Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

qwintus

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    372
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om qwintus

  • Placering
    Kommendör
  1. Suzuki Grand Vitara har klara bra av att sjösätta också då dom har lågväxel vilket dom flesta SUVar saknar, får dra 1850kg med bensin motor och 2000kg med diesel motor. Beg finns även Grand Vitara XL även den har lågväxel, en lite större bil om du behöver bättre utrymme.
  2. Jodå, reglaerna kommer att ändras men det kan dröja till 2013 innan dom träder i kraft. Saxat från Vägverkets hemsida om dom nya körkortreglerna som kommer. Den högsta tillåtna totalvikten för att med B-körkort dra fordonskombinationer (dragbil släpvagn) höjs till 4250 kilo, även om släpets totalvikt överstiger 750 kg. Det skall gälla under förutsättning att föraren för sådana kombinationer som väger 3 501- 4250 kilo ska ha genomgått en särskild utbildning och/eller ett körprov. (Enligt nu gällande regler får man alltid dra en släpvagn på högst 750 kilo med B-kort medan en tyngre släpvagn bara får dras under förutsättning att totalvikten på bil släp inte överstiger 3500 kilo). Kravet att släpets totalvikt inte får överstiga dragbilen tjänstevikt försvinner.
  3. Visst är det en långsegling, långt är det som man själv upplever långt. Ser ut att bli en riktigt trevlig tur som du tänkt igenom väl, lycka till.
  4. I Västerås ligger gästhamnen i händelsnas centrum. 13-16 juni Västerås Vattendrag, 5-7 juli Power Meet och sommarens konserterna på Lögarängen. Vi får väl se hur dom bygger senen i år om vi kommer att se den när vi ligger med båtarna utan för lögarängen.
  5. Var ska du ligga någonstans, monte carlo under F1 veckan ?
  6. Golifen finns med två olika kölar som sticker ner 0,96 eller 1,15, det 40tal som såldes i sverige har en lägre mast än dom fransk sålda båtarna. Jag har den djupare JOG kölen och tycker att kryssen går hyggligt, men jag har inte så mycket att jämföra med. Sedan skiljer det på motor plaseringen, jag har min kvar i brunnen som det var orginal och en den har lagt igen den och motorn på akterspeglen. Lite bilder har jag lagt i min sjöbod och mer finns att läsa på http://www.havsornen.com/golif/default.asp
  7. Jovisst klara dom farten men hur många meter hinner du färdas innan den uppdatera positionen ? Det brukar vara där skon klämmer. Kör man fort är sjökortet med mer detaljer överlägset att ha till hjälp, när man kollar vad som kommer framöver. Så egentligen ställer det inte större krav på GPSen bara på föraren.
  8. Själv seglar jag en Golif som ligger i den klassen du söker, en rätt trevlig båt tycker jag. Inte så snabb men känns säker. Sova under segling med roderlås blir nog inte så lyckat, men med vindroder eller autopilot går det bättre, sen får man ju välja tillfälle längd efter var man är någonstans. Men som skrevs tidigare så funkar 20minuters pass när inga båtar eller land finns inom syn håll, längre sovtider kan nog bara användas på större hav än våra när vatten och långt från fartygsleder.
  9. Garmin har gått att ställa in på svenska och haft samma mjukvara oavsett var dom sålts, hur det är med dom nya moddelaerna vet jag inte men det borde gå att se i bruksen på deras hemsida i usa.
  10. Alla båtar med VHF-DSC som ligger inom hör avstånd till dig får ditt larm i sina VHF med din position, sjöräddningen får fram dom uppgifter du angivit på VHFansökan båtnamn mm. Fördelen är att alla ombord kan larma och få fram positionen om något händer, inte alltid man har navigations kunniga vänner ombord.
  11. Visst går det, men fästpungterna i durken blir det svaga stället. Plastar man så fördelar man ut trycket över större yta och får bättre hållfasthet.
  12. Plasta en balk 2x5cm över durken där du vill stabilisera durken, det borde fungera.
  13. Jag räknar med att min 21foots segelbåt kostar 10,000kr om året, med allt inräknat. Det skiljer narutligt vis mellan alla båtar, jag lägger en hel del på renovering nu. Sedan blir det en del ny utrustning varje år också.
  14. Skicka iväg ett mail till NFB (http://www.nfb.a.se/) med prsonnummer och var du gick kursen så kan dom kolla i sina register, finns du inte med där ligger det troligen i gamla registeret hos sjöfartsverket.
  15. Alltid lika skoj att läsa om biltema prylar, dom som inte köpt något där på 15år vet att det är skit. Dom som handlar där lite då och då brukar vara ganska nöjda. Själv ska jag prova en en polermaskin från dom till våren, så jag kan väl avlägga rapport efter sjösättningen. Man kan ju inte förlora så mycket ändå och för lite hobby bruk borde den väl hålla.
×
×
  • Skapa nytt...