige att bli världsledande inom gebiten.
  15. Tack, alkoholås på alla motorbåtar skulle man kunna tillägga.
×
×
  • Skapa nytt...