Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

PatricS

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    661
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om PatricS

  • Placering
    Flottiljamiral

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Testa Universal Allrengöringsmedel. http://www.universalbolaget.com/start.htm Finns flera liknande - säljs ofta på marknader av olika slag som NOLIA mfl.
  2. www.Tupperware.se De har en del som är användbart. :-)
  3. Ev. går det att hitta nån Yamarin 6110 med 115 hk som kan ligga i ditt övre prisläge. Den båten gör sig bäst med 150 hk.
  4. Här finns en del att välja på. :-) http://www.ledkungen.se/index.htm Bytte själv alla 12-voltare i husbilen. Finns i olika färger. Han kan också ge råd - på ett begripligt sätt. Senast ändrad av PatricS | 26 februari 2010 | 11:42
  5. En annan sjövärdig snikvariant kan vara Yamarin 64. Med 150 hk 4t drar den klart under litern i ca 25 knop. Toppar ca 40. En dryg timme till Wasa vid fint väder å lite mera gas - eller så lite lugnare på 1,5 till 2 timmar. Ska vi ta en provtur till våren?
  6. Eller Yamarin 6110/6420/64 DC med STOR sittbrunn. U-soffa!!! Den tar 7 personer. Finns normalt med 150 hk 4t men ibland med 115. Lycka till! :-)
  7. En svår nöt att knäcka. Plast eller plåt? Ja båda har plast invändigt. En kompis har haft en Linder Arkip 460 - var nöjd med den men lite för liten när han kom utanför lugnvattnet i älven så han köpte en Silver Hawk 540 och är helnöjd. Han gillar plåtbåt med det mindre underhåll som den kräver på utsidan av båten. Själv har jag haft Yamarin 490 med Yamaha 50 hk 4t - trevlig båt. Jag gillar plast! Det är lite av att välja mellan 2 BRA alternativ - ta en provtur och låt sen känslan avgöra. Eller så låter du priset avgöra. Eller så tar du den motorstarkare om det är ungefär liknande pris. Jag hade valt Yamarinen med större motor och mindre plåtljud när man kör. Lycka till med båtköpet! :-)
  8. En sån rutt borde lätt gå att pricka in lämpliga mackar utan att behöva ha med nån kärra eller liknande. En 5 liters reservdunk borde räcka för nödfall. Båten drar ju klart under liter i marschfart. Hur stor är tanken? Båten är väl föregångaren till min 64a och har väl 90-140 literstank - eller hur? Min har 140. Utanför Umeå finns i Holmsund vid färjeläget en tapp i Patholmsvikens båtklubb http://www.pvbk.net/index.asp?PageID=01
  9. Funderar på att låna 2st torrdräkter, som vi kan kränga på oss om det värsta skulle hända, förlisning. Med dessa och flytvästar utanpå borde man öka överlevandetiden i vattnet. Hmmmmmm Torrdräkter behövs inte mitt i sommaren - anser jag. Det räcker med flytdräkter - såna man kan köpa på bla ÖB för ca 999 svenska pesetas. :-) Håll oss uppdaterade på planering och senare RESAN!!! Oj va spännande - lycka till!
  10. Ojojoj - vilket äventyr - hoppas ni får BRA väder!! 1. Ja - men det gäller å ha lite tur med vädret. 2. 3-4 timmar - bestäm inte distans utan tid - det beror ju helt på vilket väder det är. 3. X-tra batt, reservpropeller med verktyg å mutter å sprint. GPS, VHF, reservankare å ev flytdräkter. Kniv och tång att skära/knipsa av ev fiskenät som man kan fastna i. Ta FÖRARINTYG och VHF-kurs om du inte redan gjort det. PortaPotti av minsta modell bör medföras och ett litet sprit eller gasolkök termosar. 4. Oj va mycket det måste finnas att se och uppleva. 5. Lägg ALL reservtid i slutet. Lycka till med ert livs resa och skriv gärna om det här på MG.
  11. Jo - nog är det en hel del vetenskap alltid! http://web.telia.com/~u40404287/ValjBatteri.htm
  12. Kan det här vara till nån hjälp? Slog på SUNBRELLA på Goooooogle. http://www.sunbrella.com/na/cc_marine_interiors.php
  13. Hmmmmmmmm Har det verkligen inte hänt nåt de senaste året/åren?? Men de medel som båtfirmor å liknande häller i tankarna vid vinterkonserveringen - är inte de gångbara året runt. Vilka olika medel kan det vara värt att satsa nån krona på??
×
×
  • Skapa nytt...