Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Master770

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    37
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Master770

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Mot skrovsidan. Jag har en inspektionslucka under sitsen på soffan så jag kommer åt automatsäkringen på aggregatet som brukar lösa ut då och då. utblåset vid förarplatsen är samma som gångvärmen. Slangen är påkopplad den slangen med en Y-koppling. Det räcker för att driva ut den värsta fukten men kanske klent för att ha varmt och gott vid soffan. Men det kan ju också ha att göra med att min värmare bara har 1800W. Räcker gott och väl för ruffen dock. Ett utblås under soffan kan nog vara bra om ni använder den sovplatsen frekvent på tidig/sen säsong.
  2. Hej. Jag har en 26HT från 98 och värmaren är en Wallas1800 som sitter i motorrummet på styrbords sida. Värmeslangen fram dragen längs skrovsidan med ett utblås nere vid fötterna vid förarplatsen (stängbart) och i kabinen sitter det ovan för midkabin.
  3. Jag har tagit bort luckorna för omtätning genom att just skruva bort ”vridatången” med skruvarna som är uppifrån rutan och också skruva bort glidpinnarna. Behövde hålla mot den lilla muttern på insidan med en liten mejsel för att den inte skulle snurra. Men luckorna kanske är annorlunda på senare båtar jämfört med min 98:a
  4. Det räcker gott med 55:an. En 26:a är ganska låg i stäven så 2 steg räcker. När du har peke finns ingen anledning att hoppa långt ifrån klippan utan du kan köra ända fram och låta hoppilandkallen kliv iland säkert.😊
  5. Det räcker gott med 55:an. En 26:a är ganska låg i stäven så 2 steg räcker. När du har peke finns ingen anledning att hoppa långt ifrån klippan utan du kan köra ända fram och låta hoppilandkallen kliv iland säkert.
  6. Jag tyvärr ingen idé på förlängning men efter att monterat ett grabbräcke på luckan så är det mycket lättare att ta sig upp.
  7. Hej. Berätta sedan hur det gick och vad du behövde göra med den för att få igång den. Jag har motsvarande problem. Dock så sitter min värmare uppstucken mellan skrovet och ryggstödet på soffan på styrbors sida. Är det någon som har erfarenhet av att plocka ner den där ifrån?? Man måste ju gå via motorrummet och sträcka upp armarna och skruva på, ja v,ad då?? inte lätt att se när man inte vet vad man ska känna efter. :-(
  8. Hej PÅ min satt det både en skruv inifrån kökslådorna ( dra ut köslådorna helt för att upptäcka den) och en skruv inifrån luckan under passagerargolvet. Det var vanliga plåtskruvar.
  9. Hej. Det är en tidig 26:a från 1998 (dock finskbyggd) Luckan med dessa brytare är under aktersoffan. Jag ska leta vidare efter ett ev skiljerelä.
  10. Hej Aquadorare! Jag har lite elbekymmer på min 26:a Trots 50w solcell, nytt kylskåp och alla lampor bytta till LED, så räcker mina två 100Ah inte mer än 3 dagar. När jag börjar försöka nysta i problemet så fattar jag inte riktigt hur det är draget. Jag har (se bild) 4 st brytare K1 ,K2 + K1 + K2. Vänstra K1 går till bogpropp Vänstra K2 går till startmotor (Nytt AGM-startbatteri på 75Ah, 750CCA ) Högra K1 går till ALLT annat Trimplan, belysning, Kyl, Lanternor, Vindrutetorkare etc Högra K2 vet jag inte men den måste vara på om motorn ska starta annars klickar bara startmotorn, vilket är skumt med det nya startbatteriet.. Generatorn ger 14v vid körning men det verkar bara gå till startbatteriet för jag ser ingen öking på förbrukningsbatterierna vid gång. Fråga 1: Finns det inget skiljerelä någonstans? Borde väl vara standard, eller ?. Fråga 2: Ska verkligen instrumentering, vindrutetorkare etc gå på förbrukningsbatterierna? När de är slut och jag åker hem i regn och rusk så har jag varken lanternor eller vindrutetorkare. Fråga 3: vad har högra K2 för funktion? Fråga 4: Bra tips för att finna strömtjuven, någon? Har ni några generella erfarenheter ni kan delge? Är det någon som gjort om eldragningen i er båt?
  11. Hej! Jag har min GPS fäst på den stora sjökortsluckan. Man får då öppna den försiktigt och inte så mycket, men det räcker för att sticka in handen och ta ut ett sjökort. Håller med föregående ang pekskärm, det är ett H-E när det skumpar :-) Raymarine har ju dock löst det med att det finns en fjärrkontroll för Zoom ut/in som kan fästas på ratten. Önskar att Garmin kom med samma lösning då man blivit van med Garmin sen många år.
  12. Är det någon som kastat ut den tröga Wallaspisen till förmån för en Origo inbyggnadsspis? Fick den plats? Erfarenheter?
  13. Jag tänkte jag skulle delge några tips på lösningar som funkat för vår Aquador26HT-98. #3. Ankorolina monterad på insidan av dörren till ankarboxen. Om man använder längre distanser och längre skruvar än vad som kommer med som standard, så funkar det även on rullen har en större diameter än luckans bredd. Sen är det bra att ha något form av lucklås så man kan låsa luckan i utfällt läge. Tex en sådan som finns på dörren ut till badbryggan.
  14. Jag tänkte jag skulle delge några tips på lösningar som funkat för vår Aquador26HT-98. #2: Montering av solpanel. Jag monterat den med långa gångjärn och fäst i gösstaken i bakkant. Luckorna kan kan skjutas som vanligt då de passerar under. Har konstaterat att jag t.o.m skulle kunna ha valt en ännu större cell tex 80w utan problem. Förbättringspotential i denna montering är att fixa något snabbfäste i bakkant så man kan vinkla panelen enkelt för bättre effekt eller rengöring under.
  15. Jag tänkte jag skulle delge några tips på lösningar som funkat för vår Aquador26HT-98. #1: Montera handtag på luckan till badstegen. För oss som har en ganska kort badstege så har detta gjort det mycket lättare att komma upp då man kan dra upp sig med båda händerna.
×
×
  • Skapa nytt...