Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Gimbal

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    41
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Gimbal

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ja nu lutar det väldigt skarpt åt en QL CT900 för min del, har fått ett bra pris och den ser ut att få plats under golvet i förpiken. Det blir trångt och tunneln kommer väääldigt nära botten på skrovet men det ska nog gå. Vill ju helst inte behöva höja golvet, nåja, plastjobbet får vänta till våren.
  2. Linolja reagerar med syret i luften (oxiderar) vilket ger lite värme, vilket ökar farten på oxidationen vilket ger än mer värme osv osv, det kan i gynsamma förhållanden ge självantändning. Detta gör dock inte diesel.
  3. Kör med sprit bara, skulle det vara fel (vilket verkar osannolikt) stäng av och byt bränsle. Rädd för flammor? ha en våt handduk nära.
  4. Står det alcohol så är troligen bara till att tanka sprit. Dvs det funkar precis som ett vanligt trycksatt fotogenkök fast brännaren är anpassad för sprit. Fördelen är att du inte behöver en extra kanna sprit vid förvärmningen, det är bara att pumpa ett par tag och låta köket fylla koppen med sitt bränsle. Stäng, och förvärm som vanligt.
  5. hm, jag har aldrig föreställt mig sjömän som småsura. Ska man det?
  6. Nja, path finding är väl utvecklat, inte minst tack vare alla datorspel. Om de vill så är det inga problem att fixa till en sådan i gps'erna, man kan ju i stort sett åka överallt där det är tillräckligt djupt. Sen vete tusan om man vill ha hela skärgården full med båtar på konstant autopilot. Men jag har iofs inte sett det i någon GPS än, så att det inte funkar är inget att bli förvånad över.
  7. Jodå har kört båt många år och har aldrig haft bogpropp, men har nu en långkölad 7tons seglare utan någon som helst styrförmåga på backen. Spelar man ordenligt med växelreglaget så kan man vrida den som man vill, om det är lugnt. Men blåser det hårt och fel kan det snabbt bli svettigt. Hursomhelst, är också intresserad av vetus'en, främst pga av dess jämförelsevis låga pris. Ingen som har en sådan?
  8. Har själv sisådär ett tjugotal fotogenkök och skulle vilja tipsa om att inte pumpa upp tryck i köket förrän det närmar sig tändningsdags (tvärtom om, låt pysventilen vara öppen under uppvärmning). Det är inte helt ovanligt att köken läcker lite vid uppvärming och oförgasad fotogen kan då pysa ut när man minst anar det, och det har du säkert redan sett hur det ser ut.
  9. Ja det blir nog en vanlig bogpropeller för min del. Det där med halvfart låter intressant, (ska kolla upp tidningen senare) jag gissar att det är en 24Voltare du kör på 12V då, eller?
  10. Hejsan, tänkte skaffa mig en bogproppeller i 4kW klassen nu till hösten, frågan är då bara vilken modell man ska satsa på. Ni som redan har bogis, är ni nöjda med den modell ni har? Eller skulle ni så här i efterhand hellre valt ett annat märke? Tänker mest på att en del tycks föra ett herrans oväsen medans andra bara surrar mjukt, och jag skulle gärna vilja veta vilka som är vilka. Vore tacksam om ni kunde uppge modell ni har och upplevd skrammelnivå på ljudet, eller kanske andra nack/fördelar på just eran modell.
  11. Körde upp vårt sista ur villatanken i en gammal traktor på torpet, det var inga problem för traktorn, men nog var avgaserna mycket otrevligare än vanligt. urk. Inbillning? Kanske, men väldigt övertygande i såfall.
  12. Vill nog påstå att biltema grejorna är tillräckligt bra för 99% av alla hobbymekare. Skulle jag ha det som yrke skulle jag nog handla finare märken, men till vardags....
  13. Att batteriminus kopplat till motorchassi skulle ge korrosionsproblem har jag aldrig hört talas om, men så hör jag ju heller inte allt som sägs...
×
×
  • Skapa nytt...