Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Eirisch

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    101
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Eirisch

  • Placering
    Örlogskapten
  1. Jag har funderat på att sätta nedhalet vid foten av babtstaget, borde gå med rätt schackel?
  2. tillbaka till ritbordet... jag gjorde som luftvapnet skrev förr våren, och det blev ordentligt tätt mellan skrov och alu-ramen. För den inbyggda tätningen mellan ram och glas körde jag med lättflygande tätning som själv fick leta sig ner. Dock har den börjat läcka i år igen, och jag vill lösa det mer långsiktigt. Igår var jag nere och skar bort överflödig tätningslist mellan glas och ram och har tänkt ersätta den med Sikaflex 295UV. Jag demonterar inte ramen, utan lägger en kil utanpå befintlig lösning. Jag kan berätta att mycket skit hade letat sig ner i packningen, så jag är inte förvånad att den läcker. Någon som har några sista tips innan jag drar igång. Maskeringstejp och diskmedel är mina bästa vänner när jag jobbar med den enklare Sikaflex-produkten. Jag antar att samma gäller här?
  3. Jag har samma fråga. Tänker dra en klassisk gummibåt efter båten, med uppblåsbar botten. Inte på något sätt v-formad. Alla dagar kommer jag inte orka packa ihop den, trots eldriven pump. Jag får också en känsla av att den borde kunna suga sig fast lite i vattnet. Blir väl som sagt att försöka lyfta upp fören lite. Vi ska dra denna 2.8m gummibåt efter får 7.2m Misil på 2 ton.
  4. Tack Mats. Det ska jag verkligen kolla upp. När jag sökte på Classe hittade jag inget, men jag får nog prova lite varierade sökbegrepp.
  5. Påfyllningen är längs framme i fören, dvs relativt högt upp. Det enda som ligger högre är taket i salongen, det känns dumt. Min bästa lösning just nu är att dra en liten avluftningsslang upp till den nivån parallellt med påfyllningsslangen, sedan tillbaka ner mot skrovet i lagom lång sträckning mot kölsvinet där några deciliter gärna får sippra igenom om jag fyller för fullt. Detta betyder att luftningen går full samtidigt som påfyllningen och inga större mvp kan trycka igenom vatten. SÅ får det bli. 2m slang, två krökar och lite slangklämmor. Lär landa under hundringen.
  6. Mycket fin tanke. Dock undrar jag fortfarande om avluftarnas funktion. Denna t.ex., kan den fungera inombords? http://www.seasea.se/Vatten/Vatten_Tillbehör/Ventiler/BRÄNSLEVENTILATOR_ATTWOOD Borde finnas en enklare variant?
  7. Då lär det väl rinna över där när tanken går full vid påfyllning? Därav flottören. Alternativet är en slang ovan påfyllningsnivån, men det är svårt att få till i en Misil.
  8. Jag hittade en väldigt bra båt på Amazon.co.uk igår, ca 37 pund. Men när frakten tillkom med 45 pund extra, blev jag lite trött.
  9. Det är INGA problem att få plats i Göteborg. Sätt in en automatisk bevakning på Blocket. I april/maj rasslar det till, och vipps finns det varje år väldigt mycket att välja på. Detta gäller i alla fall båtar i rimlig storlek, under 9m.
  10. Hej! Jag håller på att byta ut min vattensäck mot en plasttank och behöver troligen avluftare. Dock vill jag inte borra en utvändig sådan, utan söker en lämplig backventil med flottör som släpper luft in och ut, men inte släpper ut vatten. Jag är väl inte den första som försöker lösa detta bekymmer, så tipsa gärna om rätt produkt. Inga snordyra lösningar tack. Det gäller förpiken i en Misil II, där 38mm inloppsslang redan finns installerat. Jag kommer själv att borra inlopp/utlopp i tanken.
  11. Till vår 7m segelbåt söker jag en enklare gummibåt, men hittar inga lämpliga på marknaden. Den behöver inte ribbor i botten eller fäste för motor. Jag ska ro ut med ankare, ta kortare utflykter i fint väder och den ska vara smidig och lätt när den är tom på luft. Går de hål så går det hål. Min beskrivning passar väl in på en leksaksgummibåt, men får gärna vara av lite tuffare material. Plats för två vuxna att sitta lite trångt. Jula hade en som passade på beskrivningen i höstas, men vad jag minns låg den långt över mitt önskepris 700-1000kr. Var hittar man dessa båtar? Jag har sett dem i sportbutiker nere i europa och där såg de tillräckligt förtroendeingivande ut. Tips på fabrikat och nätbutiker mottages tacksamt!
  12. Nu tänkte han ju inte bara tanken, utan frågade ju vänligt. Grabben har ju med andra ord någon självkritisk förmåga. Håll dig till att bli irriterad över folks handlingar istället, annars kan det bli lite för mycket ilska att hålla reda på.
  13. Jag tror att Piggelin har blivit minst 2 kr dyrare sedan dess...
  14. Den där färjan kan jag vara utan. Om den går ner i en kabinväska kan jag tänka mig att köpa i Sverige.
×
×
  • Skapa nytt...