Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

MartinN

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    48
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om MartinN

  • Placering
    Fänrik
  1. Kolla på Anytec 750 SPD. Har själv en Anytec 622 SPD och är supernöjd.
  2. Jag har sagt det förr - du ska minst 35 fot...
  3. Nej, men av döma av de tester jag läst är det en mycket bra båt.
  4. Jag tycker också att skärgården är fantastisk. Liksom kall öl som någon annan skrev. Men däremot är inte den svenska sommaren fantastisk, utan tväremot oftast usel jämfört med somrar på andra ställen.
  5. Ja, det är just det jag menar med bättre väder... Hellre fint väder hela tider än sk årstidsväxlingar. Och att man måste planera in allt under sommaren är ju ett faktum som man knappast kommer ifrån; dessutom är ju vädret som sagt ännu sämre under resten av året. Det jag vänder mig mot är den svenska sommarromatiken, där man inte ens får andas om att sommaren faktiskt är bättre på andra ställen utan att man blir idiotförklarad med argument som ljuset och årstidsväxlingarna.
  6. Njuter ni fortfarande av den svenska sommaren? Det jag menar är att vi svenskar - något naivt i mitt tycke - verkar tycka att den svenska sommaren är mer speciell än somrar i andra länder, trots att nästa alla andra länder har bättre väder. Eller menar vi att den svenska sommaren är mer speciell bara för att vi har ännu sämre väder resten av året?? Jag vet, det är provokativt att kritisera den svenska sommarromatiken - men kul!
  7. Jag rekommenderar Svenska Båtskolans intensivkurs. Du går två heldagar men mycket självstudier. Mycket bra. Att sitta typ 10 ggr på något studieförbund tycker jag är helt onödigt.
  8. Trist att sjömackarna försvinner, men ärligt talat har jag svårt att se att Statoil skulle ha något ansvar att förse fritidsbåtsflottan med bränsle.
  9. Coolt! Min dröm är att någon gång äga en båt som har ocean-crossing capacity... Typ en Nordhavn. Även om jag troligen aldrig skulle våga krossa en ocean.
  10. Liknande frågor har diskuterats flera gånger här på forumet och olika båttidningar har testat olika märken mot varandra. För att sammanfatta tror jag att alla stora märken - Yamaha, Honda, Suzuki och Mercury - är i princip lika bra. Visst skiljer det något, och någon/några kan t.o.m. vara bättre/mer prisvärd(a), men som privatköpare kommer du knappast att märka någon skillnad utan bli nöjd med vilken du än väljer. För mig är det som med bil - det är mest känsla, allt i dag är bra. Personligen gillar jag Yamaha bäst, men, som sagt, det är mest en subjektiv känsla.
  11. Finns det något mer överskattat än den svenska sommaren? När det inte är kallt och regnar kan man knappt vara ute pga mygg och getingar...
  12. Jag är inte heller säker på att den sk växthuseffekten är så allvarlig som många vill få oss att tro. Många seriösa forskare är också tveksamma. Minns när jag växte upp på 70-talet, då var det en ny istid vi gick mot. På 60-talet skulle jorden gå under pga överbefolkningen. Om ett par decenier kanske vi ser tillbaka på detta decenium på samma sätt.
  13. Frågan om inom- eller utombordare är lätt. Vill du att den ska sitta utanpå eller innuti? För mig är svaret enkelt, utanpå...
×
×
  • Skapa nytt...