Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Najad343

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

1 följare

Om Najad343

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag har nyligen renoverat teakdäcken på vår 343 från ’81. 10 -12mm på platser. Tog lång tid men jag tog ut alla plug och skruv och igensatt dem med thickend epoxy, tog bort allt nåt och la nytt. Jäkla jobb men värd det.!
  2. Jag har installerat en Cubic mini på min Najad 343. Fantastisk är den, varme hela salongen in till förpiken och en del till aktern. så bra värme
  3. Hej Gaidin, Har du kommit iväg? Jag har fortfarande min fantastisk 343 kvar. Jag har total renoverat däcket, plus har installerat en ved kamin och många andra saker. Nyfiken av hur det går eller har gått för dig!
  4. Lycka till med långsegling.... Vill så gärna göra det, jag få se om frugan följa med:-)
  5. MackeyFungera den här.? Jag hade tänkt att det skulle behöva en ventil på den T :an, men vad vet jag? hmm inte mycket ;-) Inga extra ventiler behövs.Den nuvarande tömningen har en ventil i anslutning till genomföringen i botten. Är den stängd så blir det ju inte bättre av att ha en ventil till i anslutning till T-röret. Någon gång per säsong har vi pumpat ut lite vatten från tanken den olagliga vägen för att spola bort ev. "materia" som kan klägga igen slang och pump. Det kommer vi att fortsätta med. Mackey Fantastic... :-) Då tror jag att jag köra på den här variant, tack för hjälpen ... Warren
  6. Jag har varit på båten idag och det är nästan in till omöjligt att få ut tanken så jag komma att göra som Mackey har gjort och installera en T koppling på tömnings slangen...
  7. Vet någon den exakta måttet den hålen ska behöva att vara till däcks tömning av toa.. Jag har en holding tank nu men inga däcks tömning, så jag hade tänkt att ta ut den befintlig tanken och borra ett hål och sen svetsa en munstycke så jag kan koppla en slang mellan tanken och en däcksgenomföring som jag ska borta i däcket.... Följa ni mig...??
  8. Jo, men de är inte på Tjörn eller i närheten.....
  9. Nej, inte impeller packningen det vet jag att man få. Men jag ska ta isär själva vattenpump huset för att jag ha en vatten läckage och jag anta att det är där ifrån den komma. Och det är anledning jag behöver en penta handlare på Tjörn eller Stenungsund..
  10. Najad343

    Penta delar

    Hej alla, Undrar om någon kan hjälper mig? Jag ska ta isär vattenpump huset och ska behöva packningar till den. Motorn är en Volvo MD17C, båten är på Tjörn. Vart kan jag köpa de..??
  11. Hej! vi funderar på att skaffa katt till sommaren. Den måste då följa med ut på båten. Vill gärna ha tips på bra flytvästar, tillbehör, hur man ska introducera den till båten. Kattlåda, matskålar etc. lära den att gå i koppel osv. Hur hindrar man den från att riva och klösa på inredning? Behöver veta att det går för att få maken att säga JA! Katthotell vid andra resor, vad har ni för erfarenheter? Kostar??? Var hittar man kattungar som söker hem? Tack på förhand.
  12. här kommer vårt bidrag... en härlig juni dag, kraftig motvind. Inget kul! Fort gick det inte heller! längtar med till sommaren.
  13. Ja, vi hade skrivit i kontraktet att om köparen ej fullföljer köpet tillfaller handpenningen säljaren. Jag tror nog att vi ska kunna komma överens om en schysst lösning. Jag är inte villig att lämna åter hela handpenningen, då det ändå försatt oss i en jobbig sits i ett par månader, som det nu gått sen vi skrev kontrakt... Att sälja till någon annan blir nog inte aktuellt i dagens läge. Vi behåller båten och väntar med båtbyar planer... Tack för alla svar! :-)
×
×
  • Skapa nytt...