Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

FRIDA-ELIZA

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    26
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om FRIDA-ELIZA

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag hade en aqd40:a där gick insatsen i oljekylaren sönder,hade tur å fick tag på en begagnad,båten som vi har nu lyckades förra ägaren frysa sönder oljekylaren till backslaget,gör en provtryckning eller byt kylare.Lycka till.
  2. Jag har haft samma fel på mina senaste båtar.Provtryck oljekylaren.Vad har du för motor.
  3. Drevia säljer en avdragare för impeller som heter impullerDen är dock ganska stor.Jag har tittat på yanmars sexor och där kan man verkligen säga att dom är serviceovänliga på impellersidan.
  4. Köp en gängstigningsmätare.Den ser ut som en blandning mellan ett bladmått och en kamm,dvs du mallar av stigningen.Borde inte kosta mer en 50-75 kr.Det finns minst två varianter,den ena för tum den andra för millimeter.Ska du fortsätta å mecka själv å leta gängor är det en ganska liten kostnad.
  5. Alternativ till tryckluft är att dammsuga ut vattnet.
  6. Hej.ursäkta tonen i mitt förra inlägg.hade en djävligt dålig dag när jag skrev.Vi har skrotat 18 20 25 35 johnson/evinrude i vår alla har skilt sig just på insug/avgas portar.riggen är större på 35an.vevaxlarna skiljer sig oxå åt.jag har massor av delar,dock ej hela block,saknar du nåt så hör av dig .
  7. Jag har en hel hög i trädgården med jons & edwin stuff.skillnanden mellan 25 å 35 e större borrning i insug och avgasportarna.om du envisas med att det bara är förgasarn som skiljer, kan du komma å hälsa på????
  8. Jag har haft bägge sorterna.Separat tank kan vara en fördel om man inte vet att tanken är ren eller om det är svårt att ansluta ett uttag till.Vissa värmare har en max sughöjd och längd på ledningen,det kanske är det viktigaste att följa.Jag föredrar att koppla värmaren på huvudtanken om möjligt.
  9. Tack Gedda.Har precis vart nere och skottat av en massa snö.Det har kommit ganska mycket snö det senaste dygnet här i sthlms skärgård,så för att svara lite på det första inlägget i denna tråd så känns våren ganska långt borta.Allt för sjön pågår ju och då brukar suget efter våren öka,men det känns lite långt kvar till värme, båtåka å sol.
  10. Oljekylaren till motor eller backslag,demontera och provtryck.
  11. Svärfar har en 760 med 41:a 290 Dp.Vet ej utväxling,kan titta efter.Åker med A6 or eller A7 or.Har sett i några papper att Flipper/Volvopenta rekomenderar A7. A6 bättre ax och gränsfall på övervarv. A7 tungt med 4-6 personer.Bytte turbo pga oljeläcka till en uppdaterad.Det vart betydligt bättre ax. Har ej kört med A7 or och nya turbon. Toppfart runt 30-32 med bägge uppsättningarna.30 känns lite fort för det skrovet.20-22 ganska lagom.Vilken stigning har du?
  12. A7 (ska gå å titta på kartongen för säkerhets skull)
×
×
  • Skapa nytt...