Jump to content
Sunday 25 September 2022

frekop

Medlemmar
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by frekop

 1. frekop

  Hög motortemp

  Japp har provat under dagen och kört lite och nu utan termostat kom jag inte ens upp i arbetstemperatur, så det känns ju nästan bekräftat att det var termostaten som spökade. Nu blir det inte mer körning förens den nya sitter i.
 2. frekop

  Hög motortemp

  Det verkar vara termostaten som är dålig, har kokat den i vatten och ibland öppnar den o ibland inte. Kan jag köra båten idag utan termostat tills den nya kommer?
 3. frekop

  Hög motortemp

  Ok, en fråga bara impellern i drevet har det nåt med motorkylningen att göra eller kyler den bara drevet?
 4. frekop

  Hög motortemp

  Hej, 3L sjövattenkyld mercruiser går varm på höga varv men ligger bra på låga, va tror vi om det?
 5. frekop

  Drevet sjunker

  ok, antar att det finns färdiga packningssatser o köpa
 6. frekop

  Drevet sjunker

  i kolvarna då?
 7. frekop

  Drevet sjunker

  Hej, har ett alpha drev gen 1 som sjunker när jag tiltat upp det. Nån som har nån ide va det kan bero på? Har kört med två olika pumpar bytt olja och luftat, kolvarna är av äldre modell antar jag där slangarna sitter tätt intill varann på kolven. inga synliga oljeläckage. Vad mer kan jag kontrollera?
 8. frekop

  Båtskrot

  Ok, jag bor i Örebrotrakten
 9. frekop

  Båtskrot

  Hej, finns det båtskrotar, liknande bilskrotar, där man kan köpa reservdelar, inredningen mm?
 10. Hej, nån som vet i vilket läge man ska ha drevet när man läser av oljenivån i trimpumpen, ska drevet vara upp eller nertiltat?
 11. den slirar lite mellan inner och ytterdel, upptäckte det när jag skulle ställa tändningen, man kan se det på dom gula markeringarna jag gjort
 12. tätningen tror jag att jag eventuellt hittat på drev.se, det är värre med svänghjulsdämparen
 13. Hej, nån som vet vart jag kan köpa en svänghjulsdämpare till en 3l Mercruiser. skulle även behöva packboxen/tätningen eller vad det kallas som sitter bakom svänghjulsdämparen.
 14. frekop

  startproblem

  Ah ok, jag är varken bil eller båt elektriker, ber om ursäkt om jag benämner saker fel, tipset jag fick tidigare i tråden hjälpte mig iallafall framåt och jag kunde utesluta en hel del saker och gå direkt på solenoiden. Problemet löst.
 15. frekop

  startproblem

  Problemet löst 🙂 hade ström 12v över solenoiden, men som sagt den var stendöd, bytte till en annan jag hade liggandes och då startade den upp direkt, tackar för tipsen. 🇸🇪
 16. frekop

  startproblem

  ok provar de imorgon, tack för tipset
 17. frekop

  startproblem

  Hej, har en 3l Mercruiser som inte startar. Den är stendöd när jag vrider på tändningen inte ens ett klick i solenoiden. Kan starta motorn med skruvmejsel mellan kontakter solenoid. Har provat ett annat tändningslås, lossat och gjort rent kabelanslutningar. har ni fler tips?
 18. Hej, Jag har problem med mitt powertrim till Alpha One Gen1. När jag trimmar upp det i trailerläge stannar det där och sjunker inte en mm, men när jag kör det mot trimlimit verkar det tappa tryck och sjunker direkt. systemet har ny olja(5w30) är luftat och har inga synliga läckage, pumpen går för övrigt bra. nån som har nån ide om varför det är så, att den klarar trailerläget men inte trimlimit läget?
 19. frekop

  rutten durk

  Hej, har en gammal Galaxy Bowrider med ruttet golv har länge tänkt att göra nåt åt det, men på grund av tidsbrist blir det aldrig av. Tänkte höra med er om det är någon som lämnat in båten till nån marina eller liknande och bytt durk, och vad det i runda slängar o mellan tummen o pekfingret skulle kosta.
 20. Hej! Finns det nån här som har erfarenhet av Mercruisers raka 6 cyl. Kan man byta en en 4 cyl mot en rak 6:a hur mycket längre är den? Måste man byta drev? De e säkert tusen saker o tänka på men jag börjar så här! / F
 21. Hej! Har en komplett urplockad 4-cyl Mercruiser som står på pall, hur gör jag för o starta upp den?
 22. Hej! Har en 4-cyl 3.0l 140hk Mercruiser, finns här nån som VET hur mycket motorolja den ska ha. (alltså inte tror, eller inte på ett ungefär) Då oljestickan som sitter i motorn inte är rätt så har jag inget att läsa av emot. Mvh /Fredrik!
×
×
 • Create New...