Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

lidfors

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    36
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    2

lidfors senast vann den dag 27 September 2020

lidfors hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

8 Neutral

Om lidfors

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. nja om jag förstår det rätt kan jag lägga in destination på plottern och plottern föreslår rutt efter inmatad båtdata och informationen på bluechart3g kortet. godkänn och systemet styr dig dit. har dock inte provat då jag har segelbåt .
  2. tranducern skall klara som lägst 200fot, frågan jag ställde mig va om systemet kunde väja automatiskt.likt en bil som bromsar i sista stund.den framåtseende transdusern jag tittat på skulle vara en merkostnad på 13t ,om inte blir det en vanlig.
  3. Håller på att uppdatera båtens navutrustning. Har kommit till radar ,och ny sonar (framåtsende)då den gamla ej är kompatibel med garmin nätverk. frågan jag ställer mig är det möjligt för systemet att vid risk för kollision styra undan. Tänkte närmast på tex container strax under eller över vatten utan . Extra säkerhet på nattvakten.
  4. ajaj det var inte bra. Det blir att till att börja om då. Men frågan kvarstår ,skillnad mellan märkena i prestanda. Båten är tänkt att bli vårat hem under många år och det jag undrar över är väl igentligen om dom skiljer sig något i svåra förhållanden.
  5. Skall köpa autopilot till min Maxi 108. och behöver lite input. tittar runt på olika lösningar/märken och "alla "har den bästa mjuk och hårdvaran . Skall självklart var en som styr på hjärtstocken.men skiljer det något reellt på dom olika märkena/mjukvarorna. har idag en nyinköppt nätverksplotter från garmin så kompatibilitet till denna samt vindinstrumenten. är ett krav. men det verkar inte vara ett problem med något märke. den autopilot de lutar åt är (Flotec .Autopilotpaket AP47SM) är det någon annat märke / lösning som är påtagligt bättre?
  6. Tanken när vi köpte större båt .var att skaffa en god bobåt ,nu vart det lite större än planerat ,planen är att hon skall vara helt klar om två år och att vi flyttar ut om 4(lite diskussioner om detta med frugan) och segla iväg om sex år.....Det är min dröm men hoppas frugan följer med och inte hoppar av......man är amatör så allt tar lite tid , framför allt inredningen.allt har varit utrivet .och det som är" färdigt " är förpik ,toalett, alla andra utrymmen är en bit på väg...men det är mycket el vatten tillägsisolering mot värmen i tropikerna renovera bygga ny inredning lite ny utrusning mm hon hamnade i vattnet igår. planen är att hon ligger i dom nästföljande fem åren.
  7. Oj vad jag gjort. till att börja med slipat ner hela båten ,plastat upp ny akter/badbrygga samt doghuose .spacklatt upp alla skador slipat spacklat slipat och så vidare i oändlighet.grundmålat hela båten med epoxy samt epoxybehandlatt botten.sprutat fribord samt däck med täckfärg.bytt alla fönster samt dubbelbasat fönster i akryl till doghouse och TYVÄR målat dessa med samma tvåkomp som skrov.........en vecka efter montage var alla fönster fulla av sprickor. amatörernas afton....akryl tål inte tvåkomp färg, gör om gör rätt dom nya fönstren är i uv förstärk polykarbonat. svetsatt byggt om för och akter pulpit samt en båge till solpanel i aktern även en atlantbåge till doghouset EJ monterat samt instrument båge till styrplattsen EJ monterat peket är ochså hemma smeat. det som är kvar utsides är att montera dom sista rostfria detaljerna. strömintag på badbryggan ,nytt ankarspel samt innertaket till doghuoset. oops höll på att glömma bog propeller monterad vetus55/24v egen lösning med halv och helfart. inombords är väl det bara förpiken som är "färdig" tilläggs isolerad