Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

saltvik

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    130
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om saltvik

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tjenare ! Låter spännande med långsegling i en Granada 24, äger själv sån. Vart tänker du segla ? Thomas
  2. Hej ! Här kommer några, enligt mig bra tips: Ensam med havet Sebastian Näslund. Drömmar vid havet Björn Larsson. Resor utan mål Harry Martinsson. Alla sa vi skulle dö Danjel Henriksson, Kajsa Björn, Jonatan Bonthron. Från hav till hav Göran Cederström. Jag har läst otroligt många böcker om hav och segling, de flesta ganska tråkiga och dåligt skrivna tyvärr. Böckerna på min lista är de jag tyckt bäst om, men alla har ju olika smak...
  3. Köpte en elmotor på öb som utan problem drev den Stortriss jag hade då. In och ut ur hamn var inga problem, inte heller 3 nm när jag tappade masten :-) Använde ett vanligt fritidsbatteri köpt på Bilmetro. Blev väl runt 2000 kr för allt.
  4. Min vattentoa hade fler saker än så och tanken var på 30 liter. När den var full återstod bara att segla ut och tömma den, naturhamn eller ej. Jag tänker använda biologiskt nedbrytbar saneringsvätska i kemtoan och ja, blir den full till havs tömmer jag den överbord. Precis som jag gjorde med det gamla systemet som också hade tillsatt saneringsvätska. Fast i en naturhamn har jag aldrig och inte heller tänker jag, tömma någon sorts toa. Och du Peter, 20 liter på två dagar... Vad äter du egentligen !? :-) Mvh, saltvik
  5. Jag har rivit ur min vattentoa med septitank, just pga av att det var så mycket delar att underhålla. Dessutom blev ett stort stuvutrymme under kojerna i förpiken ledigt när tanken, pumpen, slangar och ventiler försvann. Alla slangar var stenhårda och släppte ut en inte allt för angenäm doft. Brukar använda toan ganska ofta även i hemmahamn, så när tanken blev full var jag tvungen att sticka ut till havs 10-12 nm bara för att tömma den... När kemtoan behöver tömmas är det bara att knalla iväg till närmsta wc och tömma den där.
  6. Hej ! Ja, det enkla är oftast det bästa om du frågar mig. Tänkte att trycksatt spolning och tömningsrör med avluftningsventil var att föredra, men den gamla sanningen att det som inte finns kan inte gå sönder gäller säkert kemtoa också :-) Vilken saneringsvätska använde du ?
  7. Mycket intressant upplysning. Hur är det med lukt om du jämför dessa toaletter och hur är det att tömma dem ?
  8. Jag ska köpa en ny toa till min Granada 24. Funderar om det är värt en tusing mer för en Dometic eller om det duger med en billig ( dålig ?) från Biltema ? Det som lockar mig mest är att det går att köpa ett durkfäste till Dometicen så att den sitter fast under segling. Ska iofs plasta upp golvet en bit så det går väl att göra nån form av stopp oavsett vilken toa jag köper. Vad rekommenderar ni som har provat dessa modeller, skall jag satsa på den dyraste ?
  9. Enligt min smak är detta den bästa seglingsboken ! Skickligt skriven med ett rakt språk, och en eftertänksamhet som ofta saknas i andra böcker om segling.
  10. Tack, men nej tack. Har redan fått tag på en kemtoa. Jag säljer gärna däremot. http://www.hudiksvalltorget.se/annons/198710/vattentoa_med_septitank_och_pump__hudiksvall_ Priset kan självklart diskuteras. Mvh, Saltvik
  11. Själv har jag skruvat ur och tagit in både toalett och septitank i förrådet, det måste väl vara det bästa fryskyddet ? ( Tänker försöka sälja dem och köpa en kemtoa istället )
  12. Jag köpte en Granada 24 i somras, den är lättseglad tycker jag. Fem kojer, separat toautrymme samt 1,70 cm ståhöjd gör att man trivs ombord. Mkt båt för under 30 000. Annars är ju IF-båten en väldigt prisvärd och lättseglad båt.
  13. Nu är båten på land. Spolade av den den beväxtning som fanns med en ny högtryckstvätt köpt på ÖB för 299 spänn (fynd!). Nu sitter jag här hemma i köket med en kall Prippens blå och pustar ut... Let it snow !
  14. Kom precis hem efter att ha mastat av med kran för första gången, gick hur bra som helst ! Fast jag måste erkänna att jag gruvat mig i flera dagar. Mot alla odds klarade sig Vindexen också, peppar, peppar... Får nog krossa den vid sjösättningen istället.
  15. Bokade tid för upptagning idag, det blir den 16/9. Vill vara ute i god tid nu när jag har ny båt, vill inte stå i snöblandat regn och huttra som jag vanligtvis brukar...
×
×
  • Skapa nytt...