Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

alis

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    26
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om alis

  • Placering
    Fänrik
  1. Den där tror jag inte att det finns någon chans att laga det är för mycket borta på ena bladet.
  2. Lämna in den på första bästa verkstad och ring och kolla hur det går ofta speciellt om du ibland ringer ett par gånger om dagen. då kommer det att gå fortare jag lovar. Den som skriker högst får servat först
  3. Jävlar bra drevias tips sidor men varför får man inte använda spolmuff för att köra rent kylsystemet??? det stod Man får absolut inte ansluta en spolslang som med tryck sprutar in vatten i motorns kylsystem.
  4. Har en Propeller idag på min VP171c med vp290 drev som är 14x24 den finns inte längre utan volvo penta hade rekommenderat 14x21 det borde juh bli ordentligt högre varvtal är det någon som vet om Volvo Penta har ökat arean på 14x21 för att kompensera stigningen?
  5. Det där hjälper inte om någon vill ta motorn. En ordentlig bautakedja i båten som de inte kan ta med bultsax. Detta för att förhindra att de stjäl altihopa eller att de kan dra båten emot land. För där tar de normalt en batteriedriven tigersåg och sågar bort akterspegeln som motorn sitter i lastar på en bil och kör iväg.
  6. tror han menar handpumpen på slangen mellan tanken och motorn
  7. titta i tråden http://www.maringuiden.se/forum/;thread=106981 där står massor med tips.
  8. Hmmms varför använder man inte elstarten om det finns en? Skulle vara att det inte finns något batteri i båten men annars ser jag ingen direkt anledning såvida det inte är något skumt.
  9. Kolla så inte rullarna tryckt upp och gjort en spricka. Känner en som använde en felinställd båtvagn när de skulle ta upp en båt och då fick de en spricka pga att rullarna satt för högt upp. Båten skall inte ligga på enbart dem bara vila emot dem
  10. Lämna in den du har så fixar de så att den ser som ny ut. Tror det kan kosta runt en 600kr att få sin gamla lagad. Eller har du varit på så hårt att det bara är flis kvar av den?
  11. När jag vrider om startnyckeln en dag så hände ingenting av med kåpan på min VP171c då klickar det bara i vad jag tror är ett relä som sitter på högra sidan ovanför startmotorn. det är ström fram till relät och även till den elmotorn som skall dra runt remen längst fram. Relät (eller vad det nu är, svart avlång rund) blir varmt men något mer händer inte. Inga konstiga läten som andra folk har haft som stenkrossar och borrmaskiner. Jäklar vad allt skall bråka med just mig men förhoppningsvis lär jag mig något på kuppen
  12. Vad skall man göra för att bli av med den gulnande missfärgningen av vattenlinjen? Testade med autosols waterline som skulle bleka bort det men det funkade fan inte alls. Någon som har något bra tips?
  13. Insplanet känns som om det typ bara är ett dotterbolag till Moderna försäkringar som är atlantica. Om det är så vet jag inte men trots att jag varit i kontakt med dem flera gånger i olika ärenden så har de bara nämt moderna försäkringar. Trots att det fanns massvis med andra stora bolag som var billigare
  14. Är det billigare att köpa båt i tyskland? Någon som vet hur det är med baltstaterna? Risken kan väl vara att den där är stulen fördelen är väl att det då borde bli billigt. Men moms och sådant är väl lägre där så...någon somvet hur det ligger till?
×
×
  • Skapa nytt...