från vatten linjen och upp samt tak nya längsgående skåp samt byggt om styrbords garderob till att inhysa 1st kenny tvättmaskin. pentry rivet samt återmonterat efter isolering, bygger just nu en ny kylbox 85l med en drag frys 35l under. toalett i stort färgigt bara det där sista kvar...... akterhytt en bit på väg blir en dubbel säng 145X210 nattduksbord .fåtölj samt en garderob, navplatts plus salong rivs i vinter.....tanken är att korta soffan akter ut för mer durk yta. just de ja..rivit all el och vatten blir nytt monterat allt efter som. glömt en hel del på vägen men finns en del foton...bara fråga på.
  8. Lite före och eft er....inköpt jan 16 och seglad en säsong. ej färdig under däck men en bit påväg.
  9. Har en tur 80 som jag förmodlingen ej kommer att få tid till,(Har Startat eget) Väldigt lik Vegan i skrovet.Dinettlösning,Under dom fem åren vi haft henne har vi bytt/renoverat Nya fönster runt om+utanpåliggande list, ny toalett+utrymme förvaring,nya dynor,gps,solcell,autopilot,dubbla c-tec,ny batteri förvaring,ny elcentral,målat invändigt,delvis ny mahogny invändigt,skrovbeklädnad,rulle,nytt storsegel,sprutlackerade fribord,målat däck,akter roder,peke.Rensade kylkanaler +nytt vevlager anod termostat, sprayhood+vindskydd,ny kyl+kompressor m.m Tänkt projekt i vinter är nya luckor i sittbrun+byte av relings list. Relings list knapar akt+för pulpit hajfenor mantågs stöttor ankarfäste,redan införskaffade mod kraftigare(hadde långseglings drömmar). Vi har seglatt i svenska danska tyska vatten med henne skiftande väder hon beter sig väl. Har varit ute i över 20ms både med gumman och ensam inte bekvämt men hon gör det hon ska,seglar som en typisk långkölare. Är du nyfiken når du mig på. info@lidforsmarin.com Din budjet räcker mer än väl,
  10. Har på min tur 80 minskat djupet på kölsvinet med ca 20cm 200kg stålskrot som jag plastat in.samtidigt såg jag till att luta båten så nu samlas vattnet i framkant samt att man når pumpen lätt .för övrigt en underbar båt,som tål mycket sjö och vind.
  11. Använder du load utgången på viktronen? Fungerar dump kretsen?kan kontrollera detta med handen då laddspänningen har uppnått sin max volt.Regulatorn blir varm om dumpen lastas. Skulle gissa på att regulatorn är kass eller att den har sulfaterings cykel i programet som var igång när du mätte.
  12. Bortagning av limet, en udda variant som fungerar väldigt bra är att frysa limmet sen bara skrapa av med en spackelspade.går riktig fort. stora ytor använd en kolsyresläckare mindre ytor kylspray. Lidfors
  13. Inspektera och gör rent på tillluftssidan tex insugnings ljuddämparen,har du luftfilter/galler? hittar du inget inspektera lagren i maskinen när dom blir slitna får glapp så bildas resonans och rpm minskar.om allt är bra så byt till ett mindre munstycke sitter i magnet ventilen Pumpens tryckreglering kan även kärvatt, men är långsökt då pumpen brukar lägga av istället. MVH. Lidfors
  14. Vilken solpanel ger 17 volt när den är i krets med ett batteri?snarare får du en laddspänninging på några tiondelars volt över aktuell batteri spänningi detta fallet Och en panel på 50w ger inte 50w volten dom räknar på är obelastad panel ocv tror jag det heter,18volt eller över och amp räknar dom med kortslutningbelastning då volten sjunker radikalt. skulle räkna med att få ut 15amp per dag på en 50w.överladdning är aldrig bra men inte aktuell i detta fall. Lidfors
  15. Har du under ca 3 amp batteri per watt solcell så tjänar du på att hoppa över reulator helt. Regulatorn tar ca 0.7volt och det finns ingen risk för överladdning vid eller under dessa watt per batt amp. kolla dock att panelen har en diod.Annars koppla in en i laddkretsen. har du mera Watt/solpanel Välj en mppt Reulator Finns prisvärda på tex. ebay Lidfors
×
×
  • Skapa nytt...