Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Flipper640

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Flipper640

  • Placering
    Kadett
  1. Här är åtminstone en ägare till Flipper 640 HT -87.
  2. I nedre kanten på skölden sitter det en gummilapp,och under den finns två hål som leder till avgaskanalen.Det är denna jag undrar över.Gummilappen fungerar antagligen som en backventil,men varför behövs detta utlopp?
  3. Varför finns det två avgasutgångar på detta drev.Är det lika på äldre drev 280,270 osv.Funderar över detta för att motorljudet som kommer ut i drevet när båten är i plan ökade under senaste åkturen.
  4. Hade isär förgasarna från min AQ151.På båda förgasarna hade packningarna mellan spjällhus och halshus(eller va de nu heter)fösvunnit.Ålderdom och baktändning antagligen orsaken.Hörde mig för efter renoveringssats från US-Parts.125 euro(ungefär 1250 kronor)styck.Enligt mej är priset rejält i överkant.Jag skar åtminståne till mina packningar själv och det funkar perfekt.Ställde in luftskruvarna enligt verkstadshandboken och det funkar bra.
  5. Jag använde Fareclas slippasta i våras.Först med Farecla,sen båtvax.Blev som nytt.
  6. Flipper640

    Ignitor

    Här i Finland verkar det helt omöjligt att få tag på Ignitor brytarlöst system.Motorn är en AQ151B.Kan nån ge förslag på återförsäljare i Sverige?
  7. VolvoMan,vartifrån skaffade din kompis delarna när han bytte till brytarlöst.Tog löst strömfördelaren idag.Såg fruktansvärd ut inuti.Har kommit fukt in som gjort att rotoraxeln har rostat.Troligtvis har sjövattenfiltrets lock läckt någon gång.Rosten på axeln har slipatner bakelitbiten som ligger emot axeln och öppnar spetsarna,så när jag snurrade på axeln kunde jag inte urskilja att spetsarna öppnade över huvudtaget.Så de blir brytarlöst härefter....
  8. Hade samma problem i våras i min Aq151..En uppkrassning av avgasserien gjorde susen.Skulle rekommendera att du kollar avgasserien.
  9. Ett mycket bra program för elektroniska sjökort är TransasMarines Tsunamis.Används av yrkessjöfart osv.
×
×
  • Skapa nytt...