Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

rohed

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    84
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om rohed

  • Placering
    Kapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej har också letat på nätet men inte fått napp. Men det fanns ju konstigt nog. Tack för det, nu har jag snart inga ursäkter kvar att skjuta upp jobbet.
  2. Jo nog finns det planer. Har precis fått hem 10m möbeltyg som (förhoppningsvis) ska bli nya dynor. Mallar till dynor ligger och väntar på trp till en dynleverantör. Sedan blir det att sy för glatta livet. Ordentlig vattentank ska fixas, inköpta winchavlastare med brytblock ska monteras, nya hyllor på sidorna ska fixas, gammal tråkig klädsel i tak ska bytas, mm mm. Så nog har man planer allt. Frågan är om det finns tid över till att fota och dokumentera. Vi får se.
  3. Oj, det var snabbt svar på tal. Tur att jag inte köpte utan avvaktade svar från expertisen. Samt att jag har Erlandsons på hemväg från jobbet. Nån gång emellanåt skiner solen på mig med. Tack för hjälp.
  4. rohed

    Mastjobb

    Hej hade tänkt att masta på i helgen (äntligen), men upptäckte att mastspridarfästet satt löst så det var bara att borra upp popnitarna och åka och köpa. Grejjen är, det finns både aluminium och rostfria nitar och masten är ju aluminium men fästet rostfritt. Vad använda? Rostfritt känns ju bättre, men kanske är det overkill. Mast är ca 9m så det är ju ingen jätte precis. Dessutom är aluminium betydligt billigare. Om någon som har kunskap så är jag tacksam för tips.
  5. Hej Satt och funderade på en ny värmare (Pan2000) som verkar vettig. Enkel, billig framförallt bra funktion enl många ägare. Tankarna flög iväg om smarta tillbehör och, ja vad är bästa tillbehöret alla kategorier? Själv röstar jag på min gamla Autohelm, tänk att slippa styra när man är tvungen att gå för motor (finns det något mer själsdödande på en segelbåt?). Istället kan man sätta sig i fören med fjärren och fötterna dinglande fram o tillbaks. Vad säger ni? Bästa/smartaste tillbehöret? Vad har ni för favoriter? Kanske har man missat något. Senast ändrad av rohed | 18 maj 2008 | 17:55
  6. Har sina fördelar att inte ha sjösatt. Mkt jobb med båten och kyligt har gjort att man ligger sen. Funderat på bra rengöringsmedel och varit inne på Autosol men så kommer detta toppentips i sista sekunden före rengöring. Ska givetvis testas. Tackar
  7. En får tacke, nu känns det lite tryggare att ge sig på internationell handel. Får väl bli en Eagle.
  8. Tack för alla svar och tips. Verkar som det är en god ide att nyttja i-net vid köp. Verkar däremot dåligt med tillhörande svenska sjökort i USA (förståligt) så dom får man väl köpa hemma. Inga problem med detta? Typ dvd/cd-spelare, zon1,2 osv.
  9. rohed

    Köpa Gps i Usa

    Hej Gått och funderat på gps-inköp och har sett att priserna är ung hälften mot här hemma med dagens kurs på dollarn. Är det någon som har erfarenhet av detta, vågar man ge sig på en affär med tanke på tull, skatter och garantier. Kanske är det något annat som kan strula? Har ni erfarenhet och/eller tips vore jag tacksam för svar.
  10. Beträffande äldre män/kvinnor med gammalt gällande körkort och stora mc tror jag inte dom är problemet vad gäller mc-olyckor. Visst händer det tyvärr, men ska man vara ärlig så är det nog yngre killar som är överrepresenterade i statistiken. Gamla gubbar (jag själv) och tanter puttrar nog ganska lugnt omkring med sina glidare. Detsamma gäller nog 12-åringar med ev pappas båt. Känns som det är killar i övre tonåren plus 10 år som är värsta syndarna. Givetvis finns det äldre gentlemen med tjock plånbok och nyköpt båt som inte borde vara på sjön. Behövs båtkört? Tja vi har ju bilkörkort men det händer alltför mkt olyckor och vansinnigheter på vägarna trots det. Kanske skulle det bli säkrare på sjön men det borde inte behövas om alla tog sitt ansvar och använde sunt förnuft. Tog jag i för mkt nu?
  11. Gjorde samma upptäckt igår på min M700. På en liten bricka i stuvutrymmet som jag inte sett tidigare stod det 158. På det gamla seglet stod det 144 och det kändes som det var orginal. Man undrar ju men något säkert svar lär man inte få om inte en gammal ägare läser detta och har svaret samt svarar. Vore kul men annars får man leva med ovissheten.
  12. Vet egentligen inget om den annat än jag tror att den även såldes som LM28. I varje fall mkt lik. LM-båtarna är väl kända som kvalitetsbåtar och kanske går det att söka lättare på dessa. Lycka till
  13. Har tydligen utbrytit kölskarvsspacklingsepidemi (vad sägs om det ordet) bland oss M700-ägare. Står själv i startblocken för samma sak. Hade tänkt göra på samma sätt som ovan, tror att det räcker med detta.
  14. Började min segelbana med Comfort 26, härlig seglare perfekt för två plus kanske litet barn. Har man fler ombord blir det stökigt men som sagt, skön seglare och rel snabb. Maxi 77 är i mitt tycke en perfekt kombination. Trygg, rymlig med bra segelegenskaper (speciellt slör) och går alltid att sälja. Förstår att den blev/är så poppis. Trots detta valde jag en Monark 700 som femte båt. Lite roligare än Maxin och bekvämare än Comforten och nästan lika rolig seglare, samt billigare än båda. Istället har jag råd att utrusta med nya segel etc. etc. Har äntligen förstått att det är lika roligt med liten (men välplanerad) båt. Okej, större båt blir bekvämare i hamn men under segling spelar det ingen roll. Enda sättet är att åka runt och kolla, rätt som det är hittar du den. En speciell känsla. Lycka till.
  15. Ok, en liten finess från den gamla goda tiden. Då förstår jag tankegången. Tack för hjälp Eilean.
×
×
  • Skapa nytt...