Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

frekop

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av frekop

  1. Förstår inte riktigt? du säger att du blev tipsad av en vän att använda en Propulse? betyder det att du haft en annan propeller innan? Hur gick båten då i så fall?
  2. Ok, tack för svar. Får prova mig fram lite, detta blir lite av en Quick fix, då jag har dessa delar liggandes hemma.
  3. Ok, Nä de borde inte va några problem o få tag på dom. En annan liten detalj som inte passar är förgasaren, på 3L limpan satt det en mercruiser förgasare. Men tänkte använda en rochester 2-jet som satt på 2,5L limpan. Hur kommer detta funka tror ni?
  4. Hålen i limpan är blockerade, problemet är att den limpan har en spricka och läcker. Har delar efter en skrotad 2,5L hemma och den limpan täcker inte riktigt dom hålen.
  5. Hej, vad har dessa två hål för funktion? dom sitter på motorblocket bakom avgaslimpan på en 3.0L mercruiser
  6. Japp har provat under dagen och kört lite och nu utan termostat kom jag inte ens upp i arbetstemperatur, så det känns ju nästan bekräftat att det var termostaten som spökade. Nu blir det inte mer körning förens den nya sitter i.
  7. Det verkar vara termostaten som är dålig, har kokat den i vatten och ibland öppnar den o ibland inte. Kan jag köra båten idag utan termostat tills den nya kommer?
  8. Ok, en fråga bara impellern i drevet har det nåt med motorkylningen att göra eller kyler den bara drevet?
  9. Hej, 3L sjövattenkyld mercruiser går varm på höga varv men ligger bra på låga, va tror vi om det?
  10. ok, antar att det finns färdiga packningssatser o köpa
  11. Hej, har ett alpha drev gen 1 som sjunker när jag tiltat upp det. Nån som har nån ide va det kan bero på? Har kört med två olika pumpar bytt olja och luftat, kolvarna är av äldre modell antar jag där slangarna sitter tätt intill varann på kolven. inga synliga oljeläckage. Vad mer kan jag kontrollera?
  12. Ok, jag bor i Örebrotrakten
  13. frekop

    Båtskrot

    Hej, finns det båtskrotar, liknande bilskrotar, där man kan köpa reservdelar, inredningen mm?
  14. Hej, nån som vet i vilket läge man ska ha drevet när man läser av oljenivån i trimpumpen, ska drevet vara upp eller nertiltat?
  15. den slirar lite mellan inner och ytterdel, upptäckte det när jag skulle ställa tändningen, man kan se det på dom gula markeringarna jag gjort
  16. tätningen tror jag att jag eventuellt hittat på drev.se, det är värre med svänghjulsdämparen
  17. Hej, nån som vet vart jag kan köpa en svänghjulsdämpare till en 3l Mercruiser. skulle även behöva packboxen/tätningen eller vad det kallas som sitter bakom svänghjulsdämparen.
  18. Ah ok, jag är varken bil eller båt elektriker, ber om ursäkt om jag benämner saker fel, tipset jag fick tidigare i tråden hjälpte mig iallafall framåt och jag kunde utesluta en hel del saker och gå direkt på solenoiden. Problemet löst.
  19. Problemet löst 🙂 hade ström 12v över solenoiden, men som sagt den var stendöd, bytte till en annan jag hade liggandes och då startade den upp direkt, tackar för tipsen. 🇸🇪
  20. ok provar de imorgon, tack för tipset
  21. frekop

    startproblem

    Hej, har en 3l Mercruiser som inte startar. Den är stendöd när jag vrider på tändningen inte ens ett klick i solenoiden. Kan starta motorn med skruvmejsel mellan kontakter solenoid. Har provat ett annat tändningslås, lossat och gjort rent kabelanslutningar. har ni fler tips?
  22. Hej, Jag har problem med mitt powertrim till Alpha One Gen1. När jag trimmar upp det i trailerläge stannar det där och sjunker inte en mm, men när jag kör det mot trimlimit verkar det tappa tryck och sjunker direkt. systemet har ny olja(5w30) är luftat och har inga synliga läckage, pumpen går för övrigt bra. nån som har nån ide om varför det är så, att den klarar trailerläget men inte trimlimit läget?
  23. frekop

    rutten durk

    Hej, har en gammal Galaxy Bowrider med ruttet golv har länge tänkt att göra nåt åt det, men på grund av tidsbrist blir det aldrig av. Tänkte höra med er om det är någon som lämnat in båten till nån marina eller liknande och bytt durk, och vad det i runda slängar o mellan tummen o pekfingret skulle kosta.
  24. Hej! Finns det nån här som har erfarenhet av Mercruisers raka 6 cyl. Kan man byta en en 4 cyl mot en rak 6:a hur mycket längre är den? Måste man byta drev? De e säkert tusen saker o tänka på men jag börjar så här! / F
×
×
  • Skapa nytt